kapat
   
05 Şubat 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basında Galatasaray yorumları

Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Galatasaray, lider Fenerbahçe'nin tekrar 7 puan gerisine düştü. Sarı kırmızılı ekibin teknik direktörü Gerets, sahaya sürdüğü ilk 11'le eleştirilerin kaynağı oldu.

AHMET ÇAKAR: İSTEK YETMİYOR (SABAH)

Dün geceki Galatasaray'a baktığımızda Mondragon ve Arda dışında eleştirilecek fazla bir futbolcu yok. Mondragon'u da son saniyedeki Volkanvari bir hareketinden dolayı eleştiriyoruz. Ama Arda düşüş yaşıyor. Sabri'nin, Ayhan'ın, İnamoto'nun, göbekteki Song ve Tomas'ın, hele hele İliç'in arzularına ve hırslarına baktığımızda Arda'yı iki defa eleştiriyoruz.

...
Sonuçta fark yine yedi puan... Yine bu hafta herhalde herkes Fenerbahçe'ye çalıştı. Hakem Kamil Abitoğlu'nu da fazla eleştiremiyoruz. Zaman zaman hatalar yaptı, ama sonucu belirleyici hiçbir yanlışın içinde olmadı...

AZİZ ÜSTEL: BUZ HOKEYİ (FOTOMAÇ)

Böyle bir sahada bırakın futbol oynamayı ayakta durmayı beceren bile on üzerinden on alır. Futbolcuların krampon yerine buz pateniyle sahaya çıkmaları çok daha akıllıca olurdu bence. Bütün bu olumsuz saha koşullarına ve de İnamoto yüzünden 10 kişi oynamasına karşın Galatasaray, ev sahibinden daha üstün gözüktü, daha fazla pozisyona girdi ve galibiyete daha yakındı.

KANAT ATKAYA: GÜDÜK FUTBOL (HÜRRİYET)

Hem zemin hem de sahaya çıkan kadro 'ağır' olunca, maçın nasıl bir havada geçeceği de üç aşağı beş yukarı ortaya çıkıyor.
Daha birkaç gün önce Kayseri'nin diğer takımıyla yayın bantı işkence aleti olarak görülebilecek bir maç yapmıştı zaten Galatasaray.
Yani başımıza geleceği biliyoruz. Gerets sahaya hem gol atma hem de gol yeme ihtimali düşük bir kadro ile çıktı...

... Galatasaray güdük futbol sergilediği maçla ligin ikinci yarısının ilk haftasında kapattığı iki puanlık farkı iade etmiş oldu. Başka ne dense boş.
Zorlu Kayserispor deplasmanından, Şubat ayında, buzlu zeminde oynayıp bir puan alarak İstanbul'a dönmek bazılarına "Buna da şükür, puansız dönmek de vardı eve" dedirtebilir.
Fakat Mayıs ayında aç kalmak istemeyen Şubat'tan cebini tıka basa dolduracak. Ben başka bir yol bilmem...

MUSTAFA DENİZLİ: MAÇI KAYBET... BÜYÜKLÜĞÜNÜ DEĞİL (MİLLİYET)

Esasında maçın çok fazla yazılacak güzel tarafları olmadı. Ama karşılaşmaya damgasını vuran bir düşünce vardı. Bu da Gerets'in son değişikliğiydi. Galatasaray'ın ilk yarıda sahada hiç iş yapmayan üç tane adamı vardı. Bunlar Ayhan, İnamoto ve Arda'ydı. Bunlara biraz da Hasan Şaş'ı ilave edebiliriz.
Mevcut saha şartlarında nasıl oynanması gerektiğini Galatasaray, Kayserispor'un gerisinden takip etti. Bu şartlar maçtan önce de belliydi. Bana göre Galatasaray'daki futbolcu tercihleri de yanlıştı. Gerets, oyuna Necati ile başlayabilirdi. Sonra da Okan ve Hasan Kabze ile oyuna devam edebilirdi. Ama burada önemli olan şey şu; Galatasaray bu felsefeyle şampiyonluğa nasıl gider, nasıl ortak olur.

Kısaca özetlemek gerekirse Galatasaray kaybedecekse bir maçı kaybetmeli... Ama kazanmak ve büyük takım felsefesini asla...

TURGAY ŞEREN: UĞUR'U İYİ İZLEDİNİZ Mİ? (AKŞAM)

Ben size dün akşamın kahramanı Kayserispor'un sağ beki Uğur'dan bahsedeceğim; Uğur, Galatasaray'dan Kayseri'de kiralık.. Gerets'in gözünden çıkardıklarından. Dün akşam ben Uğur'a hayran kaldım. Hem sahadaki mücadelesine, hem de sportmenliğine.

G.Saray'ın alt yapısından yetişmiş bu gencecik çocuk, dün akşam Arda'yı sildi süpürdü. Daha doğrusu önüne kim geldiyse topu ondan aldı ve takım arkadaşlarına uzun uzun paslar attı.

Doğrusu çok iyi bir mücadele oldu. Böylesine soğuk ve berbat bir zeminde her iki takım da galibiyet için oynadı. Pozisyonlara da girdiler. Çok goller de kaçtı ama yapacak bir şey yok, sıfıra sıfır elde var sıfır.

HAKAN YAŞAR: AĞIR SAHADA TEKNİK 11! (VATAN)

Önce minik bir fikir cimnastiği ile başlayalım. Ronaldinho, Ronaldo, Kaka, Carlos'lu Brezilya milli takımını getirseniz, Erciyes'in eteğinde doğal şartlara alışmış bir takımla maç yaptırsanız. Sonuç ne olur? Muhtemelen iki pas yapamadan yenilir çeker gider.

G.Saray'ın hali de Brezilya gibi. Bu benzetme mübalağa olarak görülmeli! İşin esası teknik kapasitesi yüksek takımların ağır zeminlerde iyi oynayamadığı gerçeği.. Siz bunu bile bile Arda, Şaş, İliç, Ayhan gibi incecilerden kurulu, topa sert girmeyen, şutör olmayan bir 11 kurarsanız, beklentinizi şansa bırakırsınız...

LEVENT TÜZEMEN: GOLCÜLERE TERAPİ... (SABAH)

Adnan Polat, "Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal satılacaksa öncelik bizim olacak" dedi. İddalı bir yorum. Gerçekten Galatasaray bu iki oyuncuyu alırsa büyük yatırım yapar. Türkiye'de Hakan Şükür'ün veliahtı Gökhan olur...

... Galatasaray'ın kupada Erciyes'e karşı oynadığı kötü futbolun nedeni buzlu zemindi. Kupa sonrası Kayseri'de kalmak iklim koşullarına uyum sağlamak adına doğru bir karardı. Kayseri maçı Galatasaray için kırılma noktasıydı. Ama Galatasaray'ın zemine itiraz etme şansı yoktu. Adnan Polat'ın üç gün boyunca maçın ciddiyetini anlatmak adına yaptığı terapiler yeterli olmamış. Galatasaray dün yarım takımla mücadele etti....

... Emektar Hakan, Kayseri'de çok arandı. Gerets bence takımı değil golcüleri terapiye almalı. Böyle zeminde bu kadar fırsat bulacaksın ama atamayacaksın. Karan "İkinci yarıya fırtına gibi gireceğim" demişti. Ama henüz normalini bile göremedik.

RIDVAN DİLMEN: ÇOK ŞEY BEKLENMEZ (MİLLİYET)

Lig yine ilk yarının sonundaki görüntüsünü aldı. Fenerbahçe'nin Galatasaray ile arasındaki puan farkı 7, Beşiktaş ile 8 oldu. Mesafe de bu arada kısaldı, 15 hafta kaldı.
Geçen sene Kayseri takımları ligin kaderini etkilemişti. Yine öyle gözüküyor. Dünkü maç için Galatasaray kötü oynadı, Kayserispor kötü oynadı demek, her iki takım oyuncularına haksızlık olur. Çünkü dün son derece elverişsiz koşullar vardı. Galatasaray da, Kayserispor da bam gümü sevmeyen, ayağa oynayarak hücum yapan takımlar. Belki teknik adamlar kadro seçiminde bu sahaya uygun oyuncularla başlayabilirlerdi. Her iki takım da bunu yapmadı.

... Hakem bu saha koşullarında yönetebileceği en iyi maçı yönetti derken, Song'un Gökhan'ın kaval kemiğine attığı tekmeyi penaltı ile değerlendiremedi. Bunda Gökhan'ın da düşüş stili hakemi yanıltmış olabilir.

AYHAN AKBİN: MAÇLAR BİTMEDİ! (FOTOMAÇ)

Adnan Polat 16'da 16 yaparız diyor ama Galatasaraylı futbolcular böyle giderse başkanlarını yanıltacaklar gibi görünüyor. Erciyes maçındaki kötü oyun, kupa maçı olduğu için pek gündeme gelmedi. Ama bu maçta oynanan futbol, bana hiç ümit vermedi. Şampiyonluğa oynayan bir takımın bu kadar pasif oynamasına inanamıyorum.

İLHAN SÖYLER: FUTBOL YOK (HÜRRİYET)

Futbol mücadele oyunudur... İnsan vücudu soğuğa karşı dirençlidir. Her havanın, hem zevki, hem de ıstırabı vardır.
Futbolcu yeter ki bu yarışmaya hazır olsun. Galatasaray için Kayseri deplasmanı keskin bir virajdı. Alırsa istasyonlar azalacak, yoksa diğer istasyonlar eklenecekti.
Maça baktığımda Galatasaray'ın oyun kalıbının son derece basit ve çağdaş anlayıştan uzak olduğunu gördüm; "Uzuuuun top at bana" felsefesi ve bir iki kanat atağı o kadar. Yani, futbol kitabına uygun bir felsefe hak getire.

... Adnan Polat'ın sabah akşam konuşması ve futbolculara moral vermesi hiç bir fayda getirmez. Önce Galatasaray gibi bir futbol takımı oyun kalıbını tam olarak netleştirmesi ve bir düzene sokması şart. Yoksa bu gidişle daha çok rötar yapar.

BÜLENT CAN: ÇARE BULMALI (FOTOMAÇ)

Bugünlerde Süper Ligimize bulaşan "sevimsiz futbol" dün Kayseri'de de sahadaydı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve sık sık pas hatalarıyla kirlenen futbol nasıl zevkli ve sevimli olabilir ki? Dünkü kalitesiz futbol sadece şampiyonluğa oynayan Galatasaray'a değil Kayserispor'a da yakışmadı.

Cüneyt Türkmen / Sabah.com.tr

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Altay: 2 - Karşıyaka: 2
 İtalya'da taraftar stada giremeyecek
 Milli takımda olmaktan mutluyum
 "Hamit Altıntop B.Münih ile anlaştı"
 Ç.Rizespor-Fenerbahçe maçının başlama saati değiştirildi
 Beşiktaş umut verdi
 Terim: Tugay'ı jübile için çağırmadım
 Avrupa'da Efes Pilsen'in rakipleri belli oldu
 Emre Milli Takım kadrosundan çıkartıldı
 Yıldıray Baştürk yeniden sakatlandı
 Zaza'lı Hawks Nets'i 101-99 devirdi
 Avrupa futbolunda şiddet tırmanıyor
 Aslan'dan patinaj
 Deplasman özürlü
 Olimpiyat şampiyonu Liu'nun ayakkabıları 25 bin dolara...
 İlk defa golsüz
 Hakeme köpürdü
 Puan farkı yine yedi
 Gol çizgisini geçemediler!
 İki maç rahatlatır
 Sivas fire vermiyor
 Ankara derbisi değil başkanlar savaşı! Ankara derbisi değil...
 Korkmaz'lı Erciyes yenilmek bilmiyor
 Milli Takım'ın rotası Gürcistan
 Irkçı değilim
 Kapılar kapanıyor
 Silindir Fener
 Söz savunmanın
 Bulunmaz eşin
 İzmit'te gol yağmuru
 Bolu hız kesmiyor
 Memo coştu bir kere
 Kunter'den şova devam
 Fenerbahçe filede 62 dakikada galip
 Manchester dörtledi
 Schalke zirveye çıktı
 Real Madrid evinde kayıp
 Biletleri ucuzlatın
 Günün içinden
 3. Lig'de sonuçlar
 Skorbord
 İddaa sonuçları
AHMET ÇAKAR
İstek yetmiyor
Dün geceki Galatasaray'a baktığımızda...
LEVENT TÜZEMEN
Golcülere terapi...
Adnan Polat, "Mehmet...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Kartal umut verdi
Beşiktaş, ilk yarının ortasına kadar...
KAZIM KANAT
Tigana & Arıca bravo
Sorunun cevabı çok basit... Erdoğan...
CAHİT YAVUZ
Avustralya'dan İstanbul'a
Her yönüyle başka bir...
'Yurt bahçesinde iki kıza tecavüz ettiler'
'Yurt bahçesinde iki kıza tecavüz ettiler'
Bahçelievler Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan kızlardan A.Y.,...
'Bayrakla eylem yapan kahramanım sanıyor'
'Bayrakla eylem yapan kahramanım sanıyor'
Sıradan insanların saldırgan duygulara sempati besler hale geldiğini...
Korse üstü kemer
Korse üstü kemer
Paris'te düzenlenen "Ultra Lingerie" iç çamaşırı şovunda, Carlin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu