kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İslamcı terör, zekâtı çarpıtıp para topluyor

AB güvenlik üst kuruluşu Europol'ün hazırladığı raporda, "İslamcı teröre" geniş yer ayrıldı. Raporda, "Terör parası zekâtın yanlış kullanımıyla toplanıp, Avrupa dışına çıkıyor. Sonra kaynağı gizlenip geri geliyor" denildi '..
Avrupa Birliği güvenlik üst kuruluşu Europol'ün hazırladığı "AB Terörizmde Durum ve Eğilimler Raporu 2007"de "Terör parası yardım kuruluşlarıyla, zekâtın yanlış kullanımıyla toplanıyor, nakit taşıma kuruluşlarıyla Avrupa dışına çıkıyor, sonra kaynağı gizlenerek Avrupa'ya geri gelebiliyor" denildi.

TERÖRİST SİTELER AZALDI
Okul, dini yerler ve hapishanelerin İslamcı terör örgütleri için üye bulma yerleri olduğu kaydedilen raporda, teröristlerin hızlı "köktenci" oldukları belirtildi. Raporda, güvenlik güçlerinin internete çok müdahale edemedikleri, ancak vatandaşların "hacklamaları" nedeniyle terörist sitelerin azaldığı, bu grupların propagandayı "forum" ve "büyük çaplı depolama" siteleri üzerinden yaptıkları kaydedildi. Raporun "İslamcı Terörizm" bölümünde İngiltere ve Almanya'da engellenen sırasıyla uçak ve tramvay bombalama olayları da anlatıldı. Bu olaylarla ilgili tutuklanan kişilerin öncesinde hızla "köktenci" olmalarının yıllar değil haftalar ya da aylar aldığı belirtildi.

YÜZDE 7'Sİ KADIN
Rapora göre, İslamcı terörizm suçlamasıyla tutuklanan kişilerin yüzde 7'sini kadınlar oluşturuyor. Bu rakam, tüm terör istatistikleri hesaba katıldığında yüzde 12'ye çıkıyor. Bu kadınların en fazla suçlandıkları konu ise, örgüt üyesi olmak ve örgüte yataklık yapmak. Raporda, AB içinde legal ya da illegal olarak toplanan ve terörizmin finansmanına giden paranın miktarına ilişkin bir tahmin bulunulmazken şöyle deniliyor: "AB'de 'zekât' adı altında toplanan paranın terörizmin finansmanı için kullanıldığına ilişkin kuvvetli şüpheler vardır. En son İngiltere kökenli bir yardım örgütünün, deprem kurbanlarına yardım olarak gönderdiği büyük miktarda paranın İngiltere'de uçaklara sabotaj girişimine karışan Pakistan'daki şüphelilere gittiği bildirildi. Yasal olarak toplanan fonlar dünya çapında bankacılık sistemiyle herhangi bir şüphe uyandırmadan transfer edilebilir."