kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR

Ağır abiler, her gün şehit veriliyor, neredesiniz?

Ortalık vatan ve dini kurtarma adına kendine misyon biçen, adam öldürüp ortalığı karıştırarak ülkeye zarar verenlerden geçilmiyor.
Türkiye ortalama her ay bir cinayetle sarsılıyor. Bir sabah kalkıyorsunuz, Cumhuriyet gazetesine baskın yapılmış. Kısa süre sonra Danıştay basılmış ve bir hakim öldürülmüş. Sonrasında bir papaz. Daha sonra Hrant Dink görüşlerinden dolayı katlediliyor. Boş kalan vakitlerde kiliseler basılıyor. Öğlen otururken haber geliyor. Malatya'da üç kişinin boğazı kesilmiş.
Ağır abiler bir araya geliyor. Türkiye'nin yüksek menfaatlerinin kurtarılması hatırına minnettar kalacağımız önemli işlere imza atıyor. Vatan millet bu kadar seviliyor ama bu abilerden hiçbirinin aklına Güneydoğu'da neredeyse her gün verilen şehitler neden gelmiyor. Haydi, "askere ihtiyaç var" desen acaba kaçı gelir? Aynen bir zamanlar, Yunanistan ile gerginlik yaşandığında "Ordu, Atina'ya" çığlıkları atılıp, sonrasında, "Benim işim var. Sizden önden gidin, arkadan geliyorum" misali.
Bir yanda, sessiz sedasız 20 yaşında bu ülke için toprağa düşen gepegenç çocuklar, öte yanda kendine görevler verip ülkenin dibine dinamit koyanlar. Tabii bir diğer yanda da bu ağır abileri alkışlayanlar. Bir ülkede kavramlar ve kahramanlar birbirine bu kadar karışır?