|
 |
|
 |
Victoria'nın sırrı Ümraniye'de çözüldü
Dünyaca ünlü iç giyim markası Victoria's Secret koleksiyonunun bir bölümünü artık Türkiye'den alıyor. 1.5 ay önce ABD'ye sipariş üzerine gönderilen 8 takım iç çamaşırını markanın bir sonraki defilesinde ünlü mankenlerin üzerinde göreceğiz.
Tasarımları tüm dünya kadınlarının gözdesi olan iç giyim markası Victoria's Secret'a Türk eli değdi! Dünyaca ünlü iç giyim markasının yetkilileri, Ümraniye merkezli Eko Tekstil'in iç çamaşırlarına hayran kalınca kendileri için özel bir çalışma istedi. Bunun üzerine 20 kişiden oluşan tasarım ekibi, yeni koleksiyonu hazırladı. Victoria's Secret bu koleksiyondan 8 takım beğenerek 40'ar bin adet sipariş verdi. Ve iç çamaşırları iki ay içinde Amerika'ya gönderildi. Beğenilen tasarımları bir sonraki Victoria's Secret defilesinde Adriana Lima'nın ya da Heidi Klum'un üzerinde görmek mümkün olabilecek.
Hayatı bir anda değişti Aslında bu göründüğü kadar şaşırtıcı bir başarı değil. Çünkü Eko Tekstil'in kuruluşundan bugüne kadarki hikayesi başarılarla dolu... Eko Tekstil'in Rizeli sahibi Özcan Sümer, 14 yaşına kadar televizyon görmemiş. Babası ölüp annesi kendisine bakamayacak duruma gelince Rize Yetiştirme Yurdu'na bırakılmış. İktisat Fakültesi'ni devlet bursuyla okuyan Sümer, bir iç giyim şirketinin mali müşaviri olarak çalışmış. 33 yaşına geldiğinde hayatını mali müşavir olarak sürdürmek istemediğine karar verip hayatını değiştirecek adımı atmış. Hikayenin gerisini Ümraniye'deki showroom'unda görüştüğümüz Özcan Sümer anlatıyor: "Bu işi daha iyi yapabilirim diye düşündüm. İlk başlarda iç çamaşırı alıp sattım, dört yıl sonra Türkiye'nin en büyüklerinden biri, 6 yıl sonra Türkiye'nin en büyüğü, 8 yıl sonra da Avrupa'nın en büyüğü olduk. Başarmak istedim, başardım da..." Türkiye'de, Fas'ta ve Mısır'da üretim fabrikaları olan Sümer, 5 bin kişiyi istihdam ediyor. Yıllık 50 milyon dolar cirosu ile Türkiye'nin en büyük iç giyim ihracatçısı. Bugün Avrupa'daki 100 kadından 15'i onun hazırladığı iç giyim ürünlerini giyiyor. Özcan Sümer bilinen birçok markanın kendi tasarımları olduğunu anlatıyor: "Eko Tekstil dünyadan çok bilinen bir marka olunca Victoria's Secret'ın da dikkatini çekti. Daha öncede bizimle temasa geçtiler ama kabul etmedik. Sonra ara ara teması sürdürdüler. Bizim daha prestijli, daha tasarım odaklı ürünler sattığımız müşterilerimiz var. Bunlardan biri Thomas Chantel." Tasarım konusunda zaman zaman yabancı danışmanlık aldıklarını söyleyen Sümer kendisinin de tasarım yaptığını belirtiyor. Tasarımcı olmak için ülkemizde rağbet gördüğü şekilde 'gay' olmanın gerekmediğinin altını çiziyor: "Biseksüel ya da metroseksüel bir dünya görüşüne sahip olunca daha sanatsal olunduğu olunduğu düşünülüyor. Bence tam tersi! Dünyanın en pahalı markalarına tasarımlarımı satıyorum ama onlarla aynı görüşü paylaşmıyorum. İyi olmak için gay olmanız gerekmiyor."
Çamaşır hayat tarzıdır Victoria's Secret'ın Türkiye'ye gelmesi için 'erken' yorumunu yapan Özcan Sümer; "İç çamaşırı giyimdir, hayat tarzıdır. Ama Türk kadınları için bu durum hala böyle değil" diyerek şu yorumu yapıyor: "Mesela Rus kadınlarının göğüsleri ayrık, Türkler'in alt bedeni ve üst bedenleri çoğu zaman birbirini tutmuyor, İranlı kadınlar iç çamaşırına bayılıyor. Bizim için ise çamaşırdan bahsetmek yüz kızartıcı! Kadınımız sutyenin rahatsızlık veren bir nesne olduğunu düşünüyor. Çoğu bedeninin numarasını yanlış biliyor ve pazardan kanserojen madde içeren çamaşır alıyor. Bu nedenle Victoria's Secret'ın Türkiye'ye şu anda gelmesi hata olur..."
SONAT BAHAR HABER MERKEZİ
|
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|