kapat
   
03 Ekim 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Urundul @ SABAH
SMS:
OU yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 

Zico felakete götürüyor

Zico sezon başından beri büyük teknik adam yanlışları yapıyor. Akıllı bir teknik direktör ile F.Bahçe, Dinamo Kiev'i elerdi. Ama Zico'nun her iki maçta takım tertibi ve taktik plandaki hatalarıyla Dinamo Kiev rahatça turu geçti. Ukrayna temsilcisi, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 2 maçında 9 gol yedi. S.Bükreş gibi vasat bir ekip Kiev'de 4 gol attı. Randers son derece zayıf, amatör kimlikli bir takım. Pres özelliği olmayan F.Bahçe'ye karşı dahi 23 pası bir arada yapamadılar. Böyle bir takım karşısında F.Bahçe Kadıköy'de zor kazandı. Rövanş maçında, devre biterken tam bir transfer bombası olan Lugano'nun rakibe yaptığı gollük asistte top direkten dönmese, büyük ihtimalle 10 kişiyle gömülecek Randers karşısında F.Bahçe elenebilirdi.
Ligde kötü futbol ve Zico'nun hatalarıyla Sakarya ve Sivas karşısında 5 puan kaybedildi. Pazar gecesi ise balon patladı. Kendi sahanda futbol oynarsın, goller kaçırırsın, bir kontratakta gol yer kaybedersin. Bu, futbolda her zaman olabilir. Ama F.Bahçe evinde pozisyon bulamadan, pozisyonlar vererek yenildi. İki forvet Kezman ve Deivid de Souza fizik açıdan çok düşükler. Bunların tek alternatifi Semih ise 18 kişilik kadroda bile yok. İki stoper Can ve Önder kulübede, bir de bu sene hiç oynamayan genç Olcan...

İKİLİK
YARATTI
Takımda herkes kötü oynuyor. Oyun tıkanmış; Zico, Tuncay'ı çıkarıyor. Tuncay her an patlama yapabilecek tek diri adamın. Tümer'i sahaya sürerken çıkar Deivid'i, Tuncay'ı forvete al. Zico dirençsiz, planı programı olmayan takımı ve çok kötü kenar yönetimi ile Bursasporlu Egemen ve İsmail Güldüren'i yıldız yaptı.
Zico'nun teknik direktörlüğü ile ilgili bir detay daha vereyim. Takım yenik, son bölüme giriliyor, defansın ortasından adam çıkartıyor ve sol bek Ümit'i ortaya çekip Uğur Boral'ı onun yerine koyuyor. Bu eşyanın tabiatına aykırı bir teknik adam görüşü.
Bütün yukarıda yazdıklarımı bir kenarda bırakıp daha önemli konuya dönelim. Zico takımda ikilik yarattı. Gerçek büyük tehlike bu. Sezon başı hazırlıklarını yaptığı, lige başladığı kadroyu boş verip, yeni transferlerin hepsini birden gelir gelmez sahaya sürdü. Hem de fizik açıdan hazır olmadıkları ve arkadaşlarını tanımadıkları halde.
Hadi bu çok büyük yanlışı yaptın. Kötü oynadıkları halde niye ısrar ediyorsun? Lugano tam bir felaket. Konya'da Önder oynuyor, başarılı oluyor... Zico yeniden Lugano'ya dönüyor. Böyle bir tabloda takımdaki futbolcular teknik adamına nasıl inanır? Can, Selçuk, Mehmet Yozgatlı, Semih, Serkan, F.Bahçe'den ayrılmak istiyor. Tümer zaten değişik yapıda bir insan. Sonradan oyuna girdiği maçlarda sergilediği kötü performansla sanki Zico'ya isyan ediyor.
Şimdi Aziz Yıldırım devreye girip futbolcuları sert bir şekilde uyaracak, onlar da yalan beyan verecekler, "Hocamızla sorunumuz yok. Çalışıyoruz, her zaman göreve hazırız" diye. Ama zihinsel olarak yıpranmış, oynayacağına inanmayan futbolcudan görev verildiğinde ne beklersiniz ki!

LUGANO
BİR FİYASKO
Deivid ve Kezman'ın hava hakimiyetleri yok ve defanslara pres uygulamıyorlar. Alex de defans yapmıyor. Böyle bir şablonda F.Bahçe'nin zayıf rakipler karşısında dahi baskı kurup pozisyon zenginliği sağlaması mümkün değil. Top rakipteyken 3 kişi o yunda yok. Lugano-Edu ikilisi tam fiyasko. Lugano'yu F.Bahçe'ye kim yutturduysa tebrikler. Hamle zamanlamasını bilmiyor, yer seçemiyor, rahat pozisyonda dahi topu kafayla 20 metre uzağa vuramıyor.
Dönelim takımın en çok ihtiyacı olan dinamolara. Appiah eski Appiah değil. Bu şartlarda mecburen Aurelio da tükenecek. Bunun sinyali zaten Bursa maçında görüldü. 15 gün sonra Ankara deplasmanı ile başlayacak zorlu bir maç trafiği var. 3 hafta üst üste Beşiktaş, Trabzon ve G.Saray ile oynayacaklar. Aralarda da UEFA Kupası var. Bu takımın bu trafiği çıkarması imkansız.

YOLLAR
AYRILMALI
Zico F.Bahçe'yi felakete götürüyor. 15 günlük ara tam fırsat. Hemen radikal karar verip Zico ile yolları ayırmak lazım. Yoksa 100. yıl yönetime ve taraftara bayram değil kâbus olur. Bizden söylemesi...
Tabi bence bugünkü tablo için Zico değil yönetim kabahatli. Bunu da belirtmem gerekir. Sezon açıldıktan sonra soru işaretleri ile dolu Japonya'dan bir teknik adam getiriyorsun. Ondan sonra da son dakikada, plansız, yapıya uyup uymayacağı belli olmayan transferler yapıyorsun. Bunları da uzun uzun düşünüp kendilerine bir özeleştiri yapmaları gerekir.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Olmayınca olmuyor   / 02-10-2006
 Gerets'in hatası   / 01-10-2006
 Ders çıkartmak lazım   / 29-09-2006
 Zico'nun adaletsizliği   / 26-09-2006
 Futbolsuz üç puan   / 23-09-2006
 Zico zayıf hoca   / 19-09-2006
 Fener fiyaskoydu   / 18-09-2006
 Turu garantiledi   / 15-09-2006
 Gerets ve Hakan   / 13-09-2006
 Tarihi fark olabilirdi   / 12-09-2006
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico felakete götürüyor
Zico sezon başından beri...
İSKENDER GÜNEN
Bu oyuna itirazım var
Sürpriz puanların kaybedildiği...
En sıcak buluşma
En sıcak buluşma
Beyaz Saray'da bir saat olarak planlanan Erdoğan-Bush görüşmesi, ABD...
'İrtica tehlikesi vardır ve önlem alınmalıdır'
'İrtica tehlikesi vardır ve önlem alınmalıdır'
Başbakan'ın "İrtica tehdidi yok" sözlerine yanıt veren Orgeneral...
Şeffaf ve dekolte
Şeffaf ve dekolte
Milano Moda Haftası'nda önceki gün, ünlü İtalyan modacı Roberto...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu