kapat
   
10 Ekim 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yukarıda Ofer aşağıda Köydes

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'nin, ''tepesinde ve tabanında bulunanları yolsuzlukla'' suçlayarak, ''Tepede yolsuzluk var, tabanda yolsuzluk var. Yukarıda Ofer, aşağıda KÖYDES var. Bunlar, yukarıdan aşağıdan harıl harıl götürüyorlar'' dedi.

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de olağanüstü yaygın yolsuzluk dönemi açıldığını öne sürdü.

''AK Parti'nin tepesinde ve tabanında yolsuzluk yapıldığını'' ileri süren Baykal, ''Tepede yolsuzluk var, tabanda yolsuzluk var'' dedi.
Tepede yolsuzlukların en son örneğinin, Park Otel olayı olduğunu, 35 milyon dolara satılan otelin arsasının, birbiri ardına yapılan imar değişiklikleri sonucu şimdiki değerinin 700 milyon dolara ulaştığını savunan Baykal, 700 milyon dolarlık ranta sahip bulunanların, Kutman-Ofer ikilisi olduğunu kaydetti.

Kutman-Ofer
ikilisinin daha önce de Kuşadası ihalesi ile Tüpraş'ın yüzde 14.76'lık hissesinin satışıyla ilgili gündeme geldiklerini anımsatan Baykal, ''Bu bedava oluyor mu? Bu, bir belediye başkanı düzeyinde halledilebilecek bir iş mi? Bakan yeter mi bu işe? Tepede bunlar oluyor, aşağıda ne var? Yukarıda Ofer, aşağıda KÖYDES var'' dedi.

Faaliyetleri Sayıştay denetimine tabi olan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kapatıldığını ifade eden Baykal, bunun yerine, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi'nin (KÖYDES) konulduğunu söyledi.

''AKP'Lİ İL BAŞKANLARI, MÜTEAHHİT OLDU''

KÖYDES projesinin, devletin parasıyla yürütüldüğünü, Sayıştay denetimine ve ihale kanununa tabi olmadığını anlatan Baykal, ''Bu iş nasıl oluyor? AKP ilçe başkanları, kime uygun görüyorlarsa dağıtıyorlar. AKP'li il başkanları artık müteahhit oldu. Ve AKP'liler kendi aralarında bunları paylaşıyorlar. Yukarıda Ofer, aşağıda KÖYDES. Yukarıda AKP'nin büyükleri, aşağıda AKP'nin örgütü... Bu, acı tablodur'' diye konuştu.
Bu tablonun, yoksulluğun tarihi rekor kırdığı, gelir dağılımın en çarpık hale geldiği ve işsizliğin arttığı bir ortamda görüldüğünü savunan Baykal,
''Bunlar, yukarıdan aşağıdan harıl harıl götürüyorlar. Yazıktır, millet bunun hesabını bunlardan soracaktır'' dedi.

''BÜYÜK KUŞATMA VAR''

Türkiye'nin etrafında büyük kuşatma olduğunu ve birbiri ardından çok değişik çevrelerden yönelen taleplerle baskı altına alındığını ifade eden Baykal, Türkiye'nin pek çok değerinin, bu baskılar nedeniyle tehlikeye maruz kaldığını, bu sürecin olağanüstü ağırlıklı bir şekilde işletildiğini söyledi.

Baykal, ''Ermeni soykırımını tanıyın, terör örgütü PKK'ya af; Kıbrıs'ta Maraş'ı verin, TCK'nın 301. maddesini kaldırın, kiliselerin vakıflarını daha
güçlü hale getirecek dönüşümler yapın'' şeklinde bu taleplerin ortaya ifade ederek, şöyle devam etti:

''Bunlar, Türkiye'nin huzuruna, barışına, uyumuna, ulusal bütünlüğüne bir şekilde zarar verebilecek bir takım girişimlerdir. Bu girişmeleri, hepimizin
dikkatle izlemesi ve doğru bir tavır takınması lazım. Son zamanlarda bunlar birden bire arttı. Niye birden bire büyük saldırı haline geldi? Herhalde Türkiye'nin, AB konusunda ciddi bir gayret ve çaba içine girmesini vesile sayarak, kendi özel amaçlarını takip eden çevrelerin faaliyetleri rol oynuyor.

Ama bana öyle geliyor ki bu saldırının yüksek düzeyde ortaya çıkışının asıl nedeni, Türkiye'de bu saldırıları hazmetmeye hazır bir iktidarın bulunduğunun anlaşılmış olmasıdır. Maalesef Türkiye'deki iktidarın tutumu ve davranışı, bu haksız saldırıları teşvik eden, tahrik eden bir manzara sergilemektedir. Bundan cesaret alarak, her türlü talep Türkiye'nin önüne dökülmeye başlamıştır.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Yanlış Paris'ten dönmeli"
 Çelik önergesi reddedildi
 Rejim tartışmalarına yanıt
 Tarikatçı kitapları okullarda!
 Uçak rüşvetiyle politika olmaz
 Atina Büyükelçiliği aracına saldırı
 Gülle yarın taburcu olacak
 Af AK Parti'yi böldü
 Baykal'dan Ağar'a tepki
 DTP sevindi: Süreci en iyi kavrayanlardan biri Ağar
 MHP: Sen kimsin? Ne sıfatla risk alacaksın?
 CHP: Bazıları ile konuştu kafası karıştı
 Aşırı dinciler gibi, rap seven de kokain bağımlısı olan da...
MUHARREM SARIKAYA
Lejyonerlik mi siyaset mi?
MARDİN DYP lideri Mehmet...
YAVUZ DONAT
Konjonktür
Konjonktür... Sözlük karşılığı: Bir...
Kredi kartı kopyalamak için otel bile kiraladılar
Antalya'daki otellerdeki ATM'lerden kredi kartı kopyalayan 12 kişilik...
Gazeteci katili için 2 milyon dolar ödül
Çeçenistan savaşını eleştiren muhalif Rus gazeteci Politkovskaya'nın...
Erdoğan'dan Sarkozy'ye: Fransa önce kendine baksın
Erdoğan'dan Sarkozy'ye: Fransa önce kendine baksın
Başbakan, Fransız Bakan Sarkozy'nin Ermeni tasarısının reddi için 3...
Albay Yeşil, çete üyesi ile cinayet pazarlığı yapmış
Albay Yeşil, çete üyesi ile cinayet pazarlığı yapmış
Çetenin 'büyük' kod adını verdiği albay Yeşil'in, çete üyelerine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu