SABAH - 24/03/2007 - Moda doğumhaneye girdi
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Moda doğumhaneye girdi
Moda doğumhaneye girdi
Şimdiki bebekler müzisyen
Yogalites ile hayat çok rahat!

Moda doğumhaneye girdi

Akupunktur, doğum koçu, müzik eğitimi ve hamilelik kursu... Son günlerde anne adayları arasında tam anlamıyla trend haline gelen yöntemler, hamilelik sürecini kolaylaştırırken, doğumun sorunsuz geçmesine yardımcı oluyor. Bu trendleri okumadan anne olmayın!.

Kadınlar artık normal ama ağrısız doğum yapmanın yollarını arıyor. Epidural anestezi yaptıran mı istersiniz, yoga hocasıyla çalışan mı, yoksa doğum koçu tutan mı? Gülben Ergen'in yaptığı doğumun ardından bir akupunkturlu doğum modası başladı ki sormayın! Hülya Dergisi de mart sayısında hamilelik sürecini rahat ve sorunsuz geçirmek isteyen anneler için son moda hamilelik ve doğum trendlerine yer verdi. İşte trendler:

YOGA VE PİLATESLİ DOĞUM
Hamilelik, anne adaylarının duygusal anlamda rahatlamaya ihtiyacı olduğu bir dönem... Hormonlar değiştiği için kişi ruhsal olduğu kadar bedensel rahatlamaya da ihtiyaç duyuyor. Hamilelikte yoga bu anlamda hem bedeni rahatlatıyor hem de psikolojik güçü arttırıyor. Hamilelik dönemini rahat geçirmek isteyen anne adayları arasında geliştirilen hamile yogasını ilk uygulayanlardan biri Demet Kutluay. Kutluay; ruhu, bedeni ve bebeği rahatlattığını düşündüğü için hamilelik döneminde yoga yaptığını ve yoganın büyük faydasını gördüğünü söylüyor. Pilates eğitmeni Jale Dural da hamilelikte yoganın haftada üç gün pilates ile birlikte yapılması gerektiğini anlatıyor. Dural, seansların ruhsal dinginlik vermenin yanında doğumu kolaylaştırdığını da belirtiyor: "Bu dönemde kaslar kapanmaya çok müsait. Hamilelik döneminde relaksin hormonu salgılanıyor. Bu sayede beden daha da esnekleşiyor. Egzersizlerle bu esnekliği işe yarar hale getirmek gerekiyor. Bunun için de yogalites çok uygun."

KOÇ EŞLİĞİNDE DOĞUM
Son zamanlarda normal doğumu her evresiyle doyasıya yaşamak isteyen ve normal doğumu tercih eden kadınların sayısı hızla artıyor. Artan normal doğumlarla birlikte doğum koçları da devreye giriyor. Spor koçu, yaşam koçu, yönetici koçu, para koçu derken hayatımıza yeni yeni giren doğum koçu kimdir ve ne iş yapar? Doğum koçu Melek Ersoy Cingi, doğum koçunun görevini şöyle anlatıyor: "Doğum uzadıkça doğum koçunun da rolü artar. Çünkü süre uzadıkça annenin direnci azalır ve kendine güvenini kaybedebilir. Eğer tıbbi açıdan herhangi bir sorun yoksa gevşeme, solunum ve masajla normal doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayabilir."

EN YENİSİ AKUPUNKTUR
Bugüne kadar pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan akupunktur yöntemi, Gülben Ergen'in doğum yapmasıyla başka bir boyut kazandı. Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Hüseyin Nazlıkul, akupunkturu daha önce zor bir hamilelik geçirmiş ve düşük riski olan anne adaylarına önerdiklerini söylüyor. Nazlıkul'a göre akupunktur, hamilelik öncesinde kadının hamile kalmasına da yardım ediyor. Hamilelik döneminde ise kadının kendini daha iyi hissetmesini, daha kolay bir hamilelik geçirmesini sağlıyor. Bu arada hamileliğin ilk aylarında mide bulantısı ve kusma şikayetlerinin, son haftasında ise doğum stresinin azalmasına yardımcı oluyor. Akupunkturun faydaları saymakla bitmiyor... Doğum sırasında sancıların azalmasına, rahat bir doğum gerçekleşmesine, bebeğin döl yatağına yerleşmesine ve rahmin açılmasına yardımcı oluyor. Nazlıkul yöntemin nasıl uygulandığını şu sözlerle anlatıyor: "Akupunktur, doğum sancılarının başladığı andan itibaren her saatte bir, kulaktan ya da elin belli noktalarına iğneler uygulanarak yapılıyor."

TAM TEŞEKKÜLLÜ KURS
Hamilelik esnasında annenin ve bebeğin, ruhsal ve bedensel anlamda sağlıklı bir dönem yaşayabilmesi için pek çok uygulama ile desteklenmesi gerekiyor. Nöro Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi, bu konuda anne adaylarına çok kapsamlı bir hamilelik eğitimi veriyor. Bu kursun bir özelliği de anne ve babaları doğum sonrası dönemde, çocuğun düşünsel ve duygusal gelişimi konusunda da bilgilendirmesi... Konusunda uzman kadronun verdiği eğitimlerle anne ve babalar hamilelik döneminden itibaren çocuklarına tüm yaşamları boyunca destek olabilecek bilgilere ulaşıyor. 10 kurdan oluşan programda; yoga, meditasyon gibi birçok uygulama bulunuyor. Kurslar salı, perşembe ve cumartesi günleri düzenleniyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Moda doğumhaneye girdi
 Filmin çekimlerini tehlikeye atmadım
 Bu oyunda fazlaca kan ve gözyaşı var
 Kadınlar kendi güzelliğinin farkına varacak
 Hanif 'Kükreyen 20'ler'le ilklere imza atacak
 Brad'e aşığım çünkü hassas ve çok seksi
 İlişkileri evlilik yolunda ilerliyor
 Halle Berry: bir daha asla evlenmem!
 Justin ile hiç flört etmedik
 Kendine güvenenler buraya
Boşanmaların ardındaki bilinmeyen fail: Tiroit!
Boşanmaların ardındaki bilinmeyen fail: Tiroit!
Boynun ön kısmında, şekil olarak kelebeğe benzeyen tiroit bezinin...
Kadının ve erkeğin beyni farklı işliyor
Kadının ve erkeğin beyni farklı işliyor
Geçmişten günümüze kadar çok tartışılan, bugün de birçok farklı...
'Ev arıyorum' dedi telefonları kilitledi!
'Ev arıyorum' dedi telefonları kilitledi!
ABD'li buz patencisi Robert Beauchamp, katıldığı bir radyo...
Mimarlık eğitimi banyolara yaradı
Mimarlık eğitimi banyolara yaradı
Pop müzik sanatçısı ve mimar Seden Gürel ile dekoratör Gürhan Varan,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.