kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zeytinyağını buradan götürüyoruz
Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
Yurtdışı tanıtımlar iyi ellere verilmiyor
Yemeklerimizi sahiplenmemiz gerek
Zeytinyağını buradan götürüyoruz

Zeytinyağını buradan götürüyoruz


- Zeytinyağlılarımızı nasıl buluyorlar?
- Batılı zeytinyağını tanıyor; Akdeniz usulü beslenme rejimi moda. Ancak benim gittiğim yerde zeytinyağını İspanya'dan alıyorlar. İspanya'dan gelen yağ acı; yemeklerimize uymuyor. Şimdi buradan kendimiz götürüyoruz. Yumuşak ve güzel zeytinyağı olduğu için beğeniyorlar. Tıpkı yoğurt gibi, her gittiğim sene yeni bir zeytinyağı dükkanı açılmış görüyorum.

- Türk mutfağı bir Fransız, İtalyan mutfağı, Japon, Çin mutfağı kadar tanınmış değil.
- Değil, ama bu bizim çabamıza bağlı. Bu her şeyden önce bir pazarlama işi. Paris'te doğru dürüst Türk restoranı yoktur. Bu sene Paris'te bir Türk restoranı açıldı ve Fransız televizyonu haber yaptı.

- Bugün yemek yediğimiz Sofra Restaurant da İngiltere'de Türk mutfağının bayraktarlığını yapıyor. Sofra'ların sahibi arkadaşımız Hüseyin Özer, uzun yıllar İngiltere'de kalmanın getirdiği bir sezgiyle yemeklerimizi yabancıların damak tadına en uygun şekle büründürdü.
- Bulgur rizottosunu yedim; olağanüstü hem bulgur hem rizotto işte biraz önce verdiğim misal. Bunu yapabiliriz. Bulgur bizim, bulgur rizotto ise enternasyonal bir terim.

- Bizde her şey kişisel çabalarla oluyor. Türk mutfağının tanıtımını, derneklerdeki faaliyetinizi amatörce sürdürüyor, organizasyonları da amatör bir ruhla yapıyorsunuz. Hatta çoğu zaman cebinizden gittiği oluyor.
- Çoğu zaman.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
ALİ ESAD GÖKSEL
Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
Son yıllarda...
Beyoğlu S.O.S veriyor
Beyoğlu S.O.S veriyor
Bir zamanların Pera'sı Beyoğlu, kapkaç terörü, haraç çeteleri ve...
'Organlarıyla ünlü olan ilk insanım'
'Organlarıyla ünlü olan ilk insanım'
Kulaklarını tutkalla başına yapıştıran manken Doğa Bekleriz:...
Mücevher gibi takım elbise
Çizgileri 22 ayar altından, üzerinde isminizin yazılı olduğu bir...
Eğlence şehrin her yerinde
Havaların ısınmasıyla açık hava konserleri artmaya başladı. Harbiye...
Dünyanın bunca sorunu varken...
1999 yapımı bir Danimarka filminin 2002'de çekilmiş Amerikan çevrimi imiş bu..
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.