kapat
   
05 Şubat 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Terim: Tugay'ı jübile için çağırmadım

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, uzun bir aradan sonra yeniden Milli Takım'a çağrılan Tugay Kerimoğlu için basında yapılan, ''Jübileye geliyor'' değerlendirmelerine tepki gösterdi.

Gürcistan ile yapılacak özel maç öncesi Milli Takım'ın kampta olduğu Polat Renaissance Otel'de basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, Tugay'ın jübile yapacağı yönündeki haberleri kendisinin de basından tekip ettiğini belirterek, ''Jübile için çağırıldığına basın karar verdi. Kime sordunuz, kim söyledi, bizden bir yazılı açıklama geldi mi? Hayır. Ama şaşırmamak, üzüntüyle izlememek mümkün değil'' dedi.

Daha
önce Bülent Korkmaz'ın jübile yaptığını anlatan ve Bulgaristan maçı kadrosunda Bülent'in ismi yer aldığında özel durumunun not düşüldüğünü kaydeden tecrübeli teknik adam, ''Her konuda hepimize ulaşıyorsunuz ama bu konuda ulaşma gereği hissetmiyorsunuz. Günlerdir herkesle biz muhatap oluyoruz, 'Güzel bir jest yapıyorsunuz' diye. Bu hem Tugay'a, hem de bize ayıp. Bu durum bizi sükutu hayale uğrattı'' ifadelerini kullandı.

''TUGAY FORMDA OLDUĞU İÇİN ÇAĞRILDI''

Tugay Kerimoğlu'nun Newcastle United'daki başarılı performansı sonrası, kendisinden faydalanılmak için çağrıldığını anlatan Terim, şunları söyledi:
''Formda olan, Yunanistan ve Norveç maçlarında da çok ciddi olarak oynatmayı düşündüğümüz bir Tugay'ı kadroya çağırdık. 30 yaş üstü her oyuncuda böyle bir durumla karşılaşacaksak, her kadro açıklamasının ardından da böyle bir durum yoktur diye mi açıklama yapacağız. Tugay'ın da üzüldüğünü gördüm. Kendisi normal olarak çağrılan oyuncularımızdan biri. Takımında çok formda olduğunu gördüğümüz için faydalanabileceğimiz kadar faydalanacağız. Davet ettik ve memnun olacağını söyledi. Ben üç gündür ateş içinde yatıyorum. Ben yoksam federasyon basın bürosu ve yardımcılarım var. Eğer hakikaten bilinmesi gereken bir şey varsa, paylaşmaktan büyük zevk alırız. Bu konu böyle tezahür etti. İnşallah bir daha olmaz. Yunanistan ve Norveç maçlarında hem tecrübeli, hem de formda oyunculara ihtiyacımız var. Tugay'ın bu formu ve oyun ciddiyeti devam ettiği sürece kendisinden faydalanmayı düşünüyoruz.''

''VOLKAN'A GÜVENİYORUM''

Fatih Terim, (A) Milli Takım'da ve takımı Fenerbahçe'de yediği hatalı gollerle eleştirilerin hedefi olan Volkan Demirel'e Gürcistan karşısında da kaleyi teslim edeceğini söyledi.

Ellerinde çok önemli kaleciler olduğunu kaydeden Terim, şöyle devam etti:''Rüştü tecrübeli ve iyi bir kaleci. Takımda olması gereken tecrübeli arkadaşlardan bir tanesi. Hiç dilemezdik ama sakatlığın da değerini ortaya çıkarmasından memnunum. 'Elimizde çok önemli Türk kalecilerimiz var. Sorunumuz yok' demiştim. Gerek Volkan, Serkan, Hakan, Tolga, Orkun, baktığımız zaman önemli kalecilerimiz var. Muhakkak ki hatalar yapılıyor. Dün de Serkan hata yapmış olabilir ama her hata yapanı kenara korsak, kalecisiz oynama tehlikesiyle karşılaşırız. Gürcistan maçında yine Volkan'ı kalede oynatacağım. Ona güveniyorum ve inanıyorum. Tabii ki kendisiyle bir takım konuşmalarımız olacak. Çok daha güvenilir ve kendisine inanan bir Volkan olarak çıkacağından emin olabilirsiniz. Hatalar yapılacaktır. Tekrarlanmaması veya aza indirilmesi önemli. Bizim Rüştü sonrası için hiçbir endişemiz yok. Hepimiz Volkan'a güveniyoruz. Kaleci sorunumuz olacağını düşünmüyorum. İnşallah Türkiye çok önemli kaleciler kazanacak.''

''RAKİBİMİZE DEĞİL KENDİMİZE BAKARIZ''

Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemelerindeki Yunanistan maçıyla ilgili bir soru üzerine, önce kendi oyunlarına bakacaklarını kaydederek, ''Yunanistan'ın atak üç oyuncusu var. Biz ufak tefek yapılması gereken şeyleri tedbir olarak yapacağız ama hiçbir zaman kendi oyunumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Ben hep şöyle söylüyorum, 'Önce biz'. Her zaman önce biz sonra rakip. Genç yaşımdan beri antrenörlüğümde, rakibe tek tek tedbir alarak takımı oynatmanın mantıklı olmadığını düşünüyorum mantıklı. Biz istediğimiz gibi oynarsak, rakip fark etmez. Bu prensibimizi bozmadık'' şeklinde konuştu.

ANTRENÖRLER İZLEMEYE GİDECEK

(A) Milli Takım Antrenörleri Müfit Erkasap ve Metin Tekin, gruptaki rakipler Yunanistan ve Norveç'in hazırlık maçlarını izlemeye gidecekler.

Rakiplerini yakın bir şekilde izlediklerini söyleyen Fatih Terim, Metin Tekin'in Londra'daki Yunanistan-Güney Kore, Müfit Erkasap'ın ise Zagreb'deki Hırvatistan Norveç maçlarını izleyeceklerini ifade etti.

Hazırlık maçı için neden Gürcistan'ın tercih edildiğiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Terim, ''İlişkilerimiz çok iyi. UEFA'nın verdiği takvim içinde her istediğiniz takımı da bulamıyorsunuz. Gürcistan eski Gürcistan değil. Çok ciddi bir takım. Çok farklı bir Gürcistan göreceksiniz. Uzun müddettir bizimle oynamak istiyorlardı'' dedi.

Beşiktaş'ın genç oyuncusu Serdar Kurtuluş'un (A) Milli Takım'a çağrılmama nedeninin Tugay'ın çağrılması mı olduğu şeklindeki bir soru üzerine, Terim, ''Bir oyuncuyu çağırmama nedeni, bir başka oyuncu değildir. Serdar zaten Ümit Milli Takım kadrosunda. Demek ki bünyemizde ve her an bu takıma girebilir. Bir oyuncunun Milli Takım bünyesinde olması önemli. Sempati duyduğumuz veya kendi kafamızca oynamasını istediğimiz oyuncuları lanse etmeye devam edersek, kadro 150 kişi olur'' derken, Beşiktaşlı Mert Nobre'nin sakat olmaması halinde kadroya çağrılıp çağrılmayacağı için de, ''İhtimaller üzerine konuşmak doğru olmaz'' ifadesini kullandı.

''OYUNCULARIMIZI GERİLİMDEN UZAK TUTUYORUZ''

2008 Avrupa Şampiyonası grup elemelerindeki kritik Yunanistan ve Norveç maçlarının takım üzerindeki stresini en aza indirmek için çaba sarf ettiklerine değinen Fatih Terim, ''Bunun bir oyun olduğunu, kazanmak kadar kaybetmenin de doğal olduğunu söylüyoruz. Neticelerin sonucunda grupta pozisyonumuzun da ne olacağını ifade ediyoruz tabii ki. Gerilimi en az seviyede tutup, kazanma isteğimizi, coşkumuzu ve hırsımızı en yüksek seviyede tutmaya çalışacağız. Puan olarak kritik. Norveç, Yunanistan ve biz tamamen bu grubun favorileri olarak göründüğümüze göre, aramızdaki maçlar 6 puanlık olacaktır. Oyuncularımıza bu gerilimi yükleyemeyiz. Sorumluluğu biz alırız. Oynamaktan zevk almalarını istiyoruz. Sorunumuz olmaz inşallah'' dedi.

''FEDERASYONUN SIKINTILARINDAN ETKİLENMEMEYE ÇALIŞIYORUZ''

Futbol Federasyonu'nda yeniden seçimlere gidilmesi konusunda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in uyarıları ile bazı kulüplerin oy toplayarak genel kurulu toplama çabalarının hatırlatılarak, yaşananlardan ne kadar etkilendikleri sorulması üzerine, ''Federasyonun sıkıntılarından etkilenmemeye çalışıyoruz. Aslında yadırganacak bir şey değil ama bu istikrarsızlığın istikrara dönmesini temenni ediyoruz. Biz takımımızı bunlardan etkilendirmemeye çalışıyoruz. Mümkün olduğunca olayların dışında kalıyoruz'' cevabını verdi.

İTALYA'DA YAŞANAN OLAYLAR

Fatih Terim, İtalya'da Palermo-Catania maçında yaşanan olaylar ve sonrasında gelişmelerin sorulması üzerine, dünyada stat güvenliklerinin özel şirketlere bırakılmaya başlandığını ve bu uygulamanın da son derece doğru olduğunu söyledi.

Bir polis memurunun hayatını kaybetmesi sonrası İtalya İçişleri Bakanlığı'nın artık statlar için polis görevlendirmeyeceğini açıkladığını anlatan Terim, ''En doğru karar verildi. Çünkü her yerde özel güvenlik güçleri görüyoruz. Hem devletten güvenlik al, sonra da onları taciz et. Ölümle neticelenince tepkiler böyle oluyor. Aslında İtalya, bu tür olayların çok sık tekrarlandığı bir ülke değildir ama iki Sicilya takımı Palermo ve Catania'nın maçı olunca, o sıcaklıktan dolayı bu kötü duruma düştüler. Tepkileri doğal karşılıyoruz. Halledeceklerine inanıyorum'' diye konuştu.

FIFA'NIN TÜRKİYE'YE UYARISI

Terim, FIFA'nın Türkiye'yi Futbol Federasyonu özerkliği sorunlu ülkeler listesine almasıyla ilgili olarak, ''Bir askıya alma durumu olacağını düşünmüyorum. Her şey kendi mecrasında yürür. Biz olayı irdelemeye devam edersek akıllara getiririz. Biz yabancıdan fazla kendimizi yargılıyoruz'' derken, olaylı Türkiye-İsviçre maçını hatırlatarak, ''Ağır bir ceza aldık orada. Hiçbir şey yapılmadı demiyorum ama her Türk futbolsever özel hallerde taraf olmalıdır. O günlerde hatırlıyorum 'Bu görüntüleri yayınlamamalımıydık?' denildi. Ülke meselelerinde taraf olmalıyız. Burda ülke meselesini konuşuyoruz. Ülkeye gelecek bir zarar hissediyorsak taraf olmalıyız'' diye konuştu.

Ayrıca, Emre Belözoğlu'na karşı İngiltere'deki ırkçılık suçlamasına da değinen Fatih Terim, ''Dünyada ırkçılığın olmadığı tek ülke Türkiye'dir. Yabancı oyuncular burada çok mutlu. Ben hatırlamıyorum birisine herhangi bir kişinin kötü sözü, yazısı, bakış açısı olduğunu. Halbuki bugün Avrupa'nın her yerinde ırkçılık sorun. Emre konusunda birlik olmalıyız. Dışardaki bir Türk'ün arkasında birlik olarak durmalıyız. Taraf olmalıydık. Ben bizzat gördüm Avrupa'da ırkçılık sorunlarını. Bizim futbol oynadığımız zamanlarda Türkiye'de yoktu. Ev yemeği özlemişlerdir diye evlerimize götürüyorduk. Hak etmediğimiz durumlarda beraber olmamız gerektiğini söylüyorum'' dedi.

Öte yandan, UEFA Başkanlığı görevine gelen Fransızların eski yıldızı ve önemli futbol adamı Michele Platini'nin tecrübeleriyle futbol için başarılı çözümler üreteceğine inandığını dile getiren Terim, yeniden UEFA yönetim kurulu içinde kendisine yer bulan Şenes Erzik'in önemini vurgulayarak, ''Dünyada markamız çok az. Bu markaları çoğaltmak lazım. Her branş için söylüyorum. Olan markaları da desteklemek lazım. Şenes Erzik de bunlardan birisi. Bugün rekor kırarak tekrar seçilmesi gurur oldu. Oradaki herhangi bir sıkıntısında veya probleminde de ülke olarak arkasında olduğumuzu hissettirmeliyiz. UEFA'da ve FIFA'da ne kadar insanımız olursa o kadar iyi. Bazı arkadaşlarımızın hedefi oralar olmalı'' şeklinde konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Altay: 2 - Karşıyaka: 2
 İtalya'da taraftar stada giremeyecek
 Milli takımda olmaktan mutluyum
 "Hamit Altıntop B.Münih ile anlaştı"
 Ç.Rizespor-Fenerbahçe maçının başlama saati değiştirildi
 Basında Galatasaray yorumları
 Beşiktaş umut verdi
 Avrupa'da Efes Pilsen'in rakipleri belli oldu
 Emre Milli Takım kadrosundan çıkartıldı
 Yıldıray Baştürk yeniden sakatlandı
 Zaza'lı Hawks Nets'i 101-99 devirdi
 Avrupa futbolunda şiddet tırmanıyor
 Aslan'dan patinaj
 Deplasman özürlü
 Olimpiyat şampiyonu Liu'nun ayakkabıları 25 bin dolara...
 İlk defa golsüz
 Hakeme köpürdü
 Puan farkı yine yedi
 Gol çizgisini geçemediler!
 İki maç rahatlatır
 Sivas fire vermiyor
 Ankara derbisi değil başkanlar savaşı! Ankara derbisi değil...
 Korkmaz'lı Erciyes yenilmek bilmiyor
 Milli Takım'ın rotası Gürcistan
 Irkçı değilim
 Kapılar kapanıyor
 Silindir Fener
 Söz savunmanın
 Bulunmaz eşin
 İzmit'te gol yağmuru
 Bolu hız kesmiyor
 Memo coştu bir kere
 Kunter'den şova devam
 Fenerbahçe filede 62 dakikada galip
 Manchester dörtledi
 Schalke zirveye çıktı
 Real Madrid evinde kayıp
 Biletleri ucuzlatın
 Günün içinden
 3. Lig'de sonuçlar
 Skorbord
 İddaa sonuçları
AHMET ÇAKAR
İstek yetmiyor
Dün geceki Galatasaray'a baktığımızda...
LEVENT TÜZEMEN
Golcülere terapi...
Adnan Polat, "Mehmet...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Kartal umut verdi
Beşiktaş, ilk yarının ortasına kadar...
KAZIM KANAT
Tigana & Arıca bravo
Sorunun cevabı çok basit... Erdoğan...
CAHİT YAVUZ
Avustralya'dan İstanbul'a
Her yönüyle başka bir...
'Yurt bahçesinde iki kıza tecavüz ettiler'
'Yurt bahçesinde iki kıza tecavüz ettiler'
Bahçelievler Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan kızlardan A.Y.,...
'Bayrakla eylem yapan kahramanım sanıyor'
'Bayrakla eylem yapan kahramanım sanıyor'
Sıradan insanların saldırgan duygulara sempati besler hale geldiğini...
Korse üstü kemer
Korse üstü kemer
Paris'te düzenlenen "Ultra Lingerie" iç çamaşırı şovunda, Carlin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu