kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
'MKYK kararı bağlar'
Umut TÜTÜNCÜ - Çağdaş ÇETİNDEMİR
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili şöyle dedi: 18 Nisan'daki MKYK toplantısı artık bu işi noktalayacağımız bir toplantı olacak. Burada alınacak karar benim için bağlayıcıdır. Açıklama sonra yapılır..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 18 Nisan'da partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun (MKYK) alacağı kararın kendisi için bağlayıcı olduğunu söyledi. Erdoğan, Hannover 2007 Sanayi Fuarı'na katılmak üzere Almanya'ya hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Erdoğan'ın bir Alman dergisine verdiği röportajda Cumhurbaşkanlığı adaylığını 18 Nisan'da açıklayacağına ilişkin sözleri hatırlatması üzerine şunları söyledi: "Bu bir çeviri hatası olabilir. Benim, istişare sürecim devam ediyor. Ağırlıklı süreç MKYK'da yapacağım müzakeredir. Artık bir yerde işi noktalayacağımız bir toplantı olacaktır. Bu toplantıda olur ki, MKYK bizlere daha farklı bir şey diyebilir. Böyle bir şey denilirse, onu da değerlendirip o istikamette adımlar atacağım. Oradan çıkacak bir karar şüphesiz benim için çok önemli ve bağlayıcı bir karardır. Açıklamasını 19'unda mı yaparız, 20'sinde mi yaparız, 21'inde mi yaparız, hep beraber takip edeceğiz, takip edeceksiniz" dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayının Meclis içinden olacağını da belirtti.

SEZER'İ ELEŞTİRDİ
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Harp Akademileri Komutanlığı'nda yaptığı konuşmadaki Cumhuriyet Rejimi'nin tehlikede olduğu yönündeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Doğrusu, sayın Cumhurbaşkanımızın bu tespitlerini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kahir ekseriyetiyle paylaşmıyor. Şu anda Türkiye en sağlıklı dönemini yaşıyor. Ekonomik hayatta durum böyle, siyasi hayatta durum böyle. Ne oluyor da rejim tehlikede? Böyle bir yaklaşımı doğrusu çok isabetsiz buluyorum"dedi.

'DEMOKRATİK BİR HAKTIR'

Başbakan Erdoğan, dün Ankara'da düzenlenen 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine şunları söyledi: "Daha önce de söylediğim gibi, bir sivil toplum örgütü, demokratik bir hakkını kullanmıştır. Doğrusu benim fazla izleme imkanım olmadı. Sadece başlangıç kısmını izledim. Fakat, herhangi bir şiddete yönelik eylemin çıkmaması bizim için olumlu bir neticedir. Böyle bir demokratik hakkın bu şekilde kullanılmasından dolayı da, memnuniyetimi özellikle ifade etmek istiyorum."