kapat
   
05 Şubat 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BİR İTALYAN VAR, ÇOK PAHALI İÇ ÇAMAŞIRLARI ALIR.... A.Y. Sonat Bahara senelerdir gelen bir İtalyanın, yurttaki kızları gezdirdiğini ve 60-70 YTLlik iç çamaşırları hediye ettiğini anlatıyor. M.D. isimli hocanın evli barklı yaşını başını almış bazı arkadaşlarının da, iki kızı bir keresinde Kadir Has Centera götürüp alışveriş yaptırdıklarını, sonra da kızlara sarılıp tacizde bulunduklarını iddia ediyor.
'Yurt bahçesinde iki kıza tecavüz ettiler'
'Ağlamasın diye küçücük kızlara ilaç veriyorlar'
'Nimet Çubukçu beni tehdit etti'
'Müdür beni sürmeye çalıştı'
Çömez'in raporundaki isimler de aynı...

Yurt bahçesinde 2 tecavüz oldu

İstanbul Bahçelievler Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan A.Y.'den şok iddialar: Bahçede iki tecavüz oldu, 13 yaşında kıza kürtaj yapıldı.

GIDA SEVKIYATÇISI YAPTI
"13 yaşındaki R.T., yurda gıda sevkıyatı yapan kişi tarafından yurdun bahçesinde tecavüze uğradı. Talihsiz kız hamile kaldı ve kürtaj oldu."

FUHUŞA DÜŞENLER VAR
"Bahçede tecavüze uğrayan öteki kız ise S.M. idi. Dışarıda hamile kalan da var. Yurttan kaçıp konsomatrisliğe giden, fuhuşa düşen var."

ÇOCUKLARA İLAÇ VERİLİYOR
"0-6 yaş grubundan sonra sakin olsunlar diye her akşam tepsiyle anti depresan ilaç veriliyor. Devlet kızları hap bağımlısı yapıyor."

KIZLAR YEMEĞE ÇIKARILIYOR
"Yaşlı adamlar iki kızı yemeğe götürüp taciz etti. Bir İtalyan kızları gezdirir."


'Yurt bahçesinde iki kıza tecavüz ettiler'

Bahçelievler Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan kızlardan A.Y., yurt bahçesinde kızların tecavüze uğradığını öne sürüp ekliyor: Hamile kalan kızları tecavüzcüsüyle evlendiriyorlar.

İki ay önce AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İstanbul Bahçelievler Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu'na bir gece baskını düzenleyerek, kızlardan 33'ünün kayıp olduğunu gündeme getirmişti. Çömez'in bu iddiaları Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından öfkeyle karşılandı. Hatta yurtta kalan kızlar basına "Biz fahişe değiliz" diye açıklamalar yaptı. O gece Çömez'in yurtta görüştüğü kızlardan birini bulduk ve yaşananları sorduk. Yurt bahçesinde bile tecavüz olaylarının yaşandığını belirten Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu öğrencilerinden A.Y.'nin anlattıkları tüyler ürpertici:

*
Gerçekten bu kızlar gece kaçıyor mu?
Bizim üç adet güvenlik kapımız olmasına rağmen kızlar çok kolay çıkabiliyorlar. Kızlar, kaçtıktan sonra günlerce, aylarca yurda gelmiyorlar.

* Fark etmiyor mu kimse?
Çocuk büroya bildiriliyor. Polis aramaya başlıyor. Ama sayı o kadar yüksek ki kimse; gitmiş kim gelmiş kim hamile kalmış bakmıyor bile.

ALIŞVERİŞTE TACİZ...
* Kızların başına neler geliyor?
R.T. 13 yaşında bir kız, gıda sevkıyatı yapan kişi tarafından yurdun bahçesinde tecavüze uğradı. S.M. isimli kız yurdun bahçesinde tecavüze uğradı. Kaçıp barlara, pavyonlara konsomatrisliğe giden kızlar var.

* Hamile kalan küçük kızlar bu sorunu nasıl çözüyor?
D.B. 18 yaşından küçük ve hamile kaldı. Arkadaşı S.B.'nin adıyla kürtaj oldu. A. Hoca bunu araştırmaya çalışırken, E.Y. bunları hocaya anlattı. Anlattığı için kızı dövdüler. Diğerleri çocuk büroya alındı ama olay örtbas edildi. Adı kürtajda geçen S.Gençlik Merkezi'ne yollandı.

* Senin bire bir tanık olduğun olayları anlatır mısın? Z.S. Turhan Çömez'le konuşan kızlardan biriydi. T.E. öğretmenimiz izin veriyor bu kıza. Yakacık Yuvası'nda beden öğretmeni olan bir erkek hoca bu kızı alıyor. Taksim'e barlara götürüp taciz ediyor. T.E. bu kızın o beden hocasıyla gitmesine izin veriyor.

* Kız şikâyetçi olmadı mı?
Şikayet bile etmedi kız. Kendisine sahip çıkacak durumda bile değil. Adam tekrar kıza gelip 'Karımdan boşanacağım, seninle evleneceğim' falan dedi. Bu herkesin başına gelebiliyor. B. adlı bir adam senelerdir gelir, İtalyan. Kızları alır, gezdirir çok pahalı iç çamaşırları alır.

* İç çamaşırı mı alıyor?
Evet 60-70 YTL'lik çamaşır alır, hediye alır. M. D. adlı hocanın erkek arkadaşları evli barklı adamlar. 2 kızı Kadir Has Center'da bijuteriye falan götürüp, 'İstediğinizi alın kızlar' demiş, yemek yerken kızlara sarılıp taciz etmişler.

KÜRTAJ ÖRTBAS EDİLDİ
* Bunları gördün mü sen?
Bunlar en yakın arkadaşlarımızın başına geldi. S.Ç. ve D.K. adlı kızların başına geldi bu. M.D'ye gelip bu adamlar 'Biz koruyucu aile olmak istiyoruz. Kızları alalım, bir yemeğe götürelim, değişiklik olur' diyorlar. Yemeğe götürüyorlar, kızlara orada sarılmaya başlıyorlar. D. biraz daha rahat bir kız, S. çok rahatsız oluyor. Adam 'Ben senin baban yaşındayım' falan diyor. Bakırköy'e gezmeye götürüyorlar. 'Kayıkla açılalım' diyorlar. Ama S. 'Gelemem' diyor.

* Hamile kalana yurt yetkilileri ne yapıyor?
Kız hamile kalınca, hamile bırakana 'Bu kız yurt kızıdır, bununla evlenmek zorundasın' diyorlar. Kızlar tecavüzcüleriyle evlendiriliyorlar. R.'nin yaşı 18'den küçük, hamile kaldı, evlendi. Yurttayken hamile kaldı. S.K. tecavüze uğradı, bizim yuvada kalırken. Sonra 80'inci Yıl'a gönderildi. 16 yaşındaydı tecavüze uğradığında. Ortalık ayağa kalkınca Turhan Bey'in gelmesinden sonra tecavüzcüsü tehdit edilmiş evlenmen gerekiyor diye. Şu anda evlenecek herhalde.

* Bu anlattıklarının hepsi tecavüz mü, yoksa erkek arkadaşlarıyla mı birlikte oluyorlar?
Bu kızların sevgi ihtiyacı var. Ama dışarıdaki erkekler sevgi açlığı suiistimal ediyor. R.T. 13 yaşında... Bir şekerle bile kandırabilirsin. O da hamile kaldı. Devamlı kaçıyordu, ailesine getmek istiyordu. Kürtaj oldu ama bu durum örtbas edildi.

Sonat BAHAR - HABER MERKEZİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Bayrakla eylem yapan kahramanım sanıyor'
 Yasin Hayal'e benzeyen kişi, polis memuru çıktı
 Müdahale olasılığı artıyor
 Kerkük'e Türk Kürtleri geliyor
 Santoro'nun ailesi anma törenine geldi
 Aydınlık cesaret ister
 DTP'nin şenliğinde bildik görüntüler
 Beyoğlu'nda 'Hepimiz Türk'üz yürüyüşü
 McDonald's mağdurları 3 yıl sonra akla geldi
 Oturulamaz raporlu bina çöktü: 2 ölü
 Adana'da Hizbullah operasyonu yapıldı
 Orta menzilli tanksavar silah sistemi
 Emniyet'e basın için özel kapı
ERGUN BABAHAN
Bir pazar sabahı yağmura sevinmek
Derinizin rengi,...
MEHMET BARLAS
"Bilgi kirlenmesi" mi yoksa "Aldatma oyunu" mu?
Hrant...
UMUR TALU
Hakikate hizmet...
Gazeteciliği üç cümle ile özetlemek...
ERDAL ŞAFAK
Kerkük-Kosova
Dışişleri Bakanı Abdullah...
Mossad, İranlı bir nükleerciyi öldürdü
ABD istihbarat kuruluşu: "İsrail ajanları, İran'ın nükleer programını...
O da Rice gibi başını örtmedi
Tüm kadınların başını örtmek zorunda olduğu Suudi Arabistan'da...
Aslan'dan patinaj
Aslan'dan patinaj
Buzlu zeminde ve -7 derecede oynanan maçta G.Saray ile Kayseri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu