kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Putin yeniden aday olmayacak

Yeni Haber
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2008'de yapılacak devlet başkanı seçiminde yeniden aday olmayacağını yineledi.

Putin, Rusya Federasyon Konseyinde parlamentonun alt kanadı Duma milletvekillerinin de hazır bulunduğu son ulusa sesleniş konuşmasında, "Gelecek ulusa sesleniş konuşması, başka bir devlet başkanı tarafından yapılacak" dedi.Halefi konusundaki tartışmalara da gülerek değinen Putin, "Siyasi bir iradeyi açıklamak benim için zamansız olur" demekle yetindi.

Rus yetkililerin Batılı güçlerin ülkedeki seçim sürecini demokrasi yanlısı örgütlere para yardımında bulunarak müdahale ettiği yolundaki eleştirilerine de işaret eden Putin, "Dışarıdan içişlerimize müdahale etmek için gelen para akışında artış var. Sözde demokrasi söylevlerini kullananlar eskiye dönmek istiyorlar. Bunlardan bazıları ülkenin ulusal zenginliği talan etti, bazıları halkı ve devleti soydu. Bazıları da bizi ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızdan etmeye çalıştı" diye konuştu.

Putin, sivil toplum örgütlerine hangi ülkelerin maddi yardımda bulunduğu konusunda ipucu vermezken, Rusya Dışişleri Bakanlığı bu ay başında yaptığı açıklamada, ABD'nin ülkedeki sivil toplum örgütlerine para akıttığı suçlamasında bulunmuştu.

Putin, konuşmasının başında milletvekillerini kalp yetmezliğinden hayatını kaybeden Rusya'nın ilk Devlet Başkanı Boris Yeltsin için saygı duruşunda bulunmaya davet ederek, Yeltsin'in adına bir ulusal kütüphane kurulması çağrısı yaptı.

Bu arada dün Duma'da Yeltsin için yapılan saygı duruşunda ayağa kalkmayıp Yeltsin'e kızgınlıklarını açıkça dile getiren Rus Komünist Partisi milletvekillerinin hepsinin, Putin'in çağrısı üzerine saygı duruşuna kalktığı gözlendi.