kapat
   
07 Kasım 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Afet konutları yapmayı düşünüyoruz
Türkiye online bir devlet
Afet konutları yapmayı düşünüyoruz
Erdoğan: Ecevit kalıcı izler bırakmış tavrı ve nezaketiyle hafızamızda yerini almıştır

Afet konutları yapmayı düşünüyoruz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinde evleri az hasarlı olan ancak eşyaları kullanılmaz hale gelen vatandaşların evlerinin yeniden tefriş edilmesine yardımcı olacaklarını açıkladı.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde bazı illerde yaşanan sel felaketine değindi. Sel felaketinin bir çok vatandaşın kaybedilmesinin yanında maddi ve manevi zararlara da yol açtığını anlatan Erdoğan, dün akşam itibarıyla 36 vatandaşın sel felaketi sonucunda öldüğünü, 11 vatandaşın da kaybolduğunu açıkladı.

Erdoğan,
sel felaketinin ilk anından itibaren gerek milletvekilleri gerekse bakanlar, valiler, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin bir dayanışma içinde hareket ettiğini bildirerek, ölen vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Kaybolan vatandaşlarla ilgili kapsamlı arama çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini bildiren Erdoğan, illerde kurulan hasar tespit komisyonlarının da çalışmaya başladığını söyledi. Sel felaketine uğrayan illerde konutların, okulların ve işyerlerinin ağır, orta ve hafif şekilde hasar gördüğünü ifade eden Erdoğan, hükümet olarak ilgili kurumlar aracılığı ile ilk saatlerinden itibaren bölgede yaşayan vatandaşların yardımına koşmak için bütün imkanlarını seferber ettiklerini anlattı.

Bakanları bölgeye gönderdiklerini, milletvekillerinin zaten bölgedeki çalışmalara katıldığını vurgulayan Erdoğan, yerinde tespit çalışmaları için herkesin gerekli gayreti gösterdiğini belirtti. Bu sabah da bazı bakanları tekrar bölgeye gönderdiğini ifade eden Erdoğan, bölgeye yarın gitmeyi planladığını ancak yaşanan son gelişmeler nedeniyle programını değiştirdiğini söyledi.Erdoğan, medeniyet ittifakı toplantılarından sonra gelecek hafta bölgeye giderek sel felaketinden zarar gören illerde incelemelerde bulunacağını belirtti.

HASARLAR

Sel felaketinin yol açtığı hasarların telafisi için hükümetin bütün imkanlarını kullanacağını bildiren Erdoğan, bundan kimsenin endişe etmemesini istedi. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini anlatan Başbakan Erdoğan, ''Hükümet olarak yaraların sarılması için yürüttüğümüz çabaların yanı sıra yerel yönetimlerimizin ve sivil toplum örgütlerinin örnek bir dayanışma sergilemesi bizi ziyadesiyle memnun etmektedir'' diye konuştu.

Yardımların tek elden koordine edilmesinin önemine işaret eden Erdoğan, böylece yardımların ''istismar'' edilmesinin önleneceğini ve ''rant elde etmek isteyenlere'' fırsat verilmeyeceğini söyledi. Yardımların özellikle ihtiyaç sahiplerine ulaşması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, az hasarlı olan ve eşyaları kullanılmaz duruma gelen vatandaşların evlerinin tefrişine hep birlikte yardımcı olunacağını bildirdi.

Kızılay'ın 36 araç ve 84 personelle bölgede hizmet verdiğini kaydeden Erdoğan, 80 TIR'ın da bugün bölgeye hareket ettiğini söyledi. Muhtaç vatandaşların barınma sorunun giderilmesi için öncelikle çadır ve battaniye gönderildiğini anlatan Erdoğan, vatandaşların barınması için bölgeye konteyner gönderileceğini kaydetti.

Erdoğan, TOKİ'yi devreye sokacaklarını, varsa bitirilmiş binaları hizmete alacaklarını, bulunmayan yerlerde de süratle kalıcı konutlar yapılacağını belirterek, bölgede afet konutları yapılacağını açıkladı.

DERE YATAKLARI

Erdoğan, imar planlarına uyulmadan yapılmayacak yerlere konutlar yapıldığını ifade ederek, ''dere, yatağında akar. Hiç bir zaman dere, kendi tapulu arazisi üzerinde işgalci istemiyor. Ve o işgalciyi eninde sonunda bir gün gelir bu dere atıverir... Bunları söylediğiniz zaman maalesef hep kötü olursunuz. Biz de söylediğimiz zaman hemen kötü oluyoruz'' diye konuştu.

İstanbul'da yaptığı bir açıklamanın ''şaşırtıcı sözler'' diye verildiğini anlatan Erdoğan, ''ben gerçeği söylüyorum, söylemek durumundayım.

Doğal afetlerde bütün tedbirleri sadece devletin alması yetmiyor. Bütün tedbirleri millet olarak olacağız ve imar planlarına uyarak adım atalım ki en az hasarla kurtulalım'' dedi.

Sel felaketi bölgesinde 8 seyyar mutfağın günde iki öğün yemek verdiğini belirten Erdoğan, bölgeye Başbakanlık Acil Destek Programı aracılığı ile 2 milyon 910 bin YTL gönderildiğini söyledi. Erdoğan, Afet İşleri Genel Müdürlüğünün de ayrıca 350 bin YTL'yi bölgeye aktardığını bildiren Erdoğan, bakanlıklardan gönderilen yardımların bunun dışında olduğunu ifade etti.

Erdoğan, yaşanan felaketlerden yerel yönetimlerin ve vatandaşların gereken dersi almasını isteyerek, ''özellikle sebepler üzerinde durarak gerekli tedbirleri almalıyız'' dedi.

Bölgede hayatın en kısa zamanda normale döneceğini bildiren Erdoğan, hükümet olarak bugüne kadar vatandaşları felaketlerle başbaşa bırakmadıklarını, bundan sonra da bırakmayacaklarını vurguladı. Erdoğan, yaraların en iyi şekilde sarılacağını kaydetti.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Hakan Tütüncü ve beraberindeki heyet, konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'a, milletvekili seçilme yaşını 30'dan 25'e düşürdükleri için teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Brüksel'de Türkiye korkusu
 "Müzakereler devam etmeli"
 Zapatero Türkiye'ye geliyor
 İslam dünyası 'kadın reformu' yapmalı
 Neruda'nın mezarında Nâzım özeleştirisi
 Bakan Aydın: Yolsuzluk yapan dindar olamaz
 Yarbay yine partisine çattı
 Malkara müftüsüne kadınlardan tepki
 Komutanlar 'Latife'yi izledi
 Başbakan'dan gazeteciye haciz
 'Eylem yapmamı Hz. İsa istedi'
 Yüce Divan'da Yılmaz'a suçlama
MAHMUT ÖVÜR
Siyaseti sevdiren adam!
Gece yarısına doğru internette...
MUHARREM SARIKAYA
Ecevit'in en büyük sırrı...
OR-AN, 69/5'teki evden henüz...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Ecevit'in cenazesini planlarken
Zarafeti, hümanizmi ve...
YAVUZ DONAT
Şair'in ölümü
Büyük İskender demiş ki: "Bu...
İstanbul hazır değil
Olası İstanbul depremi ile ilgili 'kâbus senaryoları' da...
Asker olmasaydı selden daha çok insan ölürdü
Sel felaketine uğrayan Şırnak'ta askerlerle kurtarma çalışmalarına...
Ecevit son yolculuğuna cumartesi günü çıkacak
Ecevit son yolculuğuna cumartesi günü çıkacak
Cenaze gününü cumartesi olarak belirleyen Rahşan Ecevit, Sezer'in...
Bülent öldü mü?
Bülent öldü mü?
"Sayın Ecevit ağırlaştı, malzeme lazım. Hastaneye gelseniz iyi olur!"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu