kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
''Mal varlığımı açıklarım demedim"
Erdoğan:"2007 sonbaharında seçim yapacığız"
"Gündem belirleyen ülkeyiz"

"Gündem belirleyen ülkeyiz"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dış politikada önemli ilerlemeler kat ettiğini belirterek, ''Türkiye, dünyada artık gündemi belirlenen ülke değil, gündem belirleyen ülke haline geldi'' dedi. Erdoğan, Zübeydehanım Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti Kadıköy İlçe 2. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Erdoğan, 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti'yi kurduklarını, aradan geçen 16 ay gibi kısa bir sürede de partiyi iktidara taşıdıklarını ve bundan gurur duyduklarını söyledi.

2005 yılını başarılı bir şekilde
tamamladıklarını anlatan Erdoğan,ekonomik parametreler ve dış ilişkilerde ulaşılan noktanın partinin gidişinin ne derece başarılı olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti.
Kadıköy'de yıllardır değişmeyen süreci bu genel seçimde değiştirmek istediklerini ifade eden Erdoğan, genel seçimlerde birinciparti olduktan sonra yapılacak yerel seçimlerde de Kadıköy Belediye Başkanlığı'nı almak istediklerini söyledi.

AK Parti'nin, demokrasi ve hukuk devleti yolunda önemli aşamalar yaptığını, Cumhuriyet'e güven ve emniyet kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, iktidarlarında halkın itibarının yükseldiğini dile getirdi.

'MASADAN BOYNU BÜKÜK KALKMADIK'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Kasım 2002'de itibarı olmayan birTürkiye devraldıklarını belirterek, aradan geçen yıllarda Türkiye'nin itibarını kazandığını kaydetti. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Dış politikada masaya oturduğumuz zaman ardımızda 73 milyon kişinin olduğunun, bunların sorumluluğunu taşıdığımızın farkındayız.
Tarihin sorumluluğu, temsil ettiğimiz medeniyetin sorumluluğunu masadataşıyoruz. Şu ana kadar da bir masadan boynu bükük kalkmadık. Tarih bunları yazacaktır. Özellikle