Elmalı börek
OSMANLI YEMEKLERİ.
BU böreğin hamurunu özel olarak hazırlamanız gerekiyor. 1 kilo un, yarım kilo tereyağı, bir kupa su veya süt ile küçük bir kahve kaşığı tuz hazırlayın. Unu bir tepsiye dökün ve ortasına bir çukur açın. Buraya yağ, su (veya süt) ile tuzu koyun ve elinizle karıştırmaya başlayın. Karışım hamur haline gelince elin avucu ile yoğurun, biraz sertçe bir kitle haline dönüştürün. Bu yoğurma faaliyeti 10 dakika kadar sürmelidir. Daha sonra merdaneyle hamuru açıp kalın yufka haline getirin. Bundan sonra tepsiyi yağlayıp hamuru içine yayın. Üstüne yarım parmak kalınlığında elma marmelatı (veya ince kesilmiş elma dilimleri) koyun ve yaklaşık bir saate yakın sıcak fırında bırakın. Fırından çıkardıktan sonra istediğiniz şekilde keserek tabaklara taksim edebilirsiniz.
|