kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Katliamdan son anda kurtulan Reid, dün eşi Elizabeth ve çocuklarıyla birlikte Alman Geske’nin cenaze törenine katıldı. Çift birbirine sarılarak gözyaşı döktü.

İngiliz Reid, kapısına geldiği kitabevinden son anda kaçtı

Mevlüt YÜKSEL / MERKEZ
Malatya katliamı sırasında İngiliz Reid'in, Necati Aydın'ı telefonla aradığı "Sakın gelme" uyarısı üzerine şüphelenip kitabevine gittiği öğrenildi. Kapıyı çalan Reid içeriden gelen sesler üzerine olay yerinden koşarak uzaklaştı..
Malatya'da kanlı yayınevi baskınından İngiliz Angus William Reid'in son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Reid'in, olay günü büroyu telefonla arayıp cevap alamaması üzerine Necati Aydın'ı cepten aradığı, "Buraya gelme sakın" demesi ile şüphelenip binaya gittiği belirlendi. Kapıyı çalmasına rağmen cevap alamayan Reid'in içeriden gelen sesleri duyunca koşarak dışarı kaçtığı ve katliamdan bu şekilde kurtulduğu ortaya çıktı.

AYNI SİTEDEYDİLER
Üç yıl önce eşi ve iki çocuğuyla Malatya'ya gelen İngiliz uyruklu Angus Willam Reid, saldırıda öldürülen Alman Tilman Geske'nin eviyle aynı yerde Palmiye Siteleri B Blok 15 nolu daireyi satın aldı. Yayınevi çalışanlarıyla aynı grubun içinde yer alan Reid'in, olay günü telefonla yayınevi irtibat bürosunu aradığı, cevap alamayınca cep telefonundan Necati Aydın'a ulaştığı öğrenildi. Aydın'ın "Buraya gelme sakın" demesi üzerine son zamanlarda aldıkları tehditleri de göz önünde bulunduran Reid'in durumdan şüphelenip kitabevine gittiği ancak kapının kilitli olduğunu gördüğü belirtildi. Reid'in kapıyı çalmasına rağmen açılmayıp içeriden gelen sesleri de duyunca korkup kaçtığı belirlendi.

CENAZEYE KATILDI
Önceki gün Alman Büyükelçiliği'nden gelen görevlilerin de görüştüğü öğrenilen Reid'in komşuları şunları söyledi: "3 yıldır buradaydı, kimseyle pek konuşmazdı. Alışverişlerini nakit yapardı. İngilizce, Almanca dil kursu açacağını söylüyordu. Kendisinin çevirmen olduğunu biliyorduk. Kendisi de eşi de güzel Türkçe konuşuyordu, ama çocuklarına öğretmiyorlardı. Bunun nedenini sorduğumuzda başka yere giderlerse çocukların sıkıntı çekmemesi için olduğunu söylüyorlardı." Ölüm korkusu yaşayan Reid, dün eşi Elizabeth, çocukları Sam (10) ve Susanna(6) ile birlikte bir araca binerek evinden ayrıldı. Reid, daha sonra eşi ve çocukları yanında olduğu halde korumalarla öldürülen Alman Tilman Geske'nin cenazesine geldi. Burada Geske'nin eşi Suzanna Geske'ye başsağlığı dileyen Reid, gitarını da mezarın başına koyarak eşi Elizabeth'e sarılıp gözyaşı döktü.

MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ
İçişleri Bakanlığı, katliamda polisin bir ihmalinin olup olmadığının araştırılması amacıyla Malatya'ya müfettiş gönderdi. Müfettişin Bakan Abdülkadir Aksu'nun talimatıyla gönderildiği öğrenildi.