kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Larcani: Gelişmeler olumlu

Yeni Haber
İran'ın nükleer program konusundaki Başmüzakerecisi Ali Laricani Ankara'daki gelişmeleri olumlu bir adım olarak değerlendirdiğini söyledi.

Laricani, AB'nin Dış Politika temsilcisi Javier Solana ile görüşmesinin ardından katıldığı CNN Türk canlı yayınında, Solana ile Ankara'da yaptığı görüşmelerde, İran'ın nükleer programı konusunda yeni fikirlerin ortaya atıldığını söyledi. Laricani, bu konuda daha fazla detay veremeyeceğini, şu anda bunun için çok erken olduğunu kaydetti.

Ankara'daki gelişmeleri olumlu bir adım olarak değerlendiren Laricani, İran'ın uranyum zenginleştirme sürecini Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve nükleer silahların yayılmasının önlenmesi anlaşmasına uygun olarak yaptığını ifade etti.

Nükleer program konusunda getirilen ön koşulların süreci tamamen durdurduğunu kaydeden Laricani, ancak Solana ile görüşmelerinde olumlu bazı gelişmelerin olduğunu, bunun da süreci hızlandırabileceğini söyledi.

Solana ile görüşmelerinin bundan sonra da devam edeceğini, bu yönde kararlı olduklarını belirten İranlı Başmüzakereci, bu toplantının 15 gün içinde gerçekleştirileceğini ancak nerede olacağının hala belli olmadığını kaydetti.

Laricani, Mayıs ayında Mısır'da düzenlenecek olan Irak'a Komşu Ülkeler toplantısına katılıp katılmayacaklarına ilişkin bir soru üzerine de bu konuda bazı belirsizlikler bulunduğunu ve bu belirsizlikler ortadan kalkmadan bir karar vermelerinin zor olduğunu söyledi.(ANKA)