kapat
   
05 Şubat 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ABDye giden Dışişleri Bakanı Gül, eşini de birlikte götürdü.
'Bayrakla eylem yapan kahramanım sanıyor'
"İran'la ilişkiler rejim ihracı kıskacında değil"

Sempati duyan var

Gül: "Bayrak alıp eylem yapan kendini kahraman sanıyor. Kurtlar Vadisi gibi diziler bu fikirleri yeşertti".

"Sıradan insanlar bile zaman zaman Samast ve Hayal gibi saldırgan duygulara sempati ifade ediyor. Kurtlar Vadisi gibi diziler bu fikirleri yeşertti. Feribot kaçırma eylemi yapan da bu akımlardan etkilendi. Eline bayrak alarak böyle bir eylem yapınca kahraman olacağını sanıyor."

'Bayrakla eylem yapan kahramanım sanıyor'

Sıradan insanların saldırgan duygulara sempati besler hale geldiğini belirten Gül, "Kurtlar Vadisi gibi diziler bu fikirleri yeşertti" dedi. Gül ABD gezisi ile ilgili ise terör konusunda ciddi adım atılacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Hrant Dink cinayetinin neşter vurduğu sosyolojik olguya dikkat çekerek "Maalesef bu olaya sempatiyle bakanlar var. Toplumda maalesef bu duygu var" dedi. Gül, Kurtlar Vadisi gibi dizilerin saldırgan duygulara sempatiyi yeşerttiği yorumunu yaptı. Gül, Dink cinayeti ve ardından soruşturma safhasında yaşananların Çankaya seçimleriyle ilgili olup olmadığı yönünde bir soruya "Çankaya'yla ilgisi yok. Ne ilgisi olabilir? Maalesef bu toplumda olan bir şey" dedi. Sokakta "sıradan insanların" bile zaman zaman Ogün Samast ve Yasin Hayal gibi saldırgan duygulara sempati ifade ettiğini belirten Gül, "Asıl kötü olan da bu. Kurtlar Vadisi gibi diziler de bu fikirleri yeşertti. Denetimsiz, ilgisiz, aile kontrolü dışında çocuklar bunlar. Çok etkileniyorlar televizyondaki şeylerden" dedi.

BAYRAKLI KAHRAMANLAR

İki hafta önce Çanakkale'de feribot kaçırma eyleminde bulunan gencin de bu tarz akımlardan etkilendiğine dikkat çeken Gül, "Eline bayrak alarak böyle bir eylem yapınca kahraman olacağını sanıyor. Aslında siciline bakıyorsun neler yok. Bunu da açıklamak lazım" dedi. Başbakan Erdoğan'ın soruşturmayı bizzat takip ettiğine de dikkat çekerek "Sonuna kadar gidilecek" dedi. Gül, ABD gezisine çıkarken havalimanında yaptığı açıklamada da Dink cinayeti konusunda Emniyet ve Jandarma arasında yaşananları, iki kurum arasında "çekişme ve kıskançlık olmamalı" diye eleştirdi. Her kurum içersinde farklı görüşü olanların ve farkla davrananların olabileceğini ifade eden Gül, önemli olanın kurumların istikametleri, hedefleri ve beraber çalışmaları olduğunu vurguladı. ABD temasları çerçevesinde terörle mücadele konusunun gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna karşılık Gül, bu konunun görüşmelerin önemli ayaklarından biri olacağını söyledi. Gül, "Gerek burada yaptığımız görüşmeler, gerek geçen hafta Paris ve Brüksel'de yaptığım görüşmeler bu yönde daha ciddi adımların atılacağı yönünde" diye konuştu. Gül, Kerkük'le ilgili "Irak'ta ateş varken, bu ateşin başka illere yansımaması gerekir. Bunun için herkesin aklı başını alması gerekiyor ve kendi topraklarında kardeşçe yaşama yolunu bulmaları gerekiyor" dedi. Washington'daki temasları sırasında Kongre'ye sunulan Ermeni soykırımı iddiasıyla ilgiyi tasarının da üzerinde duracağını belirten Gül, "Kendi doğrularımızı başkalarına anlatmamız gerekiyor" dedi. Dışişleri Bakanı Gül, bu tasarıların kabul edilmemesi için yeni bir açılım yapılıp yapılmayacağı sorusuyla ilgili de yargı yolunun sinyalini verdi. Gül, "Yargı dahil her türlü yola başvuracağımızı söyledik. Bununla ilgili çok titiz bir çalışma devam ediyor. Neticeleri açıklanacaktır" dedi.

YOĞUN PROGRAM

Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'nin yanısıra, Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile görüşecek olan Gül, Ermeni tasarısı konusunda da Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin Başkanı Tom Lantos ile bir araya gelecek. Türk Calışma Grubu ve Türk Dostluk Grubu üyeleri ile de buluşacak olan Gül, Alman Marshall Fonu'nda ve Ulusal Basın Klubü'nde konuşma yapacak. Gül, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile bir araya gelecek.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Yurt bahçesinde iki kıza tecavüz ettiler'
 Yasin Hayal'e benzeyen kişi, polis memuru çıktı
 Müdahale olasılığı artıyor
 Kerkük'e Türk Kürtleri geliyor
 Santoro'nun ailesi anma törenine geldi
 Aydınlık cesaret ister
 DTP'nin şenliğinde bildik görüntüler
 Beyoğlu'nda 'Hepimiz Türk'üz yürüyüşü
 McDonald's mağdurları 3 yıl sonra akla geldi
 Oturulamaz raporlu bina çöktü: 2 ölü
 Adana'da Hizbullah operasyonu yapıldı
 Orta menzilli tanksavar silah sistemi
 Emniyet'e basın için özel kapı
ERGUN BABAHAN
Bir pazar sabahı yağmura sevinmek
Derinizin rengi,...
MEHMET BARLAS
"Bilgi kirlenmesi" mi yoksa "Aldatma oyunu" mu?
Hrant...
UMUR TALU
Hakikate hizmet...
Gazeteciliği üç cümle ile özetlemek...
ERDAL ŞAFAK
Kerkük-Kosova
Dışişleri Bakanı Abdullah...
Mossad, İranlı bir nükleerciyi öldürdü
ABD istihbarat kuruluşu: "İsrail ajanları, İran'ın nükleer programını...
O da Rice gibi başını örtmedi
Tüm kadınların başını örtmek zorunda olduğu Suudi Arabistan'da...
Aslan'dan patinaj
Aslan'dan patinaj
Buzlu zeminde ve -7 derecede oynanan maçta G.Saray ile Kayseri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu