kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fonda caz ve Boğaz sahnede romantizm
Fonda caz ve Boğaz sahnede romantizm
Müziğin sesi artık kısılmayacak
Müşterimiz içtiğinin hesabını yapmaz

Fonda caz ve Boğaz sahnede romantizm

Kerem Görsev'den Ferhat Göçer'e kadar birçok isme şöhretin kapılarını aralayan Mehmet Ali Açılmış yönetimindeki Q Jazz Bar artık Ahu Aysal'ın sahibi olduğu 'Les Ottomans'da hizmet verecek. Mekana gelenler hem Boğaz'da caz dinlemenin tadına varacak, hem romantizmi eksiksiz yaşayacak.

Mehmet Ali Açılmış ve Ahu Aysal... Biri meslek hayatına Kulüp 12'de garsonluk yaparak başlamış, bir dönem ekmeğini Kilyos'ta cankurtaranlık yaparak kazanmış bir adam. Ardından kendini pas tutmuş kulakları kurtarmaya adayan ve Korukent Jazz Bar'ı açarak Türkiye'yi caz müzikle tanıştıran... Çırağan'da açtığı Q Jazz Bar, eski Amerikan Başkanı Bill Clinton tarafından 'dünyanın en güzel yeri' olarak tanımlanan... Diğeri otelcilik konusunda kendini ispatlamış bir kadın. Geçtiğimiz yıl kendine ait olan Kuruçeşme'deki tarihi Muhsinzade Yalısı'nı bir butik otele dönüştürüp 'Hotel Les Ottomans' adıyla halkın hizmetine sunan...

HAYALLERİ GERÇEK OLDU
Bu iki başarılı isim, güçlerini birleştirme kararı aldı. Çırağan'daki Q Bar'ı kapatan Açılmış; İstanbul Boğazı'nın yeniden caz müziğin ezgileriyle dalgalanmasını istiyordu. Ahu Aysal ise otelini seçkin bir kulüple zenginleştirmek niyetindeydi. İkilinin hayalleri, 1 Kasım akşamında gerçek oldu. İstanbul, 'Q Jazz by les Ottomans' adında yeni bir mekana kavuşurken; iki eski dost davetlilere, Fransızca'da 'Osmanlılar' anlamına gelen Les Ottomans'da artık cazın saltanatının hüküm süreceğini söylüyordu. İkiliyle İstanbul'a armağan ettikleri yeni eğlence mekanına ilişkin detayları konuştuk...

* Les Ottomans ile Q Jazz Bar ortaklığı nasıl oluştu? Mehmet Ali Açılmış: Ahu Hanım'la eski arkadaşız. Les Ottomans açıldığı günden beri prestije oynayan bir mekan. Ben de hayatım boyunca hep prestije oynadım. 10 yıl işlettiğim Çırağan'daki Q Jazz'ı kapattıktan sonra bir gün Les Ottomans'da içki içerken Ahu Hanım ile karşılaştık ve birlikte iş yapmaya karar verdik. Ahu Aysal: Les Ottomans'ı açarken Metin Fadıllıoğlu bana çok yardımcı oldu. Kendisiyle 3 aylığına anlaşmıştık. Ben işletmecilikten hiç anlamam. Tam 'Tek başıma nasıl yapacağım' derken Mehmet Ali Bey ile karşılaştık. Allah her zaman benim için en iyisini ayarlamıştır. Bu karşılaşmayı da o ayarladı bence.

* Müşteri profilinizin örtüşmesi de bu ortaklıkta etkili olmuştur herhalde...

M.A.A.:
1 aydır Q Jazz'ın yapım çalışmalarını takip etmek için Les Ottomans'dayım. Buraya gelen müşterilerle bugüne kadar Q Bar'lara gelen müşteriler tamamen aynı. Q Jazz'ın Q'su İngilizce'deki 'quality' yani 'kalite' sözcüğünden geliyor. Biz burada Q Jazz Bar ile Les Ottomans'ın kalitesini birleştirmiş olduk. A.A.: Caz konsepti de buraya yakıştı. İstanbul'da 'eller havaya' tarzında müzik yapan çok mekan var. Biz İstanbullular'ın hayatına farklı bir tat katacağız.

* Buranın ne tür farklılıkları olacak diğer eğlence mekanlarından? M.A.A.: Pazar hariç her gün, akşam 19.00'dan sabah saat 4'e kadar hizmet vereceğiz. Saat 19.00-21.30 arasında konuklarımıza çok kuvvetli bir akşamüstü barı servisi sunacağız. Ayarlayabilirsek bir sihirbazımız olacak. Konuklara aperatif yiyecekler ikram edilecek. Ayrıca bir havyar ve istiridye barı açacağız. Burada her gün misafirlerimize indirimli olarak günün içkisi sunulacak.

A.A.: Q Jazz trendy bir mekan olmayacak. Ben otel olarak da Les Ottomans'ı trendy bir yer olarak görmüyorum. İnsanlara İstanbul Boğazı'nın eşsiz manzarası karşısında hoş sürprizler yaşatacağız.

DOKUNMAYI HATIRLATACAĞIZ

* Biraz daha açsanız şu sürprizleri... M.A.A.: Açılışımızı Brawner Brothers ve Karmilla Ali ile yaptık. Aralıkta Charlotte Smalls'ı, ocakta BJ Crosby'yi ağırlamayı planlıyoruz. Cazın yanı sıra Soul ve R&B tarzı müzik yapan isimleri de İstanbullular'la buluşturacağız. Burlesque yıldızlarını yani şarkı söylerken hafif soyunan sanatçıları da ağırlayacağız. Kostümlü sürpriz gala geceleri düzenleyeceğiz. İnsanlar smokin ve tuvaletlerini giyip bu galalara gelecek. A.A.: İstanbul'da çiftlerin romantik bir şekilde dans edebileceği tek bir mekan bile yok. Bazı mekanlarda insanlar sadece zıplıyor, bazılarında ise romantizmin sınırları aşılıyor. Yeni Q'da insanlar sevdiklerine sarılıp dans edebilecekler. İnsanlara romantik bir şekilde birbirlerine dokunmanın tadını hatırlatacağız.

ECE SARUHAN GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Çingenelerin yaşantısı neşeli bir müzikal oldu
 'Köprü'nün süresi arttı ekibin tadı kaçtı
 26 senelik bantları fırınlayıp çalıştırdık
 Kemik üzeri skinny jean çağı
 Bu rolü bana 'Tanrı verdi'
 Fonda caz ve Boğaz sahnede romantizm
HAKAN & UTKU
Müşküle'deki yeni azalarla konuştuk!
İznik'in Müşküle...
ELVAN DEMİRKAN
Barack Obama'nın ışığı
Illinois eyaletinin genç,...
Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi
Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi
Güzelliği dillere destan Kleopatra'nın duru cildinin sırrı; ekşimiş...
Senaryoyu okumadan 'evet' dedim
Senaryoyu okumadan 'evet' dedim
Ünlü yapımcı Osman Yağmurdereli; Müjdat Gezen, Savaş Dinçel ve...
Ekstra teklifleri yağıyor
Ekstra teklifleri yağıyor
'Çok Yalnızım' adlı ilk albümü ile şarkıcılığa soyunan Asuman Krause,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.