kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Notlar-notlar...
* BAYKAL'IN miting alanına girdiğini gören küçük bir grup "Cumhuriyeti korumak için değil, kendi reklamını yapmak için geliyor" diyerek laf attı. Aynı grup, CHP otobüsünün arkasından da "Baykal, partiyi gençlere bırak" diye bağırdı.

* TCDD ve otobüs firmaları "miting bereketi" yaşadı. Ankara'ya tüm seferler doldu.

* MEYDANDA Türk bayrağı satışı 3 YTL'den başladı, karaborsaya düşünce 10 YTL'ye kadar çıktı. 3 bin bayrak satıldı. Alana parti bayrakları alınmadı. CHP bayrakları girişte toplanırken, İşçi Parti'liler, gizlice bayrak sokmayı başardı

* MİTİNGE çağdaş giyimli Türk kadınları damgasını vurdu. Az da olsa türbanlı kadın vardı. Konuşmalarda türbanla ilgili eleştiri yapılmadı.

* ADD'NİN yaptırdığı, 'Mustafa Kemal' basılı tişörtler ve saç bantları dikkat çekti

* KARADENİZ'DEN gelenler, horon teperken, davul ve zurna eşliğinde vatandaşlar coştu. Bazı kadınlar zılgıt çekti.

* KURUMSAL destek vermeyen MHP'nin tabanı da mitingdeydi. Yakalarında bozkurt amblemiyle, üç hilalli simgelerle mitinge katılan ülkücüler bozkurt işareti yaptı.

* YORGUNLUKTAN Anıtkabir bahçesinde uyuyakalanlar, yatanlar tepki çekti.

* MİTİNGİ için izinleri kaldırılan 10 bin polis takviyeli olarak görev yaptı. Sabah saat 07.00'den itibaren Tandoğan Meydanı araç ve yaya trafiğine kapatılarak önce bomba araması yapıldı. Meydana açılan tüm yollara arama kabinleri kuruldu. 2 polis helikopteri güvenlik uçuşu yaptı.