kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kadınlar için en önemlisi yüz ve göğüs güzelliği

- Kadınlarla erkeklerin talep sayısı eşitlendi mi?
- Estetik cerrahi talep eden erkeklerin sayısında belirgin bir artış olmasına rağmen, henüz sayının eşitlendiği söylenemez.

- Kadınlar bu dönemde hangi isteklerde bulunuyor?
- Yaza girerken kadınlar da öncelikle vücut güzelliğine yönelik isteklerde bulunur. Liposuction ve meme estetiğine yönelik isteklerde belirgin artış yaşanır. Vücut biçiminin şekillenmesi, yaza girerken en çok istenen değişim oluyor. Bacak, bel, kalça ve tabii ki meme güzelliği çok daha ön plana çıkıyor. Bikiniler ve ince yaz giysilerinin yetersiz ya da zaman içinde bozulmuş vücut hatlarını ortaya koyacağının farkında olan kadınlar, daha çok yaz tatiline çıkmadan estetik merkezlerine gidiyor.

- Asla vazgeçilemeyen ugyulamalar neler?
Kadınlarda asla vazgeçilemeyen iki konu, yüz ve meme güzelliğidir. Meme güzelliği, bir kadının kendini 'kadınsı' hissetmesinde en önemli unsur. Meme estetiği denildiğinde meme büyütme, meme askılama ve meme küçültme operasyonları akla gelir. Yüz güzelliğinin önemi ise çok daha aşikâr. Son yıllarda sadece yaşlanmış yüzlerde değil, güzel yüzlerde bile çok belirgin etkiler yaratabilen ve 'beautification' (güzelleştirme) adıyla anılan yeni yüz askılama yöntemleri, oldukça ilgi görüyor.