kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"3.2 milyar $ Antalya'nın hak ettiği fiyat değil"

Belgeleri eksik olduğu için Antalya Havalimanı ihalesine katılamayan Çelebi Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tokgöz, rakamın düşük olduğunu savundu..
Antalya Havalimanı ihalesine belgeleri eksik olduğu için son anda alınmayan Çelebi Holding'in itirazları sürüyor. Dün, Mali İşler Grup Direktörü Ümit Bozer ve Baş Hukuk Danışmanı Zeynep Çetiner ile birlikte basının karşısına çıkan Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, Antalya Havalimanı ihalesinde oluşan fiyatın da ihalenin hak ettiği fiyat olmadığını öne sürdü. Tokgöz, "Bugün DHMİ Genel Müdürlüğü'nden çıkacak kararla ilgili beklentimiz ihalenin iptal edilerek, tekrar yapılması" dedi.

BASİT HESAP
Usulüne uygun olmadığı için ihale dışında kaldığı öne sürülen Sosyal Sigortalar Kurumu ve Vergi Dairesi'nden alınan yazılar ile şartnamede istenilenleri gösteren Çelebi Holding yetkilileri, bu arada İş Bankası'ndan aldıkları teminat mektubunu ve ihale sonrasında 'sorun yoktur' yazısını da ortaya koydu. Daha önce ihalede fiyatın 4 milyar dolara kadar çıkabileceği yönünde açıklamaları bulunan Tokgöz, "Biz ihalede kalmış olsaydık, pazarlıklar sonucunda genel olarak ihalenin bu fiyatlara çıkması mümkün olabilirdi" dedi. "4 milyar dolardan söz ederken Antalya Havalimanı'na gelen yolcu sayısında büyüme ile ilgili nasıl bir öngörünüz var?" sorusuna da Tokgöz, "Buna yanıt vermek zor. Diğer şirketlerin nasıl basit hesaplar yaptığı rakamın bu kadar küçük gerçekleşmesinden de belli" yanıtınI verdi. Tokgöz, halen kendilerine eksikliklerin ne olduğu konusunda bilgi verilmediğini belirterek, cuma veya pazartesi günü dava açacaklarını söyledi.