kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Taklit ettiğim adamın ruhunu çekip alırım ben
Taklit ettiğim adamın ruhunu çekip alırım ben
'Volkan izleyici kitlemi genişletti'
Cebim de büyük, kalçam da!
Taklitçi değilim!

Taklit ettiğim adamın ruhunu çekip alırım ben

1995'te çıkardığı ilk albümü 'Makara'nın ardından, 'Exit' adlı maxi single'ını çıkaran Ata Demirer, bu albümün komedi öğelerinden öte, hiciv özelliği taşıdığını söylüyor. Yedi yıldır sürdürdüğü ilk gösterisinin ardından 'Ata Demirer Şov'u bu ay olan sahneye koyacak olan Demirer, "Papağan gibi taklitçilik yapmam, o kişinin psikolojisini bile bilirim" diyor.

İlk gösterisi 'Tek Kişilik Dev Kadro'ya 1998 yılında başladı, yaklaşık 400'üncü oyununu sahnelediği dönemlerde; televizyona yaptığı 'Korsan TV' adlı programının da etkisiyle geniş kitlelerin hayranlığını kazandı. İşte bundan sonra Ata Demirer bir marka olma sürecini de başlatmış oldu... Ardından senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı 'Avrupa Yakası' ile oyunculuğa başladı. 'Volkan Sütçüoğlu' karakteriyle sevildi, üçkağıtçı bir adamı canlandırsa da, fanatikleri daha da arttı! Ardından 1995 yılında mizah ve müziği birleştirdiği ilk albümü 'Makara'yı çıkardı... 'Müslüm Baba Belgeseli', 'Kontör At Sevgilim' gibi şarkılar, listelere kadar girdi! Şimdi de sevenlerine yeni yıl armağanı niteliğinde yine eğlenceli bir maxi single çıkardı Ata Demirer... 'Exit' adlı çalışma, dört şarkı ve iki remixten oluşuyor. Albümün sürprizlerinden biri de, yaklaşık bir yıl önce 'Avrupa Yakası'nda kullanılan ve Ata Demirer'in bir sohbet ortamında "Durun bir Tarkan şarkısı yapayım" diyerek yazdığı 'Fındık Fıstık' adlı şarkı!

'TAVŞAN'
TÜRKİYE KOMEDİSİ

* 1995'te çıkardığınız ilk albümümüz Makara', birçok sanatçının albümünden çok ilgi görmüştü. Bunu neye bağlıyorsunuz?
O albümün hedefi mizah yapmaktı. Arabada giderken bir-iki saat hem gülmeyi, hem de gülüntülerin melodisini dinletmeyi sağlamaktı. Daha önce komik şarkılar yapılmıştı ama bunda aralarda skeçler ve yöresel ezgiler vardı. İşte bu anlamda bir ilkti. Ancak 'Exit' daha değişik... Çünkü ne kadar iyi mizah yaparsanız yapın, mizah albümünün satması için görsellik şart. O yüzden 'Exit'i daha farklı yaptık. Bu bir albüm değil; bir maxi single. İçinde dört şarkı, iki remix var. Bunlar yeni oyunumun müzikleri zaten. Biri biliniyor; 'Fındık Fıstık'! Açılış parçası 'Beyoğlu'nda Gece'. Beyoğlu'nu seven bir insanın her zaman ihtiyaç duyacağı bir eser o. Eser dedim; Bülent Ersoy gibi! (Gülüyor)

*
Nasıl bir albüm 'Exit'? Şarkıların sözlerinde ironi yine ön planda...
Hiciv albümü diyebilirim. Özelikle 'Tavşan' bir Türkiye komedisi. Diyor ki; 'TV desen hep aynı şeyler, haber bültenlerinde Türkiye'den yemekler'. Aç var tok var sürekli yemek görüntüleriyle, reyting almak uğruna yapılan hareketler bunlar! Diyor ki; 'Tarikatın jetskisi, sonrası netekim'! 28 Şubat'a kadar gidebilecek bir yorum bu, o gözle bakılırsa. Bunu neşeli bir şekilde söylediğinizde, eleştirilen kişiyi ve durumu yıpratmaz. İğneleme sanatıdır bu.

* 'Avrupa Yakası'nda Volkan'dan dinlediğimiz 'Fındık Fıstık' şarkısı da 'Exit'te yer alıyor. Neden kullandınız bu şarkıyı?
Bir gün Gülse, ben ve Avrupa Yakası'nın yapımcısı Atilla Bey, bir kutlama yapıyorduk. Laf Tarkan'dan açıldı. "Durun ben şimdi size bir Tarkan şarkısı yapayım" dedim. O anda da fındık-fıstık yiyor, içki içiyorduk. Öyle çıktı, Gülse de bayıldı o an! Bu albümde yer vermemin nedeni ise şu. İnternette bilmem kaç kere indirilmişti, yazın Bodrum'da barlarda remiksleri çalıyordu. Doğru dürüst çalalım istedim. Yoksa dizide kullanıldı ve tuttu diye değil!

MİZAH OLMAYAN İŞE BULAŞMAM
* Gösterilerinizde Bülent Ersoy'un, Zeki Müren'in sesini taklit ederek şarkı söylerken mest oluyor insanlar... Ciddi bir albüm yapacak mısınız günün birinde?
Yok, ben müziği öyle kullanmam. "Sesim güzel, hangi tarza gidiyor? Türk Sanat Müziği! Haydi yapayım bir albüm" dersem; inandığım şeylere de ters düşmüş olurum. Öyle olsaydı komedyen olmazdım, Türk Sanat Müziği eğitimi de almış hazır bir adamdım nasılsa... Yani hazır komediden popülerliğim var ve halk beni seviyor diye müzik albümü yapayım gibi bir durum yok. İçinde mizah olmayan bir şeylere karışmak bulaşmak istemiyorum!

* 'Beyoğlu'nda Gece' adlı şarkınızda Zeki Müren'in sesini taklit etmişsiniz. Bu taklit tepki görür diye bir endişeniz yok mu? Sonuçta hiciv niteliğinde şarkılar bunlar...
Ama orada dalga geçme yok ki! Şarkılar hiciv niteliği taşıyor ama içinde Zeki Müren olunca bambaşka oluyor. Sözlerinde sosyal hiciv var, kimseyle dalga geçmiyoruz. 'Kumar olur hayat, vazgeçmez oynarsın, kalbini koy masaya, belki kazanırsın'... Paşama yakışan bir replik bu. Bende de bu ses var, okudum!

* Seviyor musunuz şarkı söylemeyi?
Çok! Ben caz, Türk Sanat Müziği, rebetiko ve özel çalışmalar dinlerim. Dinlemeyi seviyorum; ama söylemeye cesaret etmemeliyim. Belki kimsesiz çocuklar yararına veya Türk Kalp Vakfı için bir albüm yapılır da, iki tane Türk Sanat Müziği parçası okumam rica edilir. O zaman o ricayı karşılıksız bırakmam. Yoksa öyle bir cüretkarlığım olamaz. Çünkü kendimi en iyi mizahla ifade edebiliyorum. Ama özellikle girip stüdyoya; "Taşkın Sabah'la çalıştım, 10 eser okuduk hepsi birbirinden değerli..." dersem ukalalık yapmış olurum. Çünkü bir önce okuyanlar kim? Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Safiye Ayla... Onlardan iyi mi okuyacağım? Ben komedyenim ya!

MELODİ İLE YAŞAYAN BİRİYİM
* Neden o zaman konservatuvarda müzik eğitimi aldınız?
İlk başta şarkıcı olmak istiyordum çünkü. Şarkı söylemek benim için sakız çiğnemek gibi bir şey. Ben her şeyi müzikle düşünürüm, yalnız kalınca bağırarak şarkı söylerim evde iş yaparken bile. Ama mizah başlı başına bir maceraydı ve ben o maceraya girince okula konsantre olamadım bir daha...

* Yalnız kaldığınızda şarkı söylediğinizden söz ettiniz... Mesela neler söylersiniz?
Mesela kendimi Rober Hatemo'nun bir şarkısını mırıldanırken yakaladım geçenlerde. Bazen Serdar Ortaç'tan bir şarkı bile mırıldanıyorum! (Gülüyor) Ama çok keyiflendiğim zaman, Zeki Müren devreye giriyor. Uzun hava bile okuduğum olur evde bir şeyler hazırlarken. Ben melodiyle yaşayan biriyim, her resmin müziği var benim için. Zaten mizahımda da bu vardır. Sahnedeki esprilerimin altından müziği kaldır, kuru bir şey kalır geriye!

* Serdar Ortaç'ın bir şarkısını mırıldandığınızı fark ettiğinizde kendinize verdiğiniz tepki ne oluyor?
Fark etmez, güzel bir tekerlemeyse gidiyor. Binlerce dansöz var sonuçta, değiştiremeyiz; doğru söylemiş yani! (Gülüyor) Ama Serdar'ın sesiyle söylersem tehlikeli olur, ona bir alışırsam gider öyle... Çok etkileyici bir tarzı var aslında...

SEZEN BAŞARAN GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kimseyi bağlamaz, yapan insanı bağlar!
 Taklit ettiğim adamın ruhunu çekip alırım ben
 Bana hemen bir dizi bulun
 Avşar'la aramızda bir elektrik kuşu var
 Burcunuza göre 2007
ÖZAY ŞENDİR
Son yıllarımızı iyi geçirelim bari
Bugün 1 Ocak. Yeni...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Hadi gözünüz aydın!
Eğer bu satırları okuyorsanız, bir...
Annelik için büyük şans 14. gün
Annelik için büyük şans 14. gün
Kadınların doğurganlığının dorukta olduğu en ideal zaman yumurtlama...
Hayatınıza hareket katın
Hayatınıza hareket katın
Sağlıklı bir hayat tarzına sahip olabilmek için bilinçli...
Dünyanın dört bir yanına dağıldılar!
Dünyanın dört bir yanına dağıldılar!
Dokuz günlük bayram tatillerine alışık olan İstanbul'un elitlerinin,...
Ererez 33 yıllık eşinden boşanıyor
Ererez 33 yıllık eşinden boşanıyor
Bugüne kadar Yeşilçam sinemasında sayısız film çeken ünlü yönetmen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.