kapat
   
18 Ocak 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İzmir il başkanlarından Tayland gezisi değerlendirmesi

AK Parti, CHP ve ANAVATAN İzmir il başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Tayland gezisini değerlendirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan, heyetin Tayland'dan dönüşünü beklediklerini, daha sonra parti içinde bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

CHP Genel Merkezinin, son gün, son dakika müdahale ediyormuş gibi gösterildiğini, bunun doğru olmadığını anlatmak için konuya bu kadar girdiklerini belirten Ayhan, parti genel merkezinin Tayland gezisi nedeniyle ilk günden beri uyarılarda bulunduğunu bildirdi.

"Bundan sonraki sürecin, parti içi süreç olacağını" belirten Ayhan, ''Geziye katılanlara bir yaptırım uygulanır mı, uygulanmaz mı, ne yapılır, bunu parti içinde değerlendireceğiz. Önce genel merkezin yaklaşımı, görüşleri etkin olacaktır'' diye konuştu.

İzmir
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, kendisine gelen yanlış bilgilerle yanlış cevaplar verdiğini, kendisinin olağanüstü grup toplantısında ortamı gerecek bir söz söylemediğini belirten Ayhan, şunları belirtti:

''Ben olağanüstü grup toplantısında genel merkezin bu konuda baştan beri uyarılarda bulunduğunu, yapılan davranışın son dakika hareketi olmadığını anlattım, tüzükteki cezaları söyledim. Ceza verilip, verilmeyeceği konusunda kesinlikle verilecek, verilmeyecek diye bir şey söylemedik. Bizim konuştuklarımız Büyükşehir Belediye Başkanının şahsıyla ilgili değil, elbette ki gidecek. Geziyle ilgili spekülasyonlar yapılmaması, CHP'ye zarar vermemesi için CHP meclis üyelerinin gitmemesini, sayının düşürülmesini, başkanın zarar görmemesini sağlamaya çalıştık. Bazı insanlar katılımı artırmak adına yoğun çaba harcayarak ortamı gerdiler, farklı noktalara çekmeye çalıştılar. Bu nedenle CHP birkaç gündür kamuoyuna bu şekilde yansımak zorunda kaldı, üzgünüz. Sonuçlar bundan sonra, parti içi süreçle belirlenecek. Arkadaşların, lobi faaliyetlerinin başarıyla sonuçlanıp, İzmir'e dönmelerini bekliyoruz.''

Selçuk Ayhan, AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Aşlık'ın CHP ile ilgili açıklamalarını da eleştirerek, Tayland'a 48 CHP'liden daha fazla AK Parti'li, ANAVATAN'lı ve DYP'li meclis üyesinin gittiğini ve ilk geziyi isteyenlerin AK Partililer olduğunu iddia etti.

''İZMİR'İN ONURU SARSILDI''

ANAVATAN İzmir İl Başkanı Sedat Demirer, Tayland gezisiyle ''İzmir'in onurunun sarsıldığını'' öne sürdü.

Kocaoğlu'nun gitmeden önce tek başına hareket ettiğini, siyasi partilerden görüş almadığını öne süren Demirer, gezi aleyhindeki yazılara da zamanında müdahale edilmediğini savundu.

Bunun, tatil gezisi olduğunu, gidilirken EXPO ile ilgili broşür ve CD'lerin götürülmediğini öne süren Demirer, şöyle konuştu:

''Aziz Kocaoğlu, il başkanlarını çağırıp brifing verseydi, 'Gezinin amacı bu, şu belgeler var, şunları tanıtacağız' deseydi iyi olurdu. Milano karşısında İzmir'in üstünlüğünü anlatacak kişiler ve belgeler olmadan Tayland'a gidildi. Bu, 1 milyon dolarlık gezi, 500 bini belediyeden çıkıyor. 1.5 milyon YTL ile kente çok şey yapılırdı. Başkan giderken 'Meclis üyeleri çok yoruldu, nazım imar planları yaptılar, dinlenmeye götürüyorum. Giderken de 10 kişilik heyet EXPO çalışmaları yapacak' deseydi kimse bir şey söylemezdi. Eğlence sektörü için gidildiği belli. 8 günlük programın sadece 7 saati EXPO ile ilgili, geri kalanı serbest saat. Yaka kartlarında Türkiye'den gittiklerine yönelik bir şey yok, Türk Bayrağı bile yok, Türk olduğumuz bile belli değil.''

