Hindi çömlek kebabı
Isıtılmış tereyağında etleri hızlı ateşte karıştırarak 3 dakika soteleyin. Havuç ve soğanı katıp, orta ateşte karıştırarak 7-8 dakika soteleyin. Patates, biber, domates, tuz ve karabiberi katıp harmanlayın. Porsiyonluk güveç kaplarına paylaştırın. Her bir kaptaki malzemenin üzerine 100 ml. su katıp iki katlı alüminyum folyoyla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
* 600 gr. hindi göğüs kuşbaşı
* 200 gr. tereyağı
* 3 adet orta boy havuç
* 2 adet orta boy soğan
* 2 adet orta boy patates
* 4 adet biber
* 2 adet domates
* Tuz
* Karabiber
* 400 ml. su
|