kapat
   
07 Kasım 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ecevit son yolculuğuna cumartesi günü çıkacak
Ecevit'in defni için yasa değişiyor
Devlet töreni nasıl yapılacak?
Selam sana mavi gömlekli adam
Evren'in son pişmanlığı
"Pigmelerin arasında az sayıda devden biri"
Ne dediler?
Gözyaşları "Kıbrıs Fatihi" için
Gülen'den taziye
İnönü: Saygılıydı

Bizi ayırmayın

Rahşan Ecevit, ölümünden sonra da eşinden ayrılmamak için Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na değil normal mezarlığa defnini istiyor.

YASA DEĞİŞİYOR
Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defni için DSP yöneticileri, "iki kişilik uygun olur" kararıyla Başbakanlık'la temasa geçti. Dün akşam toplanan Bakanlar Kurulu da Ecevit için yasa değişikliği yapılmasını kararlaştırdı. Ancak değişiklik eşleri kapsamıyor.

KARAR RAHŞAN HANIM'IN
Nihai kararı ise Rahşan Ecevit verecek. Rahşan Hanım'ın "Bizi ölümden sonra da ayırmayın" arzusu üzerine eski Başbakan'a Cebeci Asri Mezarlığı'nda özel bir bölüm ayrılması gündemde. Diğer seçenek ise anıt mezar yapılması.

Tören cumartesi
Sezer başsağlığı için Rahşan Ecevit'i ziyaretinde "Cenaze ne zaman" diye sordu. Ecevit "Cumartesi çünkü hükümet hafta içinde memura izin vermez" dedi. Bakan Güler'in "Memuru yollayabiliriz" demesi etkili olmadı. Sezer de çıkışta "Cenaze o kadar beklemez. İkna edin perşembe yapılsın" dedi.


Ecevit son yolculuğuna cumartesi günü çıkacak

Cenaze gününü cumartesi olarak belirleyen Rahşan Ecevit, Sezer'in "Neden cumartesi" sorusuna "Çünkü bu hükümet hafta içi memurun cenazeye katılmasına izin vermez" yanıtını verdi.

Eski başbakan Bülent Ecevit'in cenazesi, daha çok katılım sağlanabilmesi için eşi Rahşan Ecevit'in kararıyla Çarşamba değil 11 Kasım Cumartesi günü yapılacak devlet töreniyle kaldırılacak.

"Bizi ayırmayın"
Ancak nerede toprağa verileceği konusunda henüz kesin bir karar alınmadı. Ecevit'in mezar yeri için üç seçenek gündeme geldi: "Devlet Mezarlığı; Cebeci Asri ya da Karşıyaka mezarlığında özel bir bölüm ayrılması; anıt mezar yapılması." Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defni için DSP yetkilileri Genelkurmay Başkanlığı ile temasa geçerken Rahşan hanımın, nihai kararı beklendi. Bu arada parti yöneticileri Devlet Mezarlığı için "iki kişilik uygun olur" değerlendirmesiyle başbakanlığa başvurdu. Ancak Rahşan Ecevit'in eşinin Devlet Mezarlığı'na defnedilmesine sıcak bakmadığı öğrenildi. Bülent Ecevit'ten ölümü sonrasında da ayrılmak istemeyen Rahşan hanımın birlikte yatacakları bir mezar istediği yakın çevresi tarafından ifade edildi. Ölümden sonra eşiyle gömülmek isteyen Rahşan Ecevit'in "Bizi ayırmayın" dediği öğrenildi. Bu nedenle Cebeci Asri Mezarlığı'nda özel bir bölüm ayrılması gündemde.

"ANIT
MEZAR ÖNERİSİ"

Ecevit'in nereye defnedileceği tartışılırken ODTÜ'ye ait ormanlık arazi gündeme geldi. Ecevit'in eşi Rahşan hanımla yürüyüşe çıktığı, göl kenarındaki bağ evinde kahvaltı ettiği, Eymür Gölü çevresindeki ormanlık arazide bir anıt mezar yapılmasına ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut da sıcak baktı. Akbulut, "Böyle bir talep gelirse 15 dakikada izin veririz" dedi. Cenazenin cumartesi yapılacağı, Ecevit'lerin Oran'daki evine taziye ziyaretine giden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Rahşan Ecevit arasında yaşanan diyalogda ortaya çıktı. Ziyareti sırasında Sezer, Rahşan hanıma "Cenaze ne zaman?" diye sordu. Rahşan hanımın "Cumartesi" cevabı üzerine odadaki tüm konuklar şaşırdı. Salonda bulunan ATO Başkanı Sinan Aygün "Efendim cumartesiye daha beş gün var" dedi. Sezer de "Evet neden cumartesi?" diye sordu. Bunun üzerine Rahşan hanım, "Çünkü bu hükümet hafta içi memurun katılmasına izin vermez" yanıtını verdi. Salonda bulunan Enerji Bakanı Hilmi Güler ise, "Başbakan'la toplantı yapacağız. Sizi de ziyaret edecek. Ona da açabilirsiniz konuyu. Memuru o gün izinli sayabiliriz" dedi. Ancak Rahşan hanım kesin ifadeyle "Kararımızı verdik. Cumartesi kaldıracağız" dedi. Sezer çıkarken, çevresindekilere "Cenaze bu kadar beklemez. İkna edin Perşembe günü yapılsın" dedi. Sezer ziyaretin ardından "Türkiye, Sayın Bülent Ecevit'in ölümüyle çok değerli bir devlet ve siyaset adamını kaybetmiştir. Bu kayıp nedeniyle hepimiz büyük bir üzüntü içindeyiz. Sayın Ecevit'in ülkemize yaptığı hizmetler, bir siyasetçi olarak demokrasimize yaptığı katkıları saygıyla ve gönül borcuyla anılacaktır."

AKP KONGRESİ ERTELENMEYECEK

Ecevit için düzenlenecek cenaze töreniyle AKP kongresi aynı güne rastlayınca kongrenin ertelenebileceği iddiası ortaya atıldı. Bakan Çiçek kongreyi ertelemeyeceklerini belirterek, "Hükümet olarak merhuma üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bülent öldü mü?
 32 yaşında milletvekili 36 yaşında bakan oldu
 O doktorların diploması tartışılır
 Zamanla yarışıyor
 Boğaz'a konteynır düştü
 'Kayıp oğlumu her gece rüyamda görüyorum'
 Hayat kadınlarına siyasilerden daha çok güveniyoruz
 Yeni TCK, Şahin ve Eken'e yaradı
 38 öğrenci odada kilitli bulundu
YILMAZ ÖZDİL
Ecevit...
"Dürüst siyasetçi"...
ERGUN BABAHAN
Ecevit'e veda
Bülent Ecevit, iktidarları...
MEHMET BARLAS
Ecevit de "devlet adamı" rütbesine ulaştı...
İcraatı,...
UMUR TALU
İyi bilirdik!
Ecevit öldüğünde; şöyle böyle son...
FATİH ALTAYLI
Zarif, dürüst ve âşık
Telefonum çaldığında saat 23.00'ü...
ERDAL ŞAFAK
Siyaset adamlarına
"İnsanoğlu dünyaya...
Saddam'a idam Bush'a yaradı
Devrik Irak lideri Saddam'ın idama mahkûm edilmesi, Bush ve partisine...
Avrupa treninin kaderi aralık ayına kaldı
Türkiye İlerleme Raporu yarın açıklanıyor. AB yetkilileri Ek...
Düğmeye basıldı
Düğmeye basıldı
Galatasaray'da Gerets'e dokunulması gündemde yok. Yöneticiler,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu