kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Borsa şirketleri

ABD'li Citigroup Boyner'e ortak oldu
ABD'Lİ Citigroup Venture Capital International (CVCI), Boyner Büyük Mağazacılık'ın yüzde 30'unu, Beymen Mağazacılık'ın ise yüzde 50'sini satın alacak. CVCI, Boyner Büyük Mağazacılık'ın toplam şirket değeri 153 milyon 800 bin dolar üzerinden yüzde 30'unu, Beymen Mağazacılık'ın toplam şirket değeri 285 milyon 200 bin dolar üzerinden yüzde 50'sini alacak. Boyner Grubu'nun kasasına 188.4 milyon dolar girecek.

Oysa'dan çağrı muafiyeti talebi
Sabancı Holding, Oyak Grubu'nun, Oysa Çimento'daki yüzde 41.09 hissesinin 70.8 milyon dolara Sabancı Holding'e satışında tüm devir ve satış işlemleri önceki gün tamamlandığını ve bu süreçten sonra Sermaye Piyasası Kurulu'na çağrı muafiyeti başvurusunda bulunacağını açıkladı.

Turan Alem'e çağrı muafiyeti çıktı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Turan Alem Securities JSC'nin, Şekerbank ve Şeker Leasing'te çağrı muafiyeti talebini olumlu karşıladı. Turan Alem, Şekerbank hisselerinin toplam yüzde 33,98 oranındaki kısmı satın almıştı. Turan Alem Şekerbank'ın yüzde 43 pay sahibi olduğu Şeker Finansal Kiralama'da ise yüzde 14.62 ortaklığa sahip.