kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Cuma akşamına göre Türkiye bugün daha fakir bir ülke oldu

Devlet Bakanı Ali Babacan, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına ilişkin, "Cuma akşamına göre Türkiye, bugün daha fakir bir ülkedir" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cuma akşamına göre Türkiye bugün daha fakir bir ülke oldu
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ekonominin korunaklı olması nedeniyle son gelişmelerin 'küçük dalgalanmalarla' atlatıldığını vurgularken, "Ancak bundan sonraki gelişmeler son derece önemli, demokrasimizin düzgün işliyor olması bundan sonraki ekonomik gelişmelerin temel belirleyicisi olacak'' dedi.

AKLISELİM GALİP GELİR

NTV'ye konuk olan Bakan Babacan, Genelkurmay Başkanlığı tarafından cuma akşamı yapılan açıklamanın, hiç kimsenin beklemediği bir açıklama olduğunu ifade ederken, şöyle konuştu: "Bugünün Türkiye'sinde, demokrasi, insan hakları, özgürlükler konusunda belli standardı yakalamış, yönünü belli bir istikamete doğru çevirmiş bir Türkiye'de böyle bir şey, olamaz deniyordu. Cuma günkü açıklama, iş dünyasının piyasaların ummadığı, Türkiye'ye konduramadığı bir açıklama. Şu anki kanaat; şöyle ya da böyle aklıselim galip çıkacak ve Türkiye bu dönemi problemsiz atlatacak şeklinde.'' Aksi halde, kalıcı önemli etkilerin olduğu kanaati hâkim olursa, bunun yansımalarının farklı olacağına işaret eden Babacan, şunları kaydetti: "Borsadaki, kurdaki bu hareketler hiç bir şey değil. Ekonominin temelleriyle ilgili, Türkiye'nin istikametiyle ilgili önemli soru işaretleri oluştuğunda, çok daha sert hareketleri anında görürüz. Şimdi biraz izleme var, bekle gör pozisyonunda iş dünyası ve yatırımcılar. Bundan sonraki gelişmeler tabii büyük önem taşıyacak. Hukuk ve demokrasi dışına çıkıldığında kontrol imkânı kalmaz.'' Kamu borç stoğunun daha korunaklı bir yapıya sahip olduğunu, döviz rezervlerinin de önemli bir emniyet supabı vazifesi gördüğünü anlatan Babacan, "Mali sistemimiz de çok daha korunaklı bir yapıya sahip. Ekonomimizin temelleri çok sağlam'' dedi.