kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bollywood'a gitmek çocukluk hayalimdi
Bollywood'a gitmek çocukluk hayalimdi
Star ışığı taşıması gerekiyor
Hintçe dersi alacak

Bollywood'a gitmek çocukluk hayalimdi

Oryantal Tanyeli Hindistan'dan film teklifi aldı. Bollywood starı Shah Rukh Khan ile başrol oynaması istenen ünlü dansçı çok heyecanlı: Henüz sözleşmeyi imzalamadım ama zaman sorunu çözülürse bir Hint filmi ile oyunculuğa adım atacağım!.

atv'de yayınlanan 'Oryantal Star' yarışmasında jüri üyeliği yapan Tanyeli, dansıyla ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil ediyor. Uzun yıllar Avustralya'da yaşayan ve oryantal dansı birçok ülkede başarıyla sergileyen güzel dansçı, "Çocukluk hayalimdi" dediği Bollywood sinemasından teklif aldı. Hindistan'da danslarıyla tanınan Tanyeli'ye, 'Avare' filminin unutulmaz aktörü Raj Kapoor'un film şirketinden başrol önerildi. Geçtiğimiz günlerde filmin oyuncu kadrosu ile tanışmak için Hindistan'a giden Tanyeli, hayranı olduğu aktör Shah Rukh Khan ile tanışma fırsatı da buldu. Yoğun dans programının yanı sıra, 'Tanyeli Dans Akademi' adında bir de okul açan güzel dansçı, yeni şirketi Tan Production ile de birçok yetenekli dansçıya yeni iş imkanları sağlıyor. Tanyeli ile yeni filmi, oryantal dans ve 'Oryantal Star' yarışması üzerine konuştuk.

EN BÜYÜK RÜYAMDI

* 'Avare' filminin başrol oyuncusu Raj Kapoor'un yapım şirketinden bu teklif size nasıl geldi?
Çocukluk yıllarımda 'Avare' düşkünüydüm. Raj Kapoor'un siyah beyaz 'Avare'sini, Hint filmlerini izlerdim. Daha sahneye çıkmadığım zamanlarda filmlerdeki Hint danslarını yapmaya çalışırdım. Zaten sahneye çıktığım ilk yıllarda da göbek dansı ile Hint dansını kombine ettim. O yıllarda Hint dansının öncülüğünü yaptım, onların katak ve kına gecesi dansları konusunda kendimi eğittim. Çocukken en büyük rüyamdı, Hindistan'a gitmek. Şimdi bu hayalimi gerçekleştirdim. Hayalimdeki Hindistan'ı Bollywood'da gördüm.

* Daha önce Hindistan'dan film teklifi almış mıydınız?
Bu filmden önce başka film teklifleri de alıyordum. 5 yıl önce Hindistan'da benim de katıldığım bir Türk haftası düzenlendi ve ondan sonra hayatım değişti. Hint basınının ilgisini çektim ve ertesi gün tüm gazeteler benden bahsediyordu. Benimle röportaja geldiklerinde; ben de onlara Hindistan sevgimi söyledim. Orada hazırladığım programda sürpriz olması için onların çok meşhur bir şarkısıyla dans ettim. Etnik kıyafetlerini giyip dans edince hepsi şoke oldu. Üst üste birçok teklif geldi dans etmem için. Orada özel sahnelerde dans ettim ve öyle gecelerin vazgeçilmezi haline geldim.

KESİN KARARIMI VERMEDİM

* Böylece Hindistan'da iyice tanınmaya başladınız...
Evet. Öyle gecelerde Hint sosyetesinin ünlü isimleri, Bollywood yıldızları ile yapım şirketi sahipleri oluyor. Orada bu insanlarla tanıştım. Benim dansımı görünce çok etkilenmişler. Raj Kapoor'un şirketinden de teklif böyle geldi. Kapoor'un ailesinin Hindistan film endüstrisinde büyük bir yeri var; ailenin hemen hemen çoğu yönetmen, yapımcı ya da oyuncu.

* Filmde başrolü ünlü aktör Shah Rukh Khan ile paylaşacaksınız. Ona olan hayranlığınız teklifi kabul etmenizde etkili oldu mu?
İşin içinde Shah Rukh Khan olunca ben de çok istedim. Ama böyle bir etkinliğin içinde bulunmam benim 3-4 ayımı alacak. O noktada biraz kararsızım. Oradaki film çalışmaları maalesef bizdeki gibi değil. Sadece dans koreografileri için 2-3 ay ön çalışma istiyorlar. Senaryoyu aldım ve tüm ekiple tanıştım. Kendi rolümü okudum, yakında kesin kararımı vereceğim. Benimle ilgili bölümde zaman ayarlaması yaparlarsa gideceğim. Orada olmayı çok istiyorum ama burada da 'Oryantal Star' yarışması, çıkaracağım bir dans CD'si ve bir müzikal projem var.

'ÇOK DAHA ZAYIFSIN' DEDİ

* Mumbai'de film için verilen davete katıldınız; size ilgi nasıldı?
Davet mükemmeldi. Biliyorsunuz 'Avare' filminin aktörü Raj Kapoor rahmetli oldu. Bütün Kapoor Ailesi ve tüm Bollywood oradaydı. Kendimi o ülkenin ünlü bir kadını gibi hissettim. Shah Rukh Khan geldiği zaman kekeleme devresi geçirdim. Bana 'Brad Pitt mi, Tom Cruise mu?' deseniz o kadar heyecanlanmam. Ama onu görünce çok heyecanlandım. Onun sanatçı kimliğine hayranım; çok iyi bir aktör.

* Shah Rukh Khan tanıştığınız zaman size neler söyledi?
'Çok güzel bir kızsın, çok da iyi bir aktrissin ama ekranda göründüğünden çok daha zayıfsın' dedi!

* Senaryodan ve rolünüzden bahseder misiniz?
İki kadın, bir adam ve aşk üçgeni. Kadınlardan biri köyün güzeli, diğeri de dansçı. Shah Rukh Khan ikimizin arasında kalıyor ve yenilen ben oluyorum.

ZEYNEP GÜLER / GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İşi de aşkı da tıkırında
 Victoria'nın sırrı Ümraniye'de çözüldü
 Bollywood'a gitmek çocukluk hayalimdi
 Doyumsuz insanlar da 'Don Juan'a örnektir
 'Tek gecelik kaçamağın' benimle hiçbir ilgisi yok!
 Bu egzersizleri yap yıldızların vücudunu kap
 Bu kez kendi ülkeleri için sahne aldılar
 Kötü adam olmak süper
 Eski filmlerimle akılda kalmak istedim
 Rusya'dan anlamlı destek
 Konser sahnesi kurdular
 Yalnızlara özel kahvaltı
 Ezginin Günlüğü'nden özgün şarkılar
 Liseli gençlerin müzikle imtihanı
 Bobbi Brown'ın sırları...
 Şükran Günü'nü Vietnam'da kutladılar
HAKAN & UTKU
Barış için orgazm
Amerikalı 2 savaş aleyhtarı aktivist,...
SEDA KAYA GÜLER
Para isteyen kadın kötü kadındır!
Ekranların yeni dizisi...
Kozmetiğin ilaçla buluştuğu nokta
Kozmetiğin ilaçla buluştuğu nokta
Özellikle hem ilaç hem de kozmetik olarak değerlendirilen...
Krem seçerken aklınızda bulunsun
Krem seçerken aklınızda bulunsun
Günümüzde her yaş grubu için uygun kozmetikler geliştiriliyor. Hatta...
Yat tutkunları buluştu
Yat tutkunları buluştu
Ürettiği milyon dolarlık muhteşem yatları dünyanın en ünlü...
Kadife ve dantel uyumu
Kadife ve dantel uyumu
Moda Polisi
Her elbise her kumaşla uyuşmaz. Hele dantel ve kadife...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.