Portekiz pilici
Tüm biberleri sarmısak, portakal kabuğu, portakal suyu, sirke ve zeytinyağını, kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın. Dörtte üçünü etlerin üzerine gezdirin ve iyice harmanlayın. Etleri ızgarada veya yağsız tavada yumuşayıncaya kadar pişirin. Portakal dilimleri, ıspanak ve soğanı harmanlayıp, tabaklara paylaştırın. Üzerine etleri yerleştirin ve kalan sostan gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER * 1 paket piliç kemiksiz but * 1 çorba kaşığı karabiber * 2 adet etli kırmızıbiber (ince kıyılmış) * 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş) * 60 ml. portakal suyu * 2 çorba kaşığı sirke * 60 ml. zeytinyağı * 500 gr. portakal (soyulmuş, dilimlenmiş) * 250 gr. ıspanak (küçük yapraklı) * 1 adet orta boy kırmızı soğan (piyaz doğranmış)
|