''TAYLAND GEZİSİ TURİSTİK BİR GEZİ DEĞİL''

AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Aşlık, CHP'nin İzmir'de başarısızlığına çözüm bulmak için baskıcı tutum izlediğini, Tayland gezisinin ise EXPO 2015 çalışmaları için yapıldığını, turistik bir gezi olmadığını söyledi.

Düzenlenen gezinin tek yanlış tarafının bütün belediye meclis üyelerinin götürülmek istenmesi olduğunu ancak CHP'nin baskı konusunda ölçüyü kaçırmasıyla konunun amacından saptığını öne süren Aşlık, şunları söyledi:

''Yaşanan tartışmalar sadece İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na değil Türkiye'deki siyasete de zarar verdi. EXPO 2015'e Türkiye Cumhuriyeti olarak talip olduk ve Bakanlar Kurulu da yer olarak İzmir'i belirledi. 61 meclis üyemizden 32'si gitti. Gezinin amacına ulaşması için bütün meclis üyelerinin gitmesi yerine, konunun uzmanı teknik heyet kurulmasını önerdik. Tayland'a gidilmesi yanlış değildir, yanlış olan bütün meclis üyelerinin birlikte götürülmeye kalkılmasıdır. Aziz Kocaoğlu, Tayland'a turistik bir gezi için değil, EXPO 2015 konusunda İzmir'e yararlı olabilecek çalışmalar yapmak için gitti. Ancak CHP Genel Merkezinin baskıcı tutumuyla birlikte linç girişimine uğradı. İzmir için çalışma yapan kim olursa olsun haksız yere linç edilmesine karşıyız.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Meclis'te gündem Irak
 PKK varlığı, ABD müdahalesi sonrasında oluşmuştur
 Öymen: Hükümete, Kuzey Irak'a asker geçirmek için meclisten...
 Mumcu: Eğer Irak bölünürse, Türkiye de bölünecektir
 Gül hakkındaki gensoru reddedildi
 Öymen: Nasıl içinize sindirirsiniz?
 Baykal: Talabani PKK'ya çek git buradan demeli
 Öğrencilerden Baykal'a eleştiri
 Öğrenciler salona giremeyince...
 Anavatan'ın eylem kondomları elde kaldı
 Siyasi gündem
 Erdoğan, Baykal'ın hiç bir sözünü kaçırmıyor
 CHP'li vekillerin protesto günü
 Arınç, Sudan'da Türk Okulu açtı
 'EXPO 2015'i getirecekse geziyi destekliyorum'
 Kocaoğlu: Rahatsızım
 Şeffaflık Yasası için geri sayım
 'Yabancılar 63 bin taşınmaz aldı'
 Beş yeni vakıf üniversitesi geliyor
MAHMUT ÖVÜR
Mumcu ve Çiller'in sürpriz görüşmesi
Sadece siyaset...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Müdahale ancak 1959 senaryosunda olur
Saddam döneminde...
YAVUZ DONAT
Tayyip bey "çıkarsa" neler yaşanır?
İl başkanlığı,...
Natalia'dan Türk polisine teşekkür
Ukraynalı Natalia, geçen yıl kendisini fuhuştan kurtaran İstanbul...
Boşanma savaşı
Boşandıktan 17 gün sonra arkadaşının sekreteriyle evlenen AKP'li...
Ecevit'in mirasçısı Vahdettin ailesi
Ecevit'in mirasçısı Vahdettin ailesi
Kasım ayında vefat eden eski Başbakan Bülent Ecevit'in, bir kısmını...
ABD ve Irak askerleri Mahmur kampını bastı
ABD ve Irak askerleri Mahmur kampını bastı
12 bin kişinin yaşadığı PKK'nın kontrolündeki kampa yönelik baskında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu