kapat
   
04 Ekim 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
‘TERÖRÜN YANINDALAR’ Büyükanıt, Sabancı’nın katili Fehriye Erdal’ın Belçika’da yakalandıktan sonra kaçmasına ve ROJ TV’nin Danimarka’dan yayın yapmasına da değindi ve Peki nerede sizin terörle mücadele için aldığınız kararlar diye sordu.
'İrtica tehlikesi vardır ve önlem alınmalıdır'
10 TV kanalı canlı yayınladı
GATA Komutanı: Atatürkçülüğü rehber edinin

Org. Büyükanıt tırmandırmadı

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt günlerdir beklenen konuşmasında yine irtica uyarısı yaptı.

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'ın dünkü konuşmasının dozunun beklenen kadar sert olmaması piyasaların rahatlamasına neden oldu.

Büyükanıt ne dedi?
İrtica: Türkiye'de irtica tehdidi vardır ve buna karşı her türlü önlem alınmalıdır.

Laiklik: Her fırsatta 'laikliği yeniden tanımlayalım' diyenler devletin en üst düzeylerinde yer almıyor mu?

AB'ye: Din eğitimi, üniversite derken Kretschmer neden rahatsızlık duyuyor? TSK'nın halktan en çok saygı gören gücünden...


'İrtica tehlikesi vardır ve önlem alınmalıdır'

Başbakan'ın "İrtica tehdidi yok" sözlerine yanıt veren Orgeneral Büyükanıt, "Tehlike var ve önlem alınmalı" dedi. Orduya eleştirileri de yanıtlayan Büyükanıt, PKK ateşkesinin tanınmadığını belirtti.

Günlerdir Harp Akademileri konuşmasında 'Ne söyleyecek?' diye merak edilen ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'sert konuşmayın' diye ricada bulunduğu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, beklenen çıkışını yaptı. Büyükanıt'ın, "İrtica tehdidi yok" ve "Güvenlik güçleri operasyonlara hazırlıklı olmalı. Tabii durup dururken de operasyon diye bir şey olmaz" diyen Başbakan Erdoğan'dan, Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Hans Kretschmer'e; Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'den, "Laiklik yeniden tanımlanmalı" diyen Meclis Başkanı Bülent Arınç'a; seçim barajının düşürülmesini isteyen eski DEP'lilere ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'na (TESEV) kadar birçok kişi ve kuruluşu eleştirdiği konuşması şöyle:

*
İRTİCA VARDIR
: İrtica konusunda kuvvet komutanlarımız TSK'nın görüşlerini net olarak dile getirmiştir. Ben de aynen katılıyorum. Her fırsatta 'laikliği yeniden tanımlayalım' diyenler yok mu? Bu kişiler devletin en üst düzeylerinde yer almıyorlar mıdır? Bu sorulara 'Hayır, Türkiye'de bunlar yoktur' diyemiyorsanız Türkiye'de irtica tehdidi vardır ve bu tehdide karşı her türlü önlem alınmalıdır.

* ATEŞKES GENİŞ ÇAPLI KURGU: "Bir süredir sanki iki ülke varmış gibi ateşkes sözü kullanılmaktadır. Ateşkes evvela yurt içinde çeşitli şahıs, kuruluş ve gruplarca gündeme taşındı. Bilahare Avrupa Parlamentosu'nun bazı üyelerinden ve bazı devletlerden benzer çağrılar yapıldı. Geçtiğimiz hafta da Irak Devleti Başkanı sıfatını taşıyan kişi tarafından terör örgütünü ateşkes yapmaya ikna ettikleri açıklandı. Dün de terör örgütü sözde ateşkes ilan etmiştir. Buraya kadar arz ettiklerim, bu konunun ne kadar geniş çaplı bir kurgu içinde ele alındığını göstermektedir. TSK silahlı tek terörsit kalmayıncaya kadar mücadelesini sürdüreceğini ilan etmiştir. Bu tutumumuzda değişiklik yoktur. Tek çareleri Türk adaletine sığınmaktır."

* SİLAH ALANLAR HAK TALEP EDEMEZ:
Anayasal hak talep etmek için evvela o Anayasa'yı tanımak gerekmektedir. Anayasa'yı değiştirmek için eline silah almış veya silah alanları desteklemiş olanlar Anayasa'daki hakları talep edemezler."

* TSK'YA SALDIRILAR: "TSK'ya saldırılar, dıştan olduğu kadar içeriden de desteklenmektedir. Saldırının dozu ne kadar artarsa bu demokrasi yönünde atılmış büyük adım olarak kabul edilmektedir. Ordumuzun toplum içindeki yerini sorgulayarak, TSK'yı demokratikleşmenin önünde engel olarak göstermeye başlamışlardır. TSK hedef tahtası değildir. Ben bir askerim ve yasaların bana verdiği görevleri yerine getiriyorum. Asker olarak bizim siyasetle ilgimiz yoktur. Ancak güvenlik ve rejimle ilgili mülahazalarımızdan rahatsızlık duyanlar varsa bu, onların rahatsızlıklarıdır."

* KRETSCHMER RAHATSIZLIK DUYMAKTA: AB yetkilisi bay Kretschmer, 'Türk Silahlı Kuvvetleri ulusal güvenlik konusuna çok geniş perspektiften bakarak kamu hayatının hemen her yönüyle ilgili hususlarda açıklamalar yapıyor ve bu açıklamaların halk üzerinde büyük etkisi var' tespitinde bulunuyor. Ben bu söylemleri açık Türkçe'ye çevirerek yorumlayacağım: Sözü geçen AB görevlisi, nelerden rahatsızlık duyuyor? TSK'nın halktan en çok saygı gören gücünden. Yoksa TSK'nın söylemleri bu sözleri söyleyenlerin gizli ajandalarını mı zorluyor?"

* KİME SORUMLU OLDUĞUM BELLİ: TSK'nın konumu konusunda ortaya açılan belgenin 52. sayfasında 'Genelkurmay Başkanı'nın görev ve yetkilerini kim bağlı olarak yürüttüğü hususu, Anayasa'da mevcut değildir' deniliyor. Anayasa'nın 117/4'üncü maddesi, Genelkurmay Başkanı'nın görev ve yetkilerinden dolayı kime karşı sorumlu olduğunu açıkça belirtmiştir."

* MADDİ HATALARLA DOLU BELGE: Dost ve müttefik ülkenin genelkurmay başkanı üzerindeki üniformayla Türkiye'ye gelip eleştirilerde bulunabilmiştir. TSK'nın konumu konusunda içeriği pek çok maddi hatalarla dolu yeni bir belge yayınlanmıştır. Bütün bu mesnetsiz açıklamalara devletin hiçbir kademesinden açıklama gelmedi. Bu polemiğin dışında kalmak için azami çaba gösteren TSK'nın AB paravanı arkasına saklanarak yapılan saldırılara karşı kendini korumak da en tabii hakkıdır. Bizi savunan olmuyor, savunmaktan çekinmeyeceğiz."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Tiran-İstanbul seferini yapan THY uçağı kaçırıldı
 24 yıllık Dev-Yol davasında karar
 Erdoğan-Blair görüşmesi sona erdi
 Rahip cinayetine yine erteleme
 Erdoğan 2 ayrı tazminat kazandı
 Uzanlara Adabank'tan görevsizlik kararı
 En sıcak buluşma
 Papa, Katolik-Ortodoks birleşmesi için geliyor
 Bankacı sevgililer birlikte intihar etti
 'Rapordaki 9 bölümü Polis Akademisi üyeleri yazmış'
 Bir günlük eşi Paris'te öldürdü
 18 yıl tedavi gören kanserli kadının kızı oldu
 Eşini terk etti ama töreden kaçamadı
 Dink: Şimdi halkım da yok uygarlığı da
 Bombayla oynayan iki kardeş ağır yaralandı
 Diyarbakır Dolapdere kırsalında çatışma çıktı
 İzmir'de kafeteryaya el bombası: 12 yaralı
 Emniyetten yurtlara PKK uyarısı
 Uşak Müzesi'nde 71 tarihi halı çalındı
ERGUN BABAHAN
Akort bozuk
Türkiye'de devlet organları arasında giderek...
YILMAZ ÖZDİL
Orda kimse var mı?
Genelkurmay Başkanı konuştu.
Harp...
MEHMET BARLAS
Acaba Bush da Erdoğan'a "irtica tehlikesi"ni sordu...
UMUR TALU
Emir altında özgür düşünce
Genelkurmay Başkanı "daha...
FATİH ALTAYLI
Robert De Niro ve Türk ekonomisi
Başbakan Erdoğan'ın...
ERDAL ŞAFAK
Aydın ve ayrık otu
Aydın elbette muhalif...
'Amerikancı Kral Şah gibi devrilir'
Los Angeles Times gazetesine göre 'Ürdün Kralı Abdullah, İran Şahı...
Başbakan 'onayı' aldı
Tayland'da askeri yönetimin başbakan atadığı eski donanma...
Kareyi tamamladı: 2-2
Kareyi tamamladı: 2-2
Trabzonspor, Üç Büyükler'in puan kaybettiği haftada Ankaragücü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu