kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu rolü bana 'Tanrı verdi'
Bu rolü bana 'Tanrı verdi'
Kendimden büyük birine aşık olmadım
Gülmemek için Engin'e bakmam
Artık yüzü daha çok görünecek!

Bu rolü bana 'Tanrı verdi'

Avrupa Yakası'nın kadrosuna Tanrıverdi karakteriyle bu sezon dahil olan Sarp Apak, en az Şesu kadar fenomen oldu! Genç oyuncu, "Tanrıverdi'nin şakası yok, gözü kara, değerlerine bağlı bir Anadolu delikanlısı" diyerek oynadığı karakteri savunuyor. Apak, gülmemek için Engin Günaydın'a bakmadan oynadığını da ekliyor.

Prensipli, harbi delikanlı, 'bacım' dediği birine asla yan gözle bakmayan; bu yüzden aşkını bile itiraf edemeyen Diyarbakırlı bir çaycı o... Şimdi herkes, 'Tanrıverdi' karakteriyle Avrupa Yakası'nın kadrosuna dahil olan 25 yaşındaki Sarp Apak'ı konuşuyor... Yılmaz Erdoğan'ın son sinema filmi 'Organize İşler', 'En Son Babalar Duyar' ve 'Anadolu Kaplanı'nda rol alan genç oyuncu, Avrupa Yakası'nın dışında; Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nun 11 Kasım'da prömiyeri yapılacak 'Öp Babanın Elini' oyununda rol alacak. Dizi dışında onu televizyonda artık daha sık göreceğiz; çünkü bu akşam yayınlanmaya başlayacak olan yeni Turkcell reklamlarının yüzü oldu... Gülse Birsel'in dediği gibi; kızlar ona bayılıyor. Öyle ki bu röportaj için gazeteye geldiğinde herkesin ilgisini çekmeyi başardı; samimiyeti ve mütevazılığı ile tam puan aldı! Gazetede onun için en çok söylenense şu oldu: "Aa, ekranda dev gibisin, meğer ne kadar küçük görünüyormuşsun!"

* Hani denir ya 'çocukluğundan belliydi tiyatrocu olacağı' diye... Bu size de söylenir miydi? Çok hareketli ve çok yorucu bir çocukmuşum. Annem şöyle derdi, "Saygısız ve sevimsiz bir çocuk olmadın ama bizi perişan ettin!" Neşeli ve konuşkanımdır. Bizde böyle tiplere 'şuna bak, tiyatrocu gibi' derler. Öyle başlamış bir şey... Öyle oyunculuk ışığı görme durumları yok, benim ailemde sanatla uğraşan kimse de yok. Bir tane piyanist şantör akrabam var o kadar! Tiyatroya hevesim de yoktu. Annem, teyzem ve yengemin sürprizi bu bana... Toplanıp bana yetenek sınavı başvuru formu almışlar. İşletme eğitimi almak niyetindeydim ben. Tiyatro sınavını kazandım, çok imkansız görüyordum. Benim hep imkansız dediğim şeyler oldu. 'Avrupa Yakası' da imkansız gözüyle baktığım bir işti. Hayati konularda şanslı olduğumu düşünüyorum artık. İyi ki tiyatrocu olmuşum, İşletme okusaydım da yerel bir radyoda falan çalışırdım!

AVRUPA YAKASI OLMAZ SANDIM

* Kimdir Sarp Apak? Nereden geldi İstanbul'a, hikayesi nedir? 25 yaşındayım. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı 2004 mezunuyum. Okulu bitirdikten sonra hocam Barış Erdenk vasıtasıyla İstanbul'a geldim. Sadri Alışık Tiyatrosu'nda sahnelenecek 'Ağır Roman' oyunu için. Zaten okulda oynuyorduk bu oyunu. Burada popüler bir kadronun; Meral Oğuz, Cezmi Baskın ve Kerem Alışık'ın katılmasıyla Sadri Alışık Tiyatrosu'nda sahnelendi oyunumuz. Bir sezon oynadım. İstanbul'da ilk profesyonel tiyatro deneyimimin olduğu, oyunculuğun okulda öğrendiğimizden farklı yanları olduğunu görmeye başladım. Ama asla 'evet ben yüzde 100 hazırım' demedim. O senenin
Bu rolü Bu rolü senenin sonunda BKM kendi atölye grubunu kurdu. Ve bir şekilde ben o atölye grubuna dahil oldum.

* Nasıl bir şekilde? Kadroda bir manken varmış o ayrılmış programı uymadığı için. BKM'de iki arkadaşım var Ersin ve Rıza. Onlar Yılmaz Erdoğan'a "Abi bir arkadaş var, gelsin mi?" demişler. Gittim, o gün BKM'nin atölye grubuna dahil oldum. 1.5 yıl orada çalıştım. O süreç içerisinde 'Organize İşler'de oynadım. (Pinpon topuyla araba çalan bıyıklı karakter ve polis karakteri) 'Sizinkiler Dünya Kaç Bucak' adlı çocuk oyununda oynadım. O arada 'Mutfak' diye ufak bir sahnesi olan, bar-cafe-tiyatro tarzı bir mekan açıldı BKM'nin yanında. Orada Ersin'le yazdığımız skeçleri stand-up yaptık. Geçen yaz, 'Sizinkiler' ile yaptığımız Türkiye turnesinden döndükten sonra 'ne yapacağız bu sezon' diye düşünürken okuldan arkadaşım Öner Erkan aradı. Arçelik reklamlarından ve 'İki Aile' dizisinden bilirsiniz. Gülse Birsel, Öner'i aramış, "Avrupa Yakası'na yeni çaycı karakteri alacağız. Sana oynatmayı düşünüyorum" demiş. Öner de "Ben 'İki Aile' ile anlaştım. Ama aradığınız kriterlere uygun birini gönderebilirim" demiş. 'Tamam' demiş Gülse Hanım. Gittim, metni 10 dakika okudum. Ama çıktıktan sonra iyi hissetmedim, 'Bu şans ayağına kadar geldi, kaleciyle karşı karşıya kaldın ve o gölü atamadın!' dedim. Ertesi gün telefon geldi, Plato Film'e çağırdılar. Dedim ki 'Herhalde o kadar kötüydü ki, ne bu hal diye konuşmaya çağırıyorlar!' Baktım Gülse Hanım, yapımcımız Atilla Aslan ve Öner oturuyor. Öner eliyle 'okey' işareti yapıyor falan... Gülse Hanım çok beğenmiş. Gittikten 5 dakika sonra sözleşme imzaladım. Hayatımın bu kadar hızlı değişeceğini hiç tahmin etmezdim. Bu şansı elde ettiğim için şanslı hissediyorum.

ŞİVE BENİM İÇİN AVANTAJ OLDU

* İzlediğiniz takip ettiğiniz bir dizi miydi Avrupa Yakası? TV'de en çok maç ve futbol programları izlerim. Dizilerle aram yoktu ama arkadaşlarımın dizilerini izlerdim. Sinemaya, özellikle de komedi filmlerine özel bir ilgim vardır. Diziyi biliyordum elbette ama sürekli takip ediyordum diyemem.

* Ekiple iyi bir uyum yakaladınız mı? Süper! Çok destek oldular bana, özellikle ilk günlerimde çok şaşkındım. İlk bölüm özellikle çok önemliydi. Benim için en önemlisi, dizinin oturmuş matematiği içinde sırıtmamaktı.

* Sırıtmamak için en büyük avantajınız neydi sizce? Şive en çok rahatlatan etken oldu.

* Neden? Annem edebiyat öğretmeni, babam makine mühendisi. Mecburi hizmet için Diyarbakır'a gitmiş ailem, ben de orada doğmuşum. Babam Adanalı, annem Hataylı. Bende biraz Araplık var ama onun dışında Güneydoğu bağlantımız yok. Üstelik annem edebiyat öğretmeni ve hep uyarırdı beni güzel Türkçe konuşmam için. Beş yaşıma kadar Diyarbakır'da kaldığım için şiveyi almışım. Arkadaşlarım da var. 'Harbiden oralı mı bu çocuk' sorusunu uyandıracak kadar iyi yapmaya çalışıyorum işimi. Tanrıverdi'yi yüzde yüz savunuyorum. Sette onun gibi düşünmek, konuşmak durumundayım ki; en iyi şekilde canlandırayım rolü.

* Tanrıverdi ile Şesu'nun ortak yanları ve farkları neler? Sadece geldikleri yer benziyor. Yani ikisi de Doğulu. Şiveleri benziyor, onun dışında karakter olarak çok farklılar. Şesu kadınlara ve gece hayatına düşkün, Tanrıverdi daha prensipli. 'Abla, bacı dediğim bir insana asla başka bir gözle bakmam' diyor. Tanrıverdi'nin şakası yok bir yerden sonra. Gözü kara, değerlerine bağlı bir Anadolu delikanlısı. İstanbul'u ve işin kuralını öğrenmeye çalışan bir adam. Ama o kuralları öğrendiğinde de bozulmayacak bir adam.

* Herkesin ilk tepkisi, Tanrıverdi'nin Şesu'nun bir taklidi olduğu yönündeydi... Deneme çekiminde verilen metinde Tanrıverdi karakterinin yanında şunlar yazıyordu: 'Yeni gelen çaycıdır, Diyarbakırlıdır, rockçıdır, prensiplidir, şivesi dizideki en koyu şivedir...' Aynı topraklardan geldikleri için hissediş ve gırtlakları aynı. Başta bu eleştirilere üzüldüm. Çünkü özgün bir tip olmasını istedim. Dizinin başlangıcından beri kadroda olan oyuncular, ilk başta bunun olmasının normal olduğunu söyledi. Çünkü aslında karakter bambaşka.

SEZEN BAŞARAN FOTOĞRAFLAR: KORKUT KALAYCI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Çingenelerin yaşantısı neşeli bir müzikal oldu
 'Köprü'nün süresi arttı ekibin tadı kaçtı
 26 senelik bantları fırınlayıp çalıştırdık
 Kemik üzeri skinny jean çağı
 Bu rolü bana 'Tanrı verdi'
 Fonda caz ve Boğaz sahnede romantizm
HAKAN & UTKU
Müşküle'deki yeni azalarla konuştuk!
İznik'in Müşküle...
ELVAN DEMİRKAN
Barack Obama'nın ışığı
Illinois eyaletinin genç,...
Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi
Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi
Güzelliği dillere destan Kleopatra'nın duru cildinin sırrı; ekşimiş...
Senaryoyu okumadan 'evet' dedim
Senaryoyu okumadan 'evet' dedim
Ünlü yapımcı Osman Yağmurdereli; Müjdat Gezen, Savaş Dinçel ve...
Ekstra teklifleri yağıyor
Ekstra teklifleri yağıyor
'Çok Yalnızım' adlı ilk albümü ile şarkıcılığa soyunan Asuman Krause,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.