kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
MTV ile Türk sanatçılar dünya starı olabilir
MTV ile Türk sanatçılar dünya starı olabilir
Sanatçılarda yaş sınırı var
The Pussycat Dolls geliyor The Pussycat Dolls geliyor

MTV ile Türk sanatçılar dünya starı olabilir

10 yıldır Türkiye'de müdavimlerinin vazgeçemediği MTV Avrupa, yerini MTV Türkiye'ye bıraktı. MTV Avrupa ve Amerika ile tüm programları eşzamanlı olarak yayınlayan kanal, 17 Kasım'da vereceği tanıtım partisi ile kendini dünyaya tanıtacak.

Ekranlarda 25'inci yılını kutlayan, Türkiye'de ise 10 yıldan bu yana yayında olan MTV, 23 Ekim'de lokal olarak ülkemizde yayın hayatına başladı. Türk izleyicisinin MTV Avrupa'da izlediği bütün programları eksiksiz, eş zamanlı ve altyazılı olarak yayınlayan MTV Türkiye, şimdiden izleyicisini mest etmeye başladı! Ancak kanalın müdavimlerinin şimdiki en büyük beklentisi, 17 Kasım'da gerçekleşecek olan MTV Türkiye tanıtım partisi... Zira o gece izleyiciler hem kanalın VJ'leri ile tanışacak hem de The Pussycat Dolls'un muhteşem sahnesini izleme şansını yakalayacak. MTV Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esra Oflaz, partinin kendileri için çok önemli olduğunu söylüyor: "MTV Amerika, MTV Avrupa ve tüm lokal MTV kanalları bu partiyi gelip takip edecek. Ve parti bütün kanallarda detaylı olarak yayınlanacak..."

* MTV Türkiye, Türkiye'den bir dünya starı çıkması için önemli bir mecra diyebilir miyiz? Evet, zaten bizim çıkış amaçlarımızdan bir tanesi; Türk sanatçılarının uluslararası platforma açılmasını sağlamaktı. MTV, dünyada 168 ülkede yayın yapan çok büyük bir yayın ağı. Çalışma şekli olarak MTV'nin büyük bir havuzu var. Tüm lokal MTV'lerin malzemeleri, ki biz 72'nci lokal MTV'yiz, bu büyük havuzda toplanıyor. Bunun içinde grafik, programlar, müzik videoları ve yaratıcı senaryolar vb yer alıyor. İşte bütün MTV'ler bu havuzdan faydalanabiliyor. Örneğin Shakira, Latin Amerika MTV'sinden çıktı. Onlar Shakira'yı MTV International'ın havuzuna attı ve çok büyük bir dünya starı haline geldi. O yüzden bizim de böyle bir misyonumuz var. Bunun çalışmalarına da başladık; ilk adımımız da 17 Kasım'da yapacağımız MTV Türkiye partisi.

* MTV Türkiye'de yayınlamak üzere sizin seçtiğiniz Türk klipleri de o havuza düşecek mi? Havuza düşecek fakat yayınlamak onların tercihine kalacak. Bir yaptırımımız yok bu konuda. Burada kriter, yapılan işin iyiliği, müziğin tınısı ve görüntü kalitesi. O anda hangi MTV kanalı bunu sever ve yayınlamaya başlarsa, bizim sanatçımızın iyi bir iş yaptığının da ispatı olacak, bu noktada sanatçılarımızın yurtdışına açılması için bahanesi kalmamış olacak.

AVRUPA İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ


* MTV Türkiye'nin MTV'nin diğer kanallarıyla farkları ve ortak yanları neler? MTV Türkiye, MTV Avrupa'nın lokalleştirilmiş hali. Yani içeriğimiz aynı fakat fokus gruplarla çalışmalarımız neticesinde bazı ayarlamalar yaptık. Bu gruplarda şunlara baktık; en çok hangi şovları seviyorlar; Dismissed'i mi, Cribs'i mi, Pimp My Ride'ı mı, Europian Top 10'u mu, Top 20'yi mi, bunlara baktık. Bazısının izlemediği programlar vardı. Yayınımızdan çıkarıp, yerine MTV ABD ve Avrupa'nın yeni yayınlarını ya da önceden sevilen yayınlarını ekledik. Mesela 'Celebrity Deathmatch' ve 'Hip-Hop Candies' gibi. Yakında 'Virgin Diary' gibi çok yeni bir programımız başlayacak; genç kızların kendi özellerini anlattıkları hikayelerinden oluşuyor. Yeni programlardan 'Where my Dogs at', çizgi filme ve mizah anlayışına yeni bir boyut getirecek. İki Hollywood sokak köpeğinin gözünden ünlülerin ev hayatlarını ve kirli çamaşırlarını gözönüne serecek. Bu şekilde yeni programlar da ekledik. Bunun yanı sıra, MTV Avrupa'nın müzik programcısıyla bizim müzik programcımız listeleri beraber yapıyor. Diğer birimlerde de bu böyle. Bunun gibi sürekli bir işbirliği anlaşmamız var.

* Morpheus sistemini Türkiye'de kullanan ilk kanalsınız. Nedir bu sistemin özelliği? Morpheus otomasyon sistemi, MTV Avrupa'nın 2006 başında kademeli olarak geçtiği en gelişmiş teknolojik yayın otomasyon sistemi. Bu sistemle hiçbir şeye el değmiyor. Çok gelişmiş bir yazılım sistemi. Özelliği, müthiş bir hızı ve teknolojisinin olması. Mesela logoların içinden kafaların çıkması ya da birçok objenin aynı anda hiçbir hata olmadan yer almasını ve interaktiviteyi kapsıyor. Yayına bir senede hazırlandık. Sessiz kalmayı tercih ettik, aslında uzun süredir çalışıyoruz. Sanatçıların video klipleri izlendi, hangi sanatçıların kliplerini yayınlayabiliriz diye kararlar verildi. Tekniğin yerleşmesi beklendi, deneme çekimleri ve prodüksiyonlar yapıldı. VJ yarışması yapıldı. MTV Amerika ve MTV Avrupa'nın tüm programlarını izledik. Teknolojik olarak MTV Avrupa ile eşzamanlı bir sistem kuruldu burada. Onlar hangi haberi alıyorsa, anında bizim de alabildiğimiz bir sistemimiz var. Aynı şekilde video klipleri de dünya ile eşzamanlı olarak 'yeni' kategorimizde MTV Türkiye'den izlemeyi sağlayan bir sistemimiz var.

* Düzenlediğiniz VJ yarışması sırasında ilginç başvurular oldu mu? Kesinlikle! Kimi çok iyi dans etti, konuşamadı; kimi müthiş müzik bilgisine sahipti ama kekeledi... Elemek zor oldu çünkü kriterlerimiz zordu. Fizik arka sıralardaydı. Müzik bilgileri çok önemliydi. İçtenliklerine, kendilerini bizim ekranımızdan nasıl taşıdıklarına baktık. Londra'daki TRL programına gidip yabancı sanatçılarla röportaj yapacaklar. O yüzden iyi İngilizce şarttı. Her birinin farklı yetenekleri olsun istedik. İyi şarkı söylemeleri ya da extreme spor dallarına ilgi duymaları gibi. Eelemelerde yaşadıklarını mini bir dizi olarak 6 Kasım'dan itibaren yayınlamaya başladık. Böylece gençler VJ'lerini tanıyacak. Bu önemli çünkü seçmelerde onların da bir oyu olacak.

* Nasıl ki MTV Amerika'nın VJ'leri bütün dünya kanallarında tanınıyor; MTV Türkiye'nin VJ'leri için de aynı şans söz konusu mu? Onlara bu platformu oluşturacağız. TRL ile öyle bir anlaşmamız var. Biz buradan bir VJ'imizi yollayıp onların stüdyolarına katılabiliyoruz. Ancak ün kazanmak, o VJ'in kendi yeteneğine kalacak.

SEZEN BAŞARAM

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Beslenme sırrım 3 soruda yatıyor
 Sevişme sahneleri bence ticari kaygı
 'Ayıp Ettik' ekibine soru yağdı
 MTV ile Türk sanatçılar dünya starı olabilir
 Beni sanat katili yerine koydular
 Çapkın Bond'u Eva dize getirdi
 Casus filminde oynayacak
 Maksat yardım
 42 bedenseniz 38'e sığmaya uğraşmayın
 İtiraflar
 Alışveriş
 Günlük giysiler
 Saç, bir kadının en iyi aksesuvarıdır
 Puro içenlere özel gömlek
 Bebeklerin cildi kadar yumuşak
 Rahat adımlar
 Tığ işini dünyaya tanıtacak...
HAKAN & UTKU
Kronik kafa karışıklığı yaratan hususlar
- Halef önceki...
ELVAN DEMİRKAN
Mutlu olmak için güzel olmak şart mı?
Ben de güzel...
AYŞE TÜTER
Portekiz pilici
Tüm biberleri sarmısak, portakal kabuğu,...
Bizim futbolcular antrenmanda sakatlanıyor
Bizim futbolcular antrenmanda sakatlanıyor
Daha sert bir futbolun oynandığı İngiliz liglerinde sakatlıkların...
Aramızdaki aşk değil kardeşlik sevgisi
Aramızdaki aşk değil kardeşlik sevgisi
Bir dönem aralarında aşk dedikoduları çıkan Keremcem ile Şevval Sam...
Erol Büyükburç bir konuştu pir konuştu
Erol Büyükburç bir konuştu pir konuştu
Fly Inn Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Yıldızlar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.