kapat
   
26 Eylül 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Federasyondan 'Balili' açıklaması

Futbol Federasyonu, Turkcell Süper Ligi'nde bu hafta sonu yapılacak Sivasspor-Ankaraspor maçının tarihinin, Sivasspor'un İsrailli futbolcusu Pini Balili'nin dini bayramı olması nedeniyle değiştirildiğine ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, bu maçın da yer aldığı 8. hafta planlamasının 11 Eylül Pazartesi günü yapıldığı ve Sivasspor-Ankaraspor maçının 30 Eylül Cumartesi gününe konulduğu belirtildi. Sivasspor Kulübü'nün 16 Eylül Cumartesi günü Ankaraspor maçını cumartesi günü oynamak için yaptığı başvurunun, zaten 11 Eylül'de yapılan programda maç cumartesi gününe konulduğu için dikkate alınmadığı kaydedildi.

Açıklama
şöyle denildi:
''Futbol Federasyonu'nun, Sivasspor ile Ankaraspor arasında 30 Eylül Cumartesi günü oynanacak Turkcell Süper Lig maçının tarihini, Sivasspor futbolcusu Pini Balili'nin dini bayramı olması nedeniyle değiştirdiğine ilişkin medyada yer alan haberler tamamıyla gerçek dışıdır.

Futbol Federasyonu, bu maçın da yer aldığı 8. hafta planlamasını 11 Eylül 2006 tarihinde yapmıştır. Naklen yayına giren maçların da bulunduğu program konusunda aynı gün yayıncı kuruluş olan Digitürk ile yazışılmış ve gerekli mutabakat sağlanmıştır. 8. hafta programı yapılırken 2 kritere özellikle dikkat edilmiş, 28 Eylül Perşembe günü UEFA Kupası maçlarını oynayacak olan Kayserispor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin lig müsabakaları 1 Ekim Pazar, Trabzonspor'un ki ise 2 Eylül Pazartesi gününe kaydırılmıştır. Cumartesi ve pazar günleri 4'er maç oynatılması öngörüldüğü için, pazar programı Sakaryaspor-Vestel Manisaspor karşılaşması da eklenerek tamamlanmıştır. Sivasspor'un Ankaraspor ile yapacağı müsabakanın 30 Eylül tarihine alınmasında, ayrıca bu kulübün 8. haftaya dek hiçbir lig maçını cumartesi günü oynamamış olması da dikkate alınmıştır.Tüm bu gelişmelerin ardından, Sivasspor kulübü 16 Eylül tarihinde Futbol Federasyonu'na konuya ilişkin yazılı bir başvuruda bulunmuştur. Ancak bu başvuru, 8. hafta programı zaten 11 Eylül tarihinde belirlendiği ve kesinleştiği için dikkate dahi alınmamıştır.

Esasen değerli medyamızın da çok iyi bilmesi gerektiği gibi, söz konusu futbolcunun kutsal bayramı olan Kefaret Günü 'Yom Kippur' 1 Ekim Pazar günü güneşin batımıyla birlikte başlamaktadır. Naklen yayına girmeyen maçların saat 16.00'da oynatıldığı dikkate alındığında, karşılaşmanın 1 Ekim'de oynatılması halinde dahi, bu oyuncunun inançları gereği ibadetine mani olmayacağı kolayca anlaşılacaktır.

Futbol Federasyonu, herkesin dini inançlarına saygı duymakta, ancak programlarını önceden belirlenen takvim doğrultusunda ve futbolun gereklerine göre yapmaktadır.''

SİVASSPOR: RESMİ BAŞVURU YAPMADIK

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Futbol Federasyonuna Balili ile ilgili Ankaraspor maç tarihinin değiştirilmesi için resmi veya yazılı bir başvurularının olmadığını söyledi.

Otyakmaz, 8. hafta sahalarında oynayacakları Ankaraspor maçının tarihinin İsrailli oyuncu Pini Felix Balili'nin dini bayramı nedeniyle değiştirildiği yönündeki konunun büyütüldüğünü belirterek, federasyondan böyle bir isteklerinin olmadığını kaydetti.

Sadece 21 Eylül'de yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında, sohbet esnasında, sahalarındaki bütün maçları pazar günü oynadıkları için seyirci açısından şifahen Ankaraspor maçını cumartesi günü oynamak istediklerini söylediklerini kaydeden Otyakmaz, bu görüşmede Balili'nin isminin geçmediğini anlattı.

Otyakmaz, şöyle konuştu:
''Futbol Federasyonu'na Balili ile ilgili Ankaraspor maç tarihinin değiştirilmesi için resmi, yazılı bir başvurumuz olmadı. Zaten Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından 2 saat sonra 8. hafta maç programı açıklandı. Bizim maçın cumartesi günü oynanacağı belirtildi. Zaten UEFA ve Şampiyonlar Ligi maçları nedeniyle boş olan takımların maçlarının bu tarihe alınması da normal. Ve daha sonra bunda bir değişiklik yapılmadı. Eğer pazar günü oynayacak olsaydık belki bunun için bir başvuru yapabilirdik.''

Otyakmaz, zaten Balili'nin bu maçta 4 sarı karttan aldığı ceza nedeniyle oynayamayacağını da sözlerine ekledi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Çin'de Avluca gümüş Yerlikaya bronz madalya kazandı
 G.Saray yarın İngilizlere karşı 14. sınavına çıkacak
 Benitez iddialı konuştu: G.Saray'ı yeneceğiz
 Trabzonspor, İspanya'ya gitti
 Yattara Belçika yolcusu
 Halil Mutlu 2008 için kampa girdi
 MSO FIA'nın verdiği 5 milyon dolarlık cezaya itiraz edecek
 Çek doktorlar Meduna'nın futbola dönmesine olumlu bakmıyor
 Real'de Ronaldo kadroya alındı
 Zeytinburnuspor'da isyan çıktı
 Domenech: Fransa'da iki tane orta hakem kullanılsın
 Hagi Florya'da!
 F.Bahçe-Bursaspor maçının biletleri yarın satışa çıkacak
 Kayserispor-AZ Alkmaar maçının biletleri satışta
 20 gol atar
 Gerets sabote ediyor
 Forvetlerin dönüşü
 Kartal sakata geldi
 Penaltıların %40'ı kaçtı
 Tigana: Elimde küçük bir ekip var
 Bak şu işe!
 Ah Şeref ah
 Kerem'e Maliye sürprizi!
 Yattara'dan kötü haber
 Nuri'ye oruç izni verilmedi
 Hamburg seyircisi kaleciye şişe attı
 Yolculuk bugün
 Günün içinden
 Günün içinden 2
 Panorama
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico'nun adaletsizliği
Fenerbahçe'nin kötü futbolu...
Çöp toplama yorumu: Hep tank yürümez ki
Çöp toplama yorumu: Hep tank yürümez ki
Hakkari'de Dağ ve Komando Tugayı'ndaki asker ve ailelerinin çöp...
Orgeneral Başbuğ uyardı: Türk devrimleri yıpratılıyor
Orgeneral Başbuğ uyardı: Türk devrimleri yıpratılıyor
İrtica tehdidinin altını çizen Org. Başbuğ, "Cemaatler ile tarikatlar...
Milano'da yeşilin her tonu
Milano'da yeşilin her tonu
İtalya'nın moda başkenti Milano'da moda rüzgarı esmeye devam ediyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu