kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Öğrenciler koltuklarda yer kalmayınca koridora uzandı
Yaralı 6'ncı sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Halil Can Ayaş. "Konya'daki bir tesiste mola verdik ama hava çok soğuk olduğu için dışarıya çıkmadık. O arada şoför değiştirdiler. Koltuklarda anne babalar, kucaklarında da çocuklar oturuyordu. Ortadaki koridorda da çocuklar oturuyor ve birbirlerine yaslanıp uyuyorlardı. Bir süre gittikten sonra otobüs sağa- sola yalpa yapmaya başladı. Bir ses duydum. Sonra kucağımda kanlar içinde bir arkadaşımı gördüm. Kaza sonrası herkes bağırıyordu" diye konuştu.

MAHŞER YERİ BAHÇE
Kazanın duyulması üzerine Zafer İlköğretim Okulu'nun öğrenci ve velileri okula akın etti. Geziye giden otobüsün içinde bulunan arkadaşları ve öğretmenleriyle ilgili bilgi almaya çalışan öğrenciler, ölü ve yaralı sayısını duydukça gözyaşlarına boğuldu. Ölenlerin kimliklerinin henüz belirlenememesi korkuyu daha da arttırdı. Sabahın erken saatlerinde ölü sayısı 10 bilinirken giderek artmasıyla öğrenci ve veliler birbirlerine sarılarak ağladı. Arkadaşlarının, komşularının, öğretmenlerinin durumunu öğrenmeye çalışan kalabalıktan pek çok kişi, gelen haberler nedeniyle sinir krizi geçirdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Müdürü Okan Özmen, okulda geziye katılanların isim listesini inceledi. Bekleyen öğrenci ve veliler için 112 Acil Servis ekipleri hazır bekletildi. Okulun bir sınıfı, 112 Acil Servis tarafından acil bakım ünitesi haline getirildi. Oksijen tüpü, sedye getirilerek üç sağlıkçı okulun içinde görevlendirildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından da ailelere psikilojik destek sağlanacak

YİNE İZMİRLİ ÖĞRENCİLER
Aksaray adeta İzmir'in kabusu oldu. Perşembe günü de İzmir Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan bir otobüs kaza yaptı. Kazada yaralanan İzmir Anadolu Lisesi öğrencileri İbrahim Erkal, Erkan Uygun, Abbas Aker, Hıdır Gürsel, Halil Özkaradayı, Fahrettin Sümbül, Serhat Yılmaz, Faruk Karacı, Ali Hıdır Bal, Halil Korkmaz, Mesut Ceylan, Mustafa Uyduran tedavi altına alındı.