kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Mazhar Alanson, Herşey Çok Güzel Olacak' ve Arkadaşım Şeytan' ve Hokkabaz' filmlerinde oynamıştı.

'Kirpi'de Kıraç ile Alanson savaşacak

Yazar Sulhi Dölek'in, ölümünden önce film olmasını çok istediği 'Kirpi' isimli romanı beyazperdeye uyarlanıyor. Başrollerde iki usta; Mazhar Alanson ile Güven Kıraç var..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Kirpi'de Kıraç ile Alanson savaşacak
Süper Baba', 'İkinci Bahar' ve 'Yabancı Damat'ın senaristi olan yazar Sulhi Dölek'in en büyük hayali ölümünden iki yıl sonra hayata geçiyor; kitabı 'Kirpi' film oluyor. Çekimlere yaz aylarında başlanacak.

Proje durmuştu
Vefat etmeden önce yönetmen Erdal Murat Aktaş'a teklif götüren ve Aktaş'ın filmi çekmeye karar vermesinin ardından 'Kirpi'nin senaryosunu yazmaya başlayan Dölek, beyin kanaması geçirip hayata veda edince projenin durmuştu. Aradan iki yıl geçtikten sonra Dölek'in bu hayalini gerçekleştirmek için yönetmen Aktaş, yeniden kolları sıvadı. Dölek'in ailesinden filmin çekimi için izin alan ve teklif anlaşması yapan Aktaş, 'Sınav' filminin senaristi Yiğit Güralp'e senaryoyu yazdırdı. Aktaş, senaryonun yazılmasından hemen sonra başrol oyuncularıyla da sözleşme imzaladı. 'Kirpi'de Mazhar Alanson ile Güven Kıraç başrolleri paylaşacak. 'Kirpi'de yer alacak olan diğer oyuncularla görüşmeler sürüyor.
Haberin fotoğrafları