kapat
   
03 Ekim 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Terim: Macaristan'ı yenecek güçteyiz
Milli Takım Macaristan maçı hazırlıklarına başladı

Terim: Macaristan'ı yenecek güçteyiz

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda deplasmanda Macaristan ile oynayacağı maçta kazanmaktan başka bir amaçlarının olmadığını belirterek, "Macaristan maçının seyircili olması bize iyi gelecektir. Kolay bir maç olmayacak, ama Macaristan'ı yenecek güçteyiz" dedi.

Polat Renaissance Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Macaristan maçında favorinin Türkiye olduğunu söyleyerek, "Kazanmaktan başka da düşüncemiz yok. Macaristan maçını seyircili oynayacak olmamız bize iyi gelecek. Seyircisiz ortamın çok sağlıklı olmadığını biliyoruz. Seyirci bizim için çok önemli bir faktör. Macaristan, eski günlerini arayan bir ülke, eski Macar ekolüne kavuşmak istiyor. Kolay bir maç olmayacak, ama kazanacak güçteyiz. Moldova ile oynayacağımız seyircisiz maçı da kazanmak istiyoruz. Bu iki maçta 6 puan almayı hedefliyoruz, alacağımız 6 puan bundan sonraki maçlarda önemli bir kredi olacak. Kayıp yaşamadan cezamızı bitirmek istiyoruz. Bu iki maçı da kayıpsız kapatacak güçteyiz" diye konuştu.

Bir
basın mensubunun "Hakan Şükür'ü formsuz döneminde seçerken neyi göz önünde bulundurnuz ? Milli takıma girmesi için Ersen Martin'in daha ne yapması gerekiyor ?'' şeklindeki sorusuna tepki gösteren Fatih Terim, "Bu tarz soru sorma hakkını kendinizde nereden buluyorsunuz ? Çok kibar değil sorunuz. Milli takım hocasına amigo gibi soru sorma hakkına sahip misiniz?. Alacağım oyuncular beni ilgilendirir, siz sahada gördükten sonra ancak eleştirme hakkına sahipsiniz. Ben milli takımda Hakan'ı hiç formsuz görmedim, inandığım için de kadroya aldım. Hakan Şükür'ün formsuz olduğunu düşünmüyorum, gol atmadığı zaman Hakan Şükür çok şey yaptığı için herkes ondan gol beklediğinden eleştiriliyor. Hakan Şükür, Avrupa'da hiç kimsenin atmadığı golleri atmış. Ersen Martin'i Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan maçlarında aldım. Orada yazılanlar ile burada söylenenler arasında çok fark var. Nihat'ı, Fatih'i almasam, 'niye almadın' diye eleştireceksiniz" dedi.

Kadro seçimiyle ilgili her zaman eleştiri olabileceğini belirten Terim, "Her oyuncuyu takip ediyoruz. Kimin uluslararası seviyede olup olmadığını da biz karar veririz. Tecrübemiz buna müsait. 25 tane Maradona seçsek yine eleştiriliriz. Egolarımızı bir tarafa bırakmak zorundayız. O yüzden tartışmaya açık olan bu konuda sizinle tartışmayacağım" diye konuştu.

Ligde oynanan kötü futbolun kendisini endişelendirmediğini belirten Fatih Terim, "İyi oynayacağımızdan eminim. Sakat olan oyuncular, formsuz olanlar ve oynamayan oyuncular var. Milli takımın havası başkadır. Bahane üretmeksizin her türlü dezavantaja rağmen kazanmayı başarmalıyız. Futbolcular ligdeki kötü sonuçları unutup, milli takıma kolay adapte olacaklardır. Bazen sıkıntılı oluyor. O sıkıntıları da gidermek bizlerin görevi" dedi. Milli Takım kalesinde sıkıntı yaşanmayacağını, Bursaspor maçında Volkan'ı çok formda gördüğünü kaydeden Terim, takımda Rüştü, Tümer ve Halil dışında takımda önemli bir sakatlığın olmadığını söyledi.

Tartışmaların Türk futbolunu bir yere götürmeyeceğini kaydeden Terim, "Milli takıma cezalı olduğu bu dönemde herkesin destek vermesi gerekiyor. Kötü zamanımızda bu çocuklara destek olmamız lazım. Bir daha böyle sorulara cevap vermeyeceğim. Her dakika bunu sormanın Türk Milli Takımı'na ne faydası var. Bir dahaki sefere ne böyle bir soruya cevap veririm, ne de kabul ederim. Seçimimiz budur ama geniş bir oyuncu havuzumuz vardır. Bir sıkıntımız da yok. Olsa da bahane üretmeyiz. Bizim gözümüzden hiçbir şey kaçmaz" ifadelerini kullandı.
Trabzonsporlu futbolcu Gökdeniz'i form durumu iyi olduğu için tekrar Ay-yıldızlı takıma aldığını kaydeden Terim, "Gökdeniz gibi yetenekli bir genci kazanma yoluna gittim. Gökdeniz'in cezasını bu ülke vermiştir. Aynı suçtan iki ceza benim kitabımda yok. Yetenekli bir genci kazanmaya gidiyorum. Eğer bir ceremesi varsa ben onu çekiyorum. Bunu benim önüme temcit pilavı gibi getirenler
bir kendilerine baksınlar" diye konuştu.

Macaristan ve Moldova maçlarında takımlarında oynayan oyuncuları tercih edeceğini belirten Terim, Hakan Balta, Caner, Uğur İnceman gibi oyuncuların geniş kadrolarında bulunduğunu, Malik Fathi'nin de kendisinin Alman milli takımında oynamak istediğini söyledi.

(İHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 UEFA'da rakipler belli oldu
 Mete Binay dünya ikincisi oldu
 Taraftar Zico'ya güvenmiyor
 Cumhurbaşkanlığı Kupası yarın sahibini bulacak
 Yabancı antrenörde Avrupa şampiyonuyuz
 Mosturoğlu: Hedefimizden uzaklaşmadık
 Delgado: Tek amacımız şampiyon olmak
 Potada G.Saray çeyrek finalde
 Turkcell Süper Lig'de 9. hafta programı belli oldu
 Güleç: Yedek kalmak beni hırslandırıyor
 Doğan: Yediğimiz goller Trabzonspor'a yakışmadı
 Türkiye'de 65 bin lisanslı dalgıç var
 Kareyi tamamladı: 2-2
 Müşteri kaçar taraftar hesap sorar
 Hakan bırakmalı
 İnanmaya devam!
 Al Zico'yu Ver Gerets'i
 Vestel lider çünkü 4 tane hocası var
 Neşter Ocak'ta iner
 UEFA'da kura günü
 Spor-Toto devretti
 Banvit ezdi geçti
 Altay evinde rahat
 Komik ceza!
 Beşiktaş basketbolda kombine kart satıyor
 Kaf Kaf da ilk 8'de
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico felakete götürüyor
Zico sezon başından beri...
İSKENDER GÜNEN
Bu oyuna itirazım var
Sürpriz puanların kaybedildiği...
En sıcak buluşma
En sıcak buluşma
Beyaz Saray'da bir saat olarak planlanan Erdoğan-Bush görüşmesi, ABD...
'İrtica tehlikesi vardır ve önlem alınmalıdır'
'İrtica tehlikesi vardır ve önlem alınmalıdır'
Başbakan'ın "İrtica tehdidi yok" sözlerine yanıt veren Orgeneral...
Şeffaf ve dekolte
Şeffaf ve dekolte
Milano Moda Haftası'nda önceki gün, ünlü İtalyan modacı Roberto...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu