kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Sarkozy çifti geçen yıl da ihanet krizi yaşadı. Cecilia, eşinin kampanya direktörüyle aşk yaşadı, onun yanına New York’a taşındı, 6 ay sonra eşine geri döndü...

Dayak yedi ve yine terk etti

Biri Liberation gazetesinden iki gazeteci, kendi sitelerinde Sarkozy'nin karısı Cecilia'yı 'dövdüğünü, eşinin polise şikâyette bulunduğunu' öne sürdü. Cecilia'nın yeni bir yasak aşka yelken açtığı da iddia edildi..
Siyasetçilerin özel hayatı konusunda yasalar gereği ağzını bıçak açmayan Fransa basını, kulaktan kulağa şok iddiayla çalkalanıyor: "UMP lideri, eski İçişleri Bakanı, Cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı Nicolas Sarkozy karısını dövdü..." İddia ilk olarak nisan ayı başında ortaya atıldı. Marianne adlı derginin "Gerçek Sarkozy" başlıklı bir yazı toplayıp kapak yaptığı sayısında bu iddiaları yazacağı söylendi. Ancak medya kulislerine göre "baskı gelince bu detayı çıkardı"...

Yine, yeni ihanet iddiası
Ancak iddia bu kez bloghaber sitelerine taşındı. Ülkenin önde gelen solcu gazetesi Liberation'da köşe yazan Daniel Schneidermann kendi haber sitesinde "Sarkozy'nin, bu kez yazar Marc Levy'yle ilişkisi olduğu söylenen karısına vurduğunu, kavga sırasında evi yıkıp döktüğünü" yazdı. Solcu gazeteci-yazar Guy Birenbaum da kendi sitesinde aynı iddiaları yazdı. Gazetelerin konuya "giremediğine" dikkat çekti. Fransa'nın en iyi ve en güvenilir sitelerinden biri olan "Le Journal de bord de Brennus" ise, "20 Minute" (20 Dakika) gazetesinin haberine yer verdi.

'Neden ortalarda yok'
Gazetenin "aile içi şiddet gerekçesiyle Cecilia'nın polise gittiğini, şikâyet belgelerinin başbakanlığın elinde olduğunu" yazdı. Le Monde gazetesi de seçim kampanyalarında tüm adayların eşleriyle poz verip mitinglere gittiğine dikkat çekip "Çift arasında yeniden gerilim olduğu iddiaları, Sarkozy'nin hiddetine dair çıkan söylentilerle yeniden gündeme taşındı. Kampanyada Cecilia'nın olmayışı da bu iddiaları besledi" ifadesini kullandı. İngiliz gazeteleri de Cecilia'nın eşini yeniden terk ettiği haberlerine yer verdi.