kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'dan Fiskobirlik çıkışı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümetin FİSKOBİRLİK'in 2 katrilyon liralık borcunu sildiğini belirterek, ''FİSKOBİRLİK, FİSKOMAR inşa edeceğine gitsin vatandaşın parasını ödesin'' dedi.

Erdoğan, Ordu'da aralarında eğitim, spor ve sağlık tesislerinin debulunduğu 16 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

Özel Umut Hastanesi önünde düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan, ülkenin yeniden imarı için büyük bir heyecanla çalıştıklarınıifade etti. Bu heyecanın ülkeyi dalga dalga sardığını belirten Erdoğan, Köydes projesini anlattı.


Karadeniz Sahil Yolu projesine de değinen Başbakan Erdoğan, 2005 yılında yolun biteceğine dair verdikleri sözü, bazı nedenlerden dolayıtutamadıklarını, ancak bu yılın sonunda projenin tamamlanacağını bildirdi. Erdoğan, kendilerinden önceki on yıllık dönemde, yolun 241 kilometrelik bölümünün tamamlandığını, kendi dönemlerinde ise 300 kilometrelik yolu kısa sürede bitirdiklerini anlattı.

'KİMSE BAŞARISIZLIĞINI MERKEZİ YÖNETİME YÜKLEMESİN'


Belediye başkanı olduğu dönemde, ödenek almakta zorlandığını, ancak buna rağmen değişik projelerle belediye hizmetlerini gerçekleştirdiğini anlatan Başbakan Erdoğan, iktidara geldiklerinde partili partisiz ayrımı yapmadan ödeneklerin verilmesi talimatı verdiğini belirterek, ''Bugün kimse başarısızlığını merkezi yönetime yüklemesin'' dedi.

Belediyelerin başarısızlıklarını merkezi yönetime fatura edemeyeceğini dile getiren Erdoğan, belediyelerin görevinin ayrı, merkezi yönetiminin görevlerinin de ayrı olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:
''Başaramıyorsan, 'ben bu işi başaramadım' de, çekil git. Millet yerine başkasını getirsin. Bu gerçekleri bilmemiz lazım. Herkes görevini bilecek ve gereğini yerine getirecek, ki demokrasinin güzelliği de burada, başarıyı beraber kucaklayalım. Çözemiyorsa bıraksın gitsin, bir başkası gelsin. Hangi belediyenin borcu varsa borcunun yüzde 40'ı kesilip, kalan bölüm belediyelere gönderilir. Eğerbunun aksi olursa da belediye başkanlarının beni aramasını söylemiştim. Birkaç yerde oldu, aradılar, hemen sorunu giderdik.'' Konuşmasında yolsuzlukla mücadeleye de değinen Başbakan Erdoğan, hortumların kesilmesiyle yatırımların artmaya başladığını söyledi. Herişin başında istikrarın geldiğini anlatan Erdoğan, Türkiye'nin doğru yolda olduğunu dile getirdi.

Kendilerinden önceki koalisyon dönemlerinde ülkenin krizden krize savrulduğunu, 400 bini aşkın kepengin indiğini anlatan Erdoğan, bugün Türkiye'nin geleceğe umutla bakan, istikrarlı, aydınlık bir ülke konumuna geldiğini kaydetti.

FİSKOBİRLİK İLE İLGİLİ SORUNLAR

Başbakan Erdoğan, vatandaşların FİSKOBİRLİK ile ilgili sorunları dile getirmesi üzerine o konuda da konuşacağını söyledi. Hükümetin FİSKOBİRLİK'in 2 katrilyon liralık borcunu sildiğini bildiren Erdoğan,bir vatandaşın, ''Bizim paralar ne olacak'' sözleri üzerine, ''Onu git FİSKOBİRLİK'e sor'' dedi.

Yerel medyanın bu konuda gerçekleri yazması gerektiğini ifade edenErdoğan, şöyle konuştu:
''Arkadaşlar, yapılmış olan yasalar vardır. Bazı gerçekleri bilmiyorsunuz. Sözleşmeler vardır ve bu sözleşmelerde ne yazık ki FİSKOBİRLİK müstakil bir kurum halinde fiyatları belirleme hakkı vardır. Her şeyi belirleyen kurum konumundadır. Bizim Hükümet olarak yapabileceğimiz tek şey vardır, o da yargıya götürmektir. 2 katrilyon borcu, bu Hükümet ortadan kaldırırken, FİSKOBİRLİK'in bir tane malına el koymamıştır. 2 katrilyonu çizmiştir, bir malına da el koymamıştır. Onun için hangi kapıyı çalacağınızı çok iyi bilmenizi istiyorum.
Ben aşılmış bir politikacı değilim. Doğru neyse o doğruyu söylerim. Çalacağınız kapı FİSKOBİRLİK kapısıdır. Bu paraları nasıl ödememiş? Niye buralara getirmiş? Onun gereğini onlardan isteyin. Şunuaçık ve net söylüyorum, devletin bir kurumu bizden eğer bu malı satın almışsa devlet ödemekle yükümlüdür, devletin bir kurumu satın almamışsa, satın alan kimse, gideceksin ondan alacaksın. Olayın aslı budur. Olayı hiçbir zaman politize etmenin anlamı yok. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını kalkıp da birilerine yedirtemeyiz, kusura bakmayın. Bundan sonraki süreçte de anlayışımız budur.''

FİSKOBİRLİK yönetimini bir süre önce kabulünde, yöneticilere ''elinizdeki fındığı satın'' dediklerini anlatan Başbakan Erdoğan, o zaman fiyat yüksek olmasına rağmen satmadıklarını, şimdiyse fiyatın düştüğünü dile getirerek, ''O gün fındığı satmayanlar şimdi 'yandım Allah' diyor. Sen FİSKOMAR inşa edeceğine git vatandaşın fındık parasını öde'' dedi.

Bankaların FİSKOBİRLİK'e kredi vermek istemediğini de dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Niye Ziraat Bankası, İş Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank ve diğer özel bankalar kredi vermiyor. Sağlam olan bir kuruma her banka kredi verir. Kusura bakmayın, vermeyişinin sebebi, güvenilirliğini kaybetmiş olmasıdır, olay budur. Daha sonra Bankalar Birliği ile de toplantı yaptık. Bu toplantıda da aynı şeyi gördük. Bankalar Birliği de bu işi sıcak bakmıyor, 'vermeyiz' diyorlar. Niye? Biz güvenilir olan yere kredi veririz, diyorlar. Her banka güvenilir olana mutlaka kredi verir ama güvenmezse vermez, bunu bilmemiz gerekiyor.''

'İŞTE BUNU VATANDAŞA ANLATIN'

Protokolde bulunan CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu'nun Erdoğan'ın bu sözleri üzerine ayağa kalktığı görülürken, Erdoğan ile konuya ilişkin bir diyalog yaşadılar. Erdoğan'ın, ''İş Bankası'na gidin İş Bankası versin size, CHP zaten oranın ortağıdır. Araya girin,gidin oraya söyleyin İş Bankası versin, bakalım veriyor mu?'' sözleri üzerine Tandoğdu da FİSKOBİRLİK'in özerk bir kuruluş olduğunu ifade etti. Erdoğan bunun üzerine, ''İşte bunu vatandaşa anlatın. O zaman özerk bir kuruluş olduğuna göre, bunun sorumlusu orasıdır. O zaman beyefendi, Türkiye'deki bütün şirketlerin hepsine özerk bir kuruluş oldukları için devlet olarak para verelim, öyle mi? Özerk bir kurum olduğuna göre, devletin kalkıp bütün bunlara yeni katrilyonlar çizme zorunluluğu yok. Böyle bir şey yapamaz. Çünkü bu vatandaşın emanetidir, hazine bize. Bu hazineyi biz har vurup harman savunamayız'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, birilerinin fındık üzerinden siyaset yaptığını savunarak, fındık üzerinden politika yapılmasının bırakılması gerektiğini ifade etti. Bugüne kadar bu politikaların çok yapıldığını söyleyen Erdoğan, bu yönde yapılan politikaların bedelinin ağır ödendiğini belirtti. Gerçekleri hep söyleyeceklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, bu tür olayların faturasını gelecek nesillere ödetmemek için elerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından bazı vatandaşların, yine FİSKOBİRLİK ve fındık paralarıyla ilgili sorunlarını nasıl çözüleceklerini sorarken, bazı görevlilerle de tartıştıkları görüldü. Sinevizyon aracılığıyla tek noktadan tesislerin açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, daha sonra hastanede incelemelerde bulundu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 ABD ile nükleer işbirliği
 Seçmenin %42'si parti değiştirecek
 Kıbrıs'ta ilke anlaşması
 CHP'nin yeni binası Erdoğan'ı bekliyor
 Şahin'den Ok tepkisi
 Başbakan Erdoğan'a zırhlı makam aracı
 "Papaz cinayeti El Kaide işi"
 Filistin dehşet verici
 El Kadı'dan ilanlı savunma
 'Ayrımcılık yapmayın'
MUHARREM SARIKAYA
Di Pietro kim olacak?
Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Gül'ün yükselen profili
Üç kareyi alt alta koyalım.
YAVUZ DONAT
Aydın'ın canlı tarihi
Aydın'da Egemenlik Bulvarı'ndan...
Okan Bayülgen uslanmıyor
Çapkınlıklarıyla gündemden düşmeyen Okan Bayülgen önceki gece şarkıcı...
SABAH en iyi Türk ekibi oldu
Akdeniz'in en büyük yelken yarışında Türk yelkencilerin yer aldığı...
Arsa Ofer'e satıldı kat sınırı 12'ye çıktı
Arsa Ofer'e satıldı kat sınırı 12'ye çıktı
Kuşadası'nda, Ofer-Kutman ortaklığı tarafından satın alınan...
Orada bir üniversite var, yurtdışında
Orada bir üniversite var, yurtdışında
ÖSS'de istediği bölüme giremeyenler için yurtdışı eğitim seçeneği de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu