kapat
   
26 Eylül 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gerets sabote ediyor
Avrupa kupaları'nda ne yaparız?
Hakem faciası
Nobre gol atamaz
Trabzon iyi yolda

Gerets sabote ediyor

Ahmet Çakar: "Gerets sabotajcı ve G.Saray için son derece tehlikeli bir adam" Kazım Kanat: "Tigana teknik direktörlüğü bilmeyen bir çılgın. Takımı yanlış oynatıyor" Gürcan Bilgiç: "F.Bahçe büyük takım olma reflekslerini kaybetmeye başladı" İskender Günen: "Bu futbolu ile Trabzon'un zirve yarışı yapması sürpriz olmamalı".

Serbest Kürsü yine gündemi sallayacak. Ahmet Çakar, Kazım Kanat, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen takımlarımızın Avrupa maçlarından, ligdeki durumlarına kadar herşeyi masaya yatırdı. Yine çok iddialı açıklamalar ve çarpıcı yorumlar ortaya çıktı.

* Kazım Kanat : A.Gücü maçından sonra Tigana'nın yaptığı açıklama çok talihsiz. Ricardinho'nun transfer edilmesindeki ilk amaç İnönü'ye 35 bin kişi getirmekti. Tüm dünya takımlarında büyük transferleri başkanlar yapar. Tigana ile başkan arasındaki çekişme çok tehlikeli. Demirören kongreye gidiyor. Başarısızlık durumunda ne Tigana'yı dinler, ne muhalefeti.

*
Ahmet Çakar : Tigana'nın açıklamalarının altında çok tehlikeli şeyler yatıyor. Ricardinho yedek kalmaya devam ederse başkan buna tepki gösterecektir.

* K.K : Zaten Tigana da Ricardinho'yu oynatmadığı için hesap veremiyor. Bir açıklaması yok.

* Gürcan Bilgiç : Beşiktaş Nobre'yi aldı. Tigana kanat oyuncusu istedi. Klasik 4-4-2'yi kanatlardan top taşıyarak oynatmak istiyor. Yönetim Rico'yu bunun için transfer etti.

* K.K : Tigana bu takıma tek transfer yaptı. O da Delgado. Nobre alındı; 6 maç oldu daha ortada bir şey yok. Tigana aldığı hiçbir oyuncuyu oynatmıyor. Beşiktaş antrenörünün başı belada. Başkan harika bir takım yarattı ama Tigana bu takımı yanlış oynatıyor. Fransız, resmen antrenörlüğü bilmeyen bir çılgın.

* İskender Günen : Beşiktaş'ın orta sahasında bir problem var. Nobre'yi aldığınız zaman kanatlardan atak yapmak zorundasınız. Şu anki sistemde Nobre'nin gol atma şansı çok az.

* K.K: Beşiktaş orta sahası bir tek Kleberson'a yıkılmış durumda. Ali Tandoğan bir maçta ileri çıkıp şut attı. 3 hafta forma giyemedi.

* G.B : Kazım Abi; öyle diyorsun ama dün A.Gücü'nün tüm atakları Ali Tandoğan'ın olduğu kanattan geldi. Ali yerindeyken bile arkasına adam kaçırıyor. İleri çıkarsa sen düşün!

* K.K : Koskoca Beşiktaş takımı 2-0 öndeyken korkuyor. Geri çekiliyor. Bu takım defans oynamaz. Tigana'nın takımı Türkiye'nin en iyi hücum oynayan takımı durumunda. Beşiktaş 3'lü savunma oynasın, yenemeyeceği takım yok.

* G.B : F.Bahçe'de oyuncular arasında ayrım olduğunu sanmıyorum. Alex'in sevinç olaylarında son dönemde çok sıcak olduğunu da söyleyemeyiz. Problemleri kontratı ile ilgili. Kezman 3 maçtır takımın bu kötü zamanında golleri atıyor. Hızır gibi. Konya maçından sonra Zico "Çok zor bir maç kazandık" diyor. Futbolcu "Zor maçtı. Kazandığımız için mutluyuz", yönetici "Önemli olan 3 puan" diyor. F.Bahçe tarihinde bir kere yenildiği rakibi karşısında bu durumda. Üstelik o mağlubiyet şampiyonluğu garantilediği bir sezonda alınmış. Korkutucu olan ,F.Bahçe b ü - yük takım reflekslerini kaybetmeye başladı. Daha önce de Antalya maçında gol atıldığında yönetim şampiyon olmuş gibi sevindi. 2.ligden yeni çıkan bir takıma attığınız gole bu kadar sevinmek de bunu gösteriyor. Bu F.Bahçe için cidden korkutucu.

* İ.G : F.Bahçe'de takımla bu kadar oynamak ve bu kadar yabancı değişiminden sonra uyumu sağlamak elbette zor. Geç yapılmış 4 transferin uyum sağlaması o kadar kolay değil. Bir takımdan her sezon 4-5 oyuncu gidip gelirse, o takımı oturtmak zaman ister.

* G.B : Hazırlık döneminde daha iyi olan takım, 4 yeni oyuncunun gelmesiyle birlikte futbol olarak geriye gitmeye başladı.

* İ.G : İstikrarı yakalamak için 8 kişilik kemik kadro olması gerek. Diğerleri alınır, gelir. Ama bizde her sezon takımlar değişiyor. Trabzon'a baktığınızda sezon başı ile şu an arasında çok fark var. Lazaroni geldikten sonra "Yabancı teknik adam Trabzon'da zor çalışır" dedim. Türk oyuncuları duyguları ile hareket ediyor. Bunu bir yabancının anlaması zor. G.Saray maçının 40 dakikasına baktığımda eski Trabzonspor'u gördüm gibi geldi.

* A.Ç : Kısa vadede Gerets ve Tigana'nın başı yenir. Gerets, Adnan Polat ve Adnan Sezgin ile ters düştü. Polat, Adnan Sezgin'i yedirtmez. Gerets gider ama bu iki Adnan gitmez. G.Saray'daki değişimin sebebi Gerets'in istediklerinin yapılmaması. Gerets takımı sabote ediyor. Ama bunun da nedenleri var. Carrusca geldiğinde 2 gün sonra oynattı. Mehmet Topal ilk maçında çok iyi top oynadı, bir daha ortada yok. Gerets'in bu hareketleri ailesinin dediğini yapmayan çocuğun yaptığı kaprise benziyor. Sonunda tokadı yer oturur. Tigana da sözleriyle her şeyi ortaya koydu. Ricardinho'yu ben almadım demeye getirdi. Bu sözleri yönetim ile arasını gerecektir. Bence CSKA maçında da çok zorlanacaklar. Gerets'in işi bitti, Tigana'nın suyu kaynıyor. Zico'ya ise biraz daha şans vermek lazım.

* G.B : G.Saray'da Tolga, İliç, Ergün, Necati sakat. Hepsininki de adale sakatlığı. Bu neden?

* A.Ç : Sabotaj. Gerets çok tehlikeli bir adam. Bu olay yaşanıyorsa Gerets'in yaptığı sabotajdır. Geçmişte şikeden hüküm giymiş bir adam. 2.ligden Mehmet Topal'ı alıyorsun, ilk maçta oynatıyorsun, iyi de oynuyor, sonra ortada yok. Gerets G.Saray için son derece tehlikeli.

* K.K : Beşiktaş CSKA'ya elenirse Tigana Bulgaristan'dan dönemez. Başkan Tigana'yı bir dakikada asar. G.Saray beni çok şaşırttı. Oynanan futbola bakıyorsunuz; inanılmaz değişim var. Geçen senenin rekor puanla şampiyon takımının yerinde yeller esiyor.

* A.Ç : Gerets'in kötü şansı Avrupa'nın en tecavüzcü takımı ile oynuyor. Chelsea, Milan, Barcelona kadar üst düzey değiller belki ama Liverpool evinde rakibine tecavüz ediyor. Böyle bir gelenekleri var. Çarşamba günü 20 dakikada 3 olursa şaşırmayın. Liverpoollu futbolcular marka değeri yüksek G.Saray'ı farklı yenmekten haklı olarak zevk yaşarlar.

* K.K : Bence 6 yabancı kuralı çok tehlikeli. Yabancılar takımda bölünmeye neden oluyor. Türk futbolu bu sene çok kalitesizleşti. Öte yandan Manisa'ya bakıyorum. Ersun Yanal. Gencecik adını bile bilmediğimiz futbolcular. Hepsi de inanılmaz yetenekli.

* A.Ç : Yabancı hocaların bu kadar para kazanmasının bir nedeni de Türk hocalardır. Ersun Yanal'ın hocalığı farklı, saha dışı unsurları farklıdır. Milli Takım'da gereksiz bir Hakan kavgası nedeniyle kendini çok yıprattı. Dışarıda saçı başı oynayan Ersun başka, sahadaki Ersun başka.

* K.K: Türk antrenörleri birbirlerinin ayağını kaydırma konusunda çok başarılılar. Oysa içlerinde çok yetenekli pırıl pırıl isimler var. Ertuğrul Sağlam mesela.

* İ.G : Türk hocalar arasında çok fazla dönen dolap var. Hiçbir birliktelikleri yok. Sürekli birbirlerinin ayağını kaydırıyorlar. Türk markası olarak Şenol Güneş, Fatih Terim, Mustafa Denizli dışında kim var? Bu sayıyı arttırmadıktan sonra bu iş düzelmez.

* A.Ç : Ersun Milli Takım'dan başarısız olduğu için alınmadı. Gereksiz yere Hakan Şükür diyaloglarına girdiği için alındı. "Hakan sisteme uymuyor" dedi; Ersen Martin'i aldı. O zaman onu da alma. İkisinin arasında fark ne?

* K.K: Ersun Yanal büyük antrenör olamaz. Yunanistan'da Hakan Şükür sahaya çıkıp ısınarak "Sakat değilim" mesajı verdi. Yedek olduğunu görünce reddederek tribüne çıktı. Bu olay üzerine "Hakan'ın Milli Takım'la işi bitti" dese o zaman tamamdı. Tugay'ı benzer bir durumda Mustafa Denizli Milli Takım'dan gönderilmişti. O zaman Denizli'ye dedim ki "Tüm bunlara rağmen Tugay'ı hâlâ kadroda tutacakmısın?" Yanıtı "Hayır, onun milli takımla işi bitti" oldu. İşte büyük teknik adamlık bu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 G.Saray yarın İngilizlere karşı 14. sınavına çıkacak
 Benitez iddialı konuştu: G.Saray'ı yeneceğiz
 Çin'de Avluca gümüş Yerlikaya bronz madalya kazandı
 Trabzonspor, İspanya'ya gitti
 Yattara Belçika yolcusu
 Federasyondan 'Balili' açıklaması
 Halil Mutlu 2008 için kampa girdi
 MSO FIA'nın verdiği 5 milyon dolarlık cezaya itiraz edecek
 Real'de Ronaldo kadroya alındı
 Zeytinburnuspor'da isyan çıktı
 Domenech: Fransa'da iki tane orta hakem kullanılsın
 Hagi Florya'da!
 F.Bahçe-Bursaspor maçının biletleri yarın satışa çıkacak
 Kayserispor-AZ Alkmaar maçının biletleri satışta
 20 gol atar
 Forvetlerin dönüşü
 Kartal sakata geldi
 Penaltıların %40'ı kaçtı
 Tigana: Elimde küçük bir ekip var
 Bak şu işe!
 Ah Şeref ah
 Kerem'e Maliye sürprizi!
 Yattara'dan kötü haber
 Nuri'ye oruç izni verilmedi
 Hamburg seyircisi kaleciye şişe attı
 Yolculuk bugün
 Günün içinden
 Günün içinden 2
 Panorama
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico'nun adaletsizliği
Fenerbahçe'nin kötü futbolu...
Çöp toplama yorumu: Hep tank yürümez ki
Çöp toplama yorumu: Hep tank yürümez ki
Hakkari'de Dağ ve Komando Tugayı'ndaki asker ve ailelerinin çöp...
Orgeneral Başbuğ uyardı: Türk devrimleri yıpratılıyor
Orgeneral Başbuğ uyardı: Türk devrimleri yıpratılıyor
İrtica tehdidinin altını çizen Org. Başbuğ, "Cemaatler ile tarikatlar...
Milano'da yeşilin her tonu
Milano'da yeşilin her tonu
İtalya'nın moda başkenti Milano'da moda rüzgarı esmeye devam ediyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu