kapat
   
03 Ekim 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fenerbahçe'nin rakipleri
UEFA'da rakipler belli oldu
Fenerbahçe'nin rakipleri
Beşiktaş'ın rakipleri
Tigana: Elimizden geleni yapacağız
Yalçın: Gruptan çıkacağımıza inanıyoruz

Fenerbahçe'nin rakipleri

Fenerbahçe, UEFA Kupası 2. turunda H Grubu'nda, İngiliz Newcastle United, İspanyol Celta Vigo, İtalyan Palermo ve Alman Eintracht Frankfurt takımlarıyla eşleşti.

NEWCASTLE UNITED

Fenerbahçe'nin 1. torbadan rakibi olan İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'ı Türk futbolseverler yakından tanıyorlar. Milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun formasını giydiği Newcastle United, 1881 yılında kuruldu. Premier Lig'in köklü takımlarından maçlarını 52 bin 387 seyirci kapasiteli St. James Park Stadı'nda oynuyor.

Magpies
(Saksağanlar) lakabıyla bilinen Newcastle United'ın teknik direktörlüğünü Glenn Roeder yürütüyor. 1905, 1907, 1909 ve 1927 yıllarında olmak üzere toplam 4 kez Premier Lig şampiyonluğuna uzanan İngiliz ekibi 6 kez de İngiltere Federasyon Kupası'nı (FA Kupası) müzesine götürdü. Tarihi boyunca Avrupa Kupaları'na sadece 14 kez katılan Newcastle United, toplam 88 maç oynadı ve bunların 50'sinden galibiyetle oynadı.

Müzesinde Avrupa Kupası bulunmayan İngiliz ekibi, geçen sezon Premier Lig'i topladığı 58 puanla 7. sırada tamamlamıştı. Bugüne kadar Avrupa Kupaları'nda hiçbir Türk takımıyla karşılaşmayan Newcastle United, Premier Lig'de bu sezon 7 maç sonunda elde ettiği 7 puanla 13. sırada bulunuyor. İngiliz ekibi ligde oynadığı maçlarda şu ana kadar 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 de mağlubiyet aldı. Newcastle United'da Emre'nin yanı sıra yeni transfer Nijeryalı Obafemi Martins, İngiliz Shola Ameobi, Scott Parker, Nicky Butt, Damien Duff ve Celestine Babayaro gibi yıldız futbolcular forma giyiyor. Sezona kötü başlayan Newcastle'da İngiliz golcü Michael Owen ve kaleci Shay Given ciddi sakatlıkları nedeniyle forma giyemiyorlar.

Newcastle United, ligde oynadığı son karşılaşmasında Manchester United'a 2-0 mağlup oldu. Newcastle United, UEFA Kupası. 1 Turu'nda Estonya'nın Levadia ekibini her iki maçta da 1-0 mağlup ederek elemişti.

CELTA VİGO

İspanya La Liga ekiplerinden Celta Vigo ise, H Grubu'na 2. torbadan dahil oldu. 1923 yılında kurulan Celta Vigo, maçlarını 31 bin 800 kişilik Balaidos Stadı'nda oynuyor. 2. Lig'e düştükten sonra 2005-2006 sezonunda tekrar La Liga'ya yükselme başarısı gösterdi. 1948, 1994 ve 2001 yıllarında İspanya Kral Kupası'nda (Copa del Rey) finalde kaybeden Celta Vigo, 2000 yılında Rus Zenit Takımı'nı eleyerek Intertoto Kupası'nı kazandı. Teknik direktörlüğünü Fernando Vazguez'in yaptığı Celta Vigo, geçen sezon La Liga'da topladığı 64 puanla ligi 6. sırada tamamladı.

Bu sezon lige istediği gibi başlayamayan İspanyol ekibi, 5. haftası geride kalan La Liga'da, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı ve 4 puanla ligde 14. sırada kendisine yer buldu. Celta Vigo, UEFA Kupası 1. Turu'nda Belçika temsilcisi Standart Liege'yi her iki maçta da 1-0 ve 3-0'lık skorlarla eleyerek 2. tura yükselmişti.

PALERMO

Uzun adıyla Unione Sportiva Citta di olan Palermo, İtalya'nın Palermo kentinin futbol takımıdır. Pembe-siyah renklere sahip olan takım maçlarını 36 bin 980 kişilik Stadio Renzo Barbera'da oynamaktadır. Teknik direktörlüğünü Francesco Guidolin'in yaptığı Palermo tarihi boyunca İtalya Birinci Futbol Ligi Serie A'da şampiyonluğa ulaşamazken, İtalya Kupası'nı da kazanma başarısı gösteremedi.

Palermo, en büyük dikkati 2006 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan İtalya Milli Futbol Takımı'na 4 oyuncu (Fabio Grosso, Simone Barone, Cristian Zaccardo, Andrea Barzagli) göndererek, çekti. Şike ve bahis skandallarının vurduğu Serie A'da geçtiğimiz sezonu topladığı 52 puanla 5. sırada tamamlayan Palermo, yeni sezona ise fırtına gibi başladı. Serie A'da geride kalan 5 hafta sonunda 4 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak 12 puanla lider Roma ile zirveyi paylaşıyor.

Ligde oynadığı son maçında Chievo'yu deplasmanda deviren Palermo'da İtalyan Cristian Zaccardo, Avustralyalı Mark Bresciano gibi önemli oyuncular bulunuyor. Palermo, UEFA Kupası 1. turunda Premier Lig ekiplerinden West Ham United'ı 1-0 ve 3-0'lık skorlarla her iki maçta da yenerek saf dışı bırakmıştı.

EİNTRANCHT FRANKFURT

H Grubu'nda 5. torbadan gelen Almanya temsilcisi Eintrancht Frankfurt'un teknik direktörlüğünü Friedhelm Funkel yapıyor. Almanya'nın Frankfurt Kenti'nin takımı olan Eintracht Frankfurt, maçlarını 52 bin seyirci kapasiteli eski adı Waldstadion yeni adı ise Commerzbank-Arena olan statta oynamaktadır.

1899 yılında kurulan ve Alman futbolunun en önemli kulüplerinden olan Eintracht Frankfurt, Almanya Birinci Futbol Ligi Bundesliga'nın da kurucu üyesidir. 1959 yılında Bundesliga şampiyonluğuna uzanan Eintracht Frankfurt ekibi, 1974, 1975, 1981 ve 1988 yıllarında Almanya Kupası'nı 1980 yılında ise UEFA Kupası'nı müzesine götürme başarısı göstermiştir. Takımda Yunan golcü, Ionannis Amanatidis, Japon forvet Naohiro Takahara gibi oyuncuların yanı sıra, İsviçreli Alexander Meier ve benjamin Huggel gibi orta saha yıldızları da forma giyiyor.

Geçen sezonu topladığı 36 puanla 14. sırada tamamlayan Eintracht Frankfurt, bu sezon ise Bundesliga'da geride kalan 6 hafta sonunda, 1 galibiyet, 5 beraberlik alarak 8 puanla 9. sırada kendisine yer buldu. Eintracht Frankfurt, UEFA Kupası'nda 1. turunda Danimarka'nın Brondby Takımı'nı 4-0 ve 2-2'lik skorlarla devirerek ikinci tura yükselmişti.

(İHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Terim: Macaristan'ı yenecek güçteyiz
 Mete Binay dünya ikincisi oldu
 Taraftar Zico'ya güvenmiyor
 Cumhurbaşkanlığı Kupası yarın sahibini bulacak
 Yabancı antrenörde Avrupa şampiyonuyuz
 Mosturoğlu: Hedefimizden uzaklaşmadık
 Delgado: Tek amacımız şampiyon olmak
 Potada G.Saray çeyrek finalde
 Turkcell Süper Lig'de 9. hafta programı belli oldu
 Güleç: Yedek kalmak beni hırslandırıyor
 Doğan: Yediğimiz goller Trabzonspor'a yakışmadı
 Türkiye'de 65 bin lisanslı dalgıç var
 Kareyi tamamladı: 2-2
 Müşteri kaçar taraftar hesap sorar
 Hakan bırakmalı
 İnanmaya devam!
 Al Zico'yu Ver Gerets'i
 Vestel lider çünkü 4 tane hocası var
 Neşter Ocak'ta iner
 UEFA'da kura günü
 Spor-Toto devretti
 Banvit ezdi geçti
 Altay evinde rahat
 Komik ceza!
 Beşiktaş basketbolda kombine kart satıyor
 Kaf Kaf da ilk 8'de
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico felakete götürüyor
Zico sezon başından beri...
İSKENDER GÜNEN
Bu oyuna itirazım var
Sürpriz puanların kaybedildiği...
En sıcak buluşma
En sıcak buluşma
Beyaz Saray'da bir saat olarak planlanan Erdoğan-Bush görüşmesi, ABD...
'İrtica tehlikesi vardır ve önlem alınmalıdır'
'İrtica tehlikesi vardır ve önlem alınmalıdır'
Başbakan'ın "İrtica tehdidi yok" sözlerine yanıt veren Orgeneral...
Şeffaf ve dekolte
Şeffaf ve dekolte
Milano Moda Haftası'nda önceki gün, ünlü İtalyan modacı Roberto...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu