Sütlü incir tatlısı
İncirlerin üzerine çıkıncaya kadar ılık su katıp, 1 saat dinlendirin. Aynı suda ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp ateşi kısın. 5 dakika daha pişirin ve süzün. Un, nişasta ve tozşekeri harmanlayın, yumurta sarısı ve sütü yavaşça karıştırarak katın. Kısık ateşte karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirip, ateşten alın. Tereyağı, 2 çorba kaşığı badem ve vanilyayı ilave edip, mikserle 5 dakika çırpın. 20x30 cm. ebatlarında kısa kenarlı bir cam kabı ıslatın ve muhallebiyi dökün, kabın her tarafına eşit yayılması için hafifçe sallayın. İncirleri muhallebinin üzerine dizin, üzerini strelçe örtüp, buzdolabında bir gece dinlendirin. Kalan bademi serpin.
MALZEMELER
* 12 adet kuru incir
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 litre süt
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 4 çorba kaşığı toz badem veya fındık
* 1 çorba kaşığı vanilya
|