kapat
   
07 Kasım 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye online bir devlet
Afet konutları yapmayı düşünüyoruz
Erdoğan: Ecevit kalıcı izler bırakmış tavrı ve nezaketiyle hafızamızda yerini almıştır

Türkiye online bir devlet

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devletleri internet terminolojisiyle, on-line ve off-line devletler olarak sınıflandırdığını ifade ederek, ''Türkiye, 24 saat on-line bir devlettir'' dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmaya, eski
başbakanlardan Bülent Ecevit'in ailesine ve vatandaşlara başsağlığı dileyerek başladı.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında, Türkiye'nin son 4 yılda geçirdiği büyük değişimin, dünyanın ilgisini ülkeye çekmeye devam ettiğini söyledi. Son dönemde Ankara ve İstanbul'da üst düzeyde uluslararası toplantı ve zirveler yapıldığını belirten Erdoğan, bu iller arasına Antalya'nın da katıldığını kaydetti.

Başbakan
Erdoğan, dün Antalya'da uluslararası Telekomünikasyon Kurumunun, tam yetkili temsilciler konferansı genel kurulunun yapıldığını anımsattı.

Bu konferansın, 2000 ve 2002'dekilerden sonra gerçekleşen 3. büyük konferans olduğunu ifade eden Erdoğan, konferansa 2 bin 500 delege ile 191 uluslararası telekomünikasyon üyesi ülkeden 100'e yakın bakan katıldığını söyledi.
Recep Tayyip Erdoğan, konferansta alınan kararların, iletişime dair temel politika ve stratejilerin oluşmasına katkıda bulunacağına, bilişim ve iletişim alanındaki yeni çalışmalara ışık tutacağına inandıklarını bildirdi.
İletişim çağı olarak adlandırılan bu dünyada, Türkiye'nin, iletişimin gelecek güzergahının belirlendiği böylesine önemli bir toplantıya evsahipliği yapmasını ülke için çok önemli bir başarı olarak nitelendiren Erdoğan, toplantının 3 hafta süreceğini kaydetti.

'KÜRESEL SİSTEME ENTEGRE OLANLAR VE OLMAYANLAR'

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu başarıyı; e-devlet, e-dönüşüm projeleriyle vatandaş odaklı hizmet anlayışına geçmeye başlamış, bilgiyi ve bilgi teknolojilerini etkin bir şekilde kullanan, küresel rekabet gücüne sahip istikrar içinde büyüyen, en önemlisi bilgi toplumuna dönüşen Türkiye vizyonumuzun bir parçası olarak algılıyoruz.

Dünya devletleri, eskiden beri çeşitli kategorilere ayrılmıştır. Ancak bugün iletişim devriminden sonra zayıf ya da güçlü devlet kriterlerinin de artık değişmeye başladığına tanık oluyoruz. Dün Antalya'da Telekomünikasyon Konferansının açılışında yaptığım konuşmada da bu hususun altını özellikle çizdim. Dedik ki artık sadece askeri ya da ekonomik güçleri, devletlerin dünya içindeki yerini ve etkinliğini belirlemeye yetmiyor. Artık devletler, küresel sisteme entegre olanlar ve olamayanlar diye ikiye ayrılıyor. Çeşitli kavramlarla bu durumu anlatan tanımlamalar yapıldığını görüyoruz.

Devletleri internet terminolojisiyle şöyle sınıflandırdığımı söyledim:
On-line devletler ve off-line devletler... Büyük bir memnuniyetle söyleyebilirim ki Türkiye, son yıllarda gerçekleştirdiği büyük atılımlarla artık 24 saat on-line bir devlettir. Türkiye'nin erişim dışı olduğu hiç bir alanın kalmaması için bilgi toplumuna dönüşüm çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdürüyoruz.''

'TÜRKİYE VİZYONUMUZ İŞTE BUDUR'

Başbakan Erdoğan, ''İşbaşına gelirken bir gelecek vizyonumuz vardı. Dünyanın nereye doğru gittiğini ve bizi nasıl bir geleceğin beklediğini biliyorduk'' dedi.Onun için dünyaya açık bir toplum ve ekonomi dediklerini ve 14 Ağustos 2001'de yola öyle çıktıklarını ifade eden Erdoğan, ''Bizim Türkiye vizyonumuz işte budur'' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu partisinin 2. Büyük Olağan Kongresini yapacaklarını anımsattı.

Partilerinin kuruluşundan itibaren Türkiye'ye büyük hizmetlerde bulunduklarını kaydeden Erdoğan, ''Ülkemiz için yaptıklarımızı hiç bir zaman yeterli görmeyeceğiz, asla rehavete kapılmayacağız ve her zaman daha iyisini yapmak için kendimizi yenileyeceğiz. İnanıyorum ki büyük kongremiz, AK Partimize ve bütün siyasi kadrolarımıza büyük bir enerji verecek, gücümüzü güç katacaktır'' dedi.

Erdoğan, kongrede, Türkiye'nin son 4 yılını, nereden nereye geldiğini ve gelecekteki hedeflerini anlatacağını söyledi.

Kongrede sadece yapılanlar ya da daha önce belirlenen ilkelerin gündeme gelmeyeceğini; ilkeleri, yapılanları ve yapılacakları güncelleme imkanını da bulacaklarını belirten Erdoğan, kongrenin ASKİ Kapalı Spor Salonunda yapılacağını söyledi.

Salona giremeyenler için dışarıda çadır kurulacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''İnşallah Cumartesi günü kongremizde hep birlikte, birarada olacağız. Şimdiden kongremizin hayırlı olmasını diliyor, partimize, Türk demokratik yaşamına, ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum'' diye konuştu."

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Brüksel'de Türkiye korkusu
 "Müzakereler devam etmeli"
 Zapatero Türkiye'ye geliyor
 İslam dünyası 'kadın reformu' yapmalı
 Neruda'nın mezarında Nâzım özeleştirisi
 Bakan Aydın: Yolsuzluk yapan dindar olamaz
 Yarbay yine partisine çattı
 Malkara müftüsüne kadınlardan tepki
 Komutanlar 'Latife'yi izledi
 Başbakan'dan gazeteciye haciz
 'Eylem yapmamı Hz. İsa istedi'
 Yüce Divan'da Yılmaz'a suçlama
MAHMUT ÖVÜR
Siyaseti sevdiren adam!
Gece yarısına doğru internette...
MUHARREM SARIKAYA
Ecevit'in en büyük sırrı...
OR-AN, 69/5'teki evden henüz...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Ecevit'in cenazesini planlarken
Zarafeti, hümanizmi ve...
YAVUZ DONAT
Şair'in ölümü
Büyük İskender demiş ki: "Bu...
İstanbul hazır değil
Olası İstanbul depremi ile ilgili 'kâbus senaryoları' da...
Asker olmasaydı selden daha çok insan ölürdü
Sel felaketine uğrayan Şırnak'ta askerlerle kurtarma çalışmalarına...
Ecevit son yolculuğuna cumartesi günü çıkacak
Ecevit son yolculuğuna cumartesi günü çıkacak
Cenaze gününü cumartesi olarak belirleyen Rahşan Ecevit, Sezer'in...
Bülent öldü mü?
Bülent öldü mü?
"Sayın Ecevit ağırlaştı, malzeme lazım. Hastaneye gelseniz iyi olur!"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu