kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Manzara mükemmel mönü esprili
Manzara mükemmel mönü esprili
Beğendiklerim
Beğenmediklerim

Boğaz'ı 360 derece görün

Bazı mekânlar manzaraları için bile gidip görülmeye değer. Ama 360, sadece manzarasıyla değil sunduğu lezzetlerle de ziyaret edilmeyi hak ediyor.


Manzara mükemmel mönü esprili

İstiklal Caddesi'ndeki Mısır apartmanında yer alan 360'ın mükemmel bir manzarası var. Mekânın mönüsü iyi bir grafikerin elinden çıkmış olmasının yanı sıra, esprili bölüm başlıklarıyla da dikkat çekici.

Günün ve gecenin her saatinde cıvıl cıvıl kalabalık İstiklal Caddesi'nde, Tünel'den Galatasaray'a doğru ilerlerken sosyetemizin Noel akşamlarında topluca ziyaret ettikleri St. Antuan Kilisesi'nin hemen yanındaki Mısır apartmanına girecek olsanız, asansöre binip en üst kata çıksanız ve buradan da bir kat daha merdiven tırmansanız, 360 adlı bir bar ve restorana ulaşırsınız. Burada eğer estetik duygularınız körelmemişse, kendinizi cennette hissetmemeniz olanaksız. Güneş batmadan mekâna gittik. Kendimizi dışarıya, bar kısmına attık. Birer aperatifle belediyenin her ne hikmetse değiştirmeye kalkıştığı güzelim şehir hattı vapurlarını, trafiğin kurtuluşu için umut bağladığımız tüp geçit çalışmalarını seyrederken giderek camileri, Topkapı Sarayı ve Ayasofya'yı aydınlatan ışıklar yandı ve kent bu kez de gecenin büyülü güzelliğine büründü. Evet artık masamıza geçmenin zamanı geldi; biz de öyle yaptık. Oturduğumuz yerden de görünüm, dışarıdaki kadar olmasa da etkileyiciydi.

'BOLLYWOOD PİLİCİ'
Mönüler getirildi. Burada küçük bir parantez açmak istiyorum. Restoran mönüleri son yıllarda giderek yozlaştı. Pek çok restoran mönülerindeki bölümlemeleri, hatta yemeklerin adını, sayısını bile birbirinden kopya ettiği için insanın içinden mönü kartlarını incelemek bile gelmiyor. 360'ın mönüsü iyi bir grafikerin elinden çıkmış olmasının yanı sıra, esprili bölüm başlıkları için de kafa yorulmuş. Dolayısıyla o ana kadar kayıtsız kalmış olsanız bile, mönüyü incelemeye başladığınızda içinizde restorana karşı sıcak duygular uyanıyor. Örneğin 'Çiğ çiğ bardan' başlığı altında bar mönüsünden alınmış suşiler, çiğ köfte gibi yiyecekler görülüyor. Çorbaların başlığı ise 'Çorba soğumadan al!'. 'Küçük tatlar ortaya' başlığı altında sıralanan mezeler bizim bildiklerimizden daha değişik. İspanyol tapasları ile Lübnan spesiyalitelerinin karışımı gibi. 360'ın değişik pizzaları da var. 'Sihirli mantarlar', 'Bollywood pilici', 'Miss Piggy' gibi adları kadar yapılışları da farklı ve ilginç bunların. Daha önce Çırağan Kempinski'nin baş aşçılığını yapan, Fulya'dan Yıldız'a bağlanan yokuşta yer alan Chefs adlı restoranın da ortakları arasında bulunan Şef Mike Norman bu mönüyle çok uğraşmış. Türk damak zevkini de iyi bilen bu usta şef Uzakdoğu, Ortadoğu ve Türk lezzetlerini yemeklerinde başarıyla buluşturmayı başarmış. Bugün uysa da, uymasa da, her türlü malzeme ve stili bir araya getiren herkes yaptıklarına 'fusion' diyor. Bense bu tanımı mümkün olduğunca kullanmamayı yeğliyorum. Ama eğer gerçek ve başarılı bir fusion örneği görmek istiyorsanız, 360'ın mönüsünden seçimlerinizi yapabilirsiniz. Ana yemekler içinde ben beş saatte zeytinyağında pişmiş kuzu sırtı ısmarladım. Bu denli iyi pişmiş ve lezzetli bir kuzu etini uzun zamandır yemediğimi söyleyebilirim. Mönüde 'Tatlım benim' başlığı altında yer alan tatlılara karşı direnmek hiç de kolay olmadı ama o kadar doymuştuk ki, buradan seçim yapmayı başka sefere bıraktık. Yediğimiz bütün yemekler gerçekten lezzetli ve özenliydi. Gelelim şaraplara.. 360'ın kavında yerli şaraplardan sadece Doluca ürünleri dışında nazarlık kabilinden Umurbey'in bir şarabı vardı. Yabancı şarapların listesi ise oldukça zengindi. Yemek fiyatları kentin aynı düzeydeki restoranları ile karşılaştırıldığında makul sayılabilecekken, şarap fiyatları epey yüksekti. İnsan markette 15 liraya gördüğü bir şarabı 90 liraya açtırınca, içerken boğazında düğümleniyor. Aşırı yüksek şarap fiyatı politikası uygulayan restoranların bu tutumlarıyla müşterilerine rahatsızlık verdiklerini artık anlamaları lazım. Restorandan ayrıldıktan sonra asansörle beş kat inip İstiklal Caddesi'ne çıktığınızda ise kentin her günkü kalabalığı, sıradanlığı sizi sarıveriyor. Ama 360'a yeniden gitmek arzusu bu kez kalabalıktan daha az etkilenmenizi sağlıyor.

DENİZ ERBİL LEZZET AVCISI

DİĞER GURME HABERLERİ
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
ALİ ESAD GÖKSEL
Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
Son yıllarda...
Beyoğlu S.O.S veriyor
Beyoğlu S.O.S veriyor
Bir zamanların Pera'sı Beyoğlu, kapkaç terörü, haraç çeteleri ve...
'Organlarıyla ünlü olan ilk insanım'
'Organlarıyla ünlü olan ilk insanım'
Kulaklarını tutkalla başına yapıştıran manken Doğa Bekleriz:...
Mücevher gibi takım elbise
Çizgileri 22 ayar altından, üzerinde isminizin yazılı olduğu bir...
Eğlence şehrin her yerinde
Havaların ısınmasıyla açık hava konserleri artmaya başladı. Harbiye...
Dünyanın bunca sorunu varken...
1999 yapımı bir Danimarka filminin 2002'de çekilmiş Amerikan çevrimi imiş bu..
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.