kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sami Ofer
Arsa Ofer'e satıldı kat sınırı 12'ye çıktı
'Yandaki arsanın izni daha fazla
'Yüzde 120 istendi kabul etmedik'
Sami Ofer iki yıldır gündemde

Ofer Adası

Galataport, Tüpraş derken Kuşadası'ndan da Ofer çıktı. Ofer'e ait arazinin imar izni artırıldı, kat sınırı 12'ye çıkarıldı.

YÜZDE 20'DEN 53'E
Kuşadası'nda Fransız Tatil Köyü'nün yer aldığı araziyi, Ofer-Kutman ortaklığı bir yıl önce Özelleştirme'den 34.5 milyon dolara aldı. İkili geçen ay belediyeye başvurarak imar izninin yüzde 20'den 53'e çıkarılmasını istedi. Belediye meclisi 7'ye karşı 8 oyla bunu kabul etti.

BÜYÜK RANT SAĞLADI
Ofer-Kutman ortaklığı, 374 dönümlük araziye imar tadilatıyla 12'şer katlı konutları da içeren apart otel yapabilecek. Emlakçılar "Plan tadilatı ihale öncesi yapılsaydı arazi 34 değil en az 100 milyon dolara satılırdı. Büyük rant sağlandı" dediler.


Arsa Ofer'e satıldı kat sınırı 12'ye çıktı

Kuşadası'nda, Ofer-Kutman ortaklığı tarafından satın alınan Arslanburnu Koyu'nda yüzde 20 olan imar izni yüzde 53'e, 2 kat sınırlaması da 12'ye çıkarıldı.

Türkiye'nin ilk tatil köyü olan Emekli Sandığı'nın Kuşadası'ndaki Fransız Tatil Köyü'nün bulunduğu Arslanburnu koyu, özelleştirme kapsamında geçen yıl 374 dönümlük arsasıyla birlikte 34.5 milyon dolara Sami Ofer-Mehmet Kutman ikilisine ait Kuşadası Turizm Yatırımları Şirketi'ne satıldı. Ofer ve Kutman arsayı alır almaz hemen belediyeye başvurarak, turizm bölgesi olduğu için yüzde 20 imar izni bulunan bölgede yüzde 83'lük imar iznini öngören tadilat yapılmasını istedi. Ancak ikili, Kuşadası halkının gökdelen gibi tesisler yapılacağı gerekçesiyle tepki göstermesi üzerine geri adım attı.

AK PARTİ'DEN 8 LEHTE OY...
Rafa kaldırılan proje unutulmaya yüz tuttuğu sırada, Ofer-Kutman ikilisi geçtiğimiz ay bu defa yüzde 53'lük bir imar izni talebiyle belediyeye başvurdu. İmar Komisyonu da talebi meclisin önceki gün yapılan temmuz ayı olağan toplantısına sundu. Belediye binasının altındaki meclis salonunda yapılan ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, 15 maddelik gündem arasında yer alan imar planı değişikliği, diğer partilerden 7 karşı oya rağmen AK Partili Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ve AK Partili üyelerin 8 oyuyla kabul edildi. Böylece Kuşadası'nın en güzel koyunun imar izni 3 katına çıkarılarak betonlaşmaya açıldı. İmar planındaki değişiklikle ayrıca 2 kat olanFransız Tatil Köyünnün de bulunduğu Arslanburnu koyu...inşaat izni de 12 kata çıkarıldı. Sami Ofer ve Mehmet Kutman'ın arsaya 12'şer katlı konutu da içeren apart oteller yapacağı öğrenildi. Mehmet Kutman, kendilerine yüzde 53, yanlarındaki arsaya ise yüzde 140 imar izni verildiğini iddia etti. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ise yandaki arsadan yüzde 120 imar talebi geldiğini ancak bu talebin kabul edilmediğini söyledi.

'KOYU BETONA BOĞACAKLAR'
Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Bülent Tokuçoğlu, belediye meclisinde alınan karara sert tepki göstererek, "Bu kararla Kuşadası'na ihanet edilmiştir. Çünkü Kuşadası'nın en güzel koyu beton yığınına dönecek. İkinci olarak da devlete ihanet edilmiştir. Bu durumda özelleştirme idaresi tarafından gerçekleştirilen ihalenin de feshedilmesi gerekiyor" dedi. Emlakçılar ise arsanın imar planı tadilatı yapıldıktan sonra özelleştirilmesi halinde, 34 milyon dolar değil en az 100 milyon dolara satılacağını söyledi. Plan tadilatı kararına red oyu veren CHP'li Belediye Meclis Üyesi Murat Yakar da, bu kararın bir dünyanın en güzel koylarından Arslanburnu'nu betona boğacağını söyleyerek, Bu şirket, sadece beton yığını yapmakla kalmayıp, imar taleplerinde Kıyı Kanunu'na aykırı olarak 100 metrelik çekme mesafesini de ihlal edecek. Projeyi görmeden yüzde 53 emsal belirlemek çok yanlış" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Orada bir üniversite var, yurtdışında
 Antalya'da yat yaptırıyor
 Konya'ya hızlı trenin temeli atıldı
 "Hür Kürtler"den PKK'ya eleştiri
 Akdağ sigaralara el koydu!
 Geleceğin uçağı tanıtıldı
 Trafik kazalarında 20 kişi öldü
 Cevap Ve Düzeltme
YILMAZ ÖZDİL
Dev hizmet...
Bu hafta tembellik yaptık, işin kolayına...
ERGUN BABAHAN
Yurttaşlık hakları Türkiye ve Kürtler
Her üretim biçimi...
MEHMET BARLAS
Bodrum ile Türkiye birbirlerine benziyor mu?
İlk kez...
FATİH ALTAYLI
Ağca'dan mektup ve yanıt
Geçtiğimiz haftalarda...
ERDAL ŞAFAK
Devrime veda
Ukrayna'daki gelişmeleri...
Playboy New York'u sulara gömecekti
Kimliğini gizlemek için kadınlarla "alem yapan" Lübnanlı terörist...
Gazze sınırı, Türk çocuğu için açıldı
Türk elçiliği devreye girdi, sınırları kapatılan Gazze'de yaşayan...
En güzel mavi
En güzel mavi
18. Dünya Kupası bu gece sahibini buluyor. Azzuri (Gök-Mavililer)...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu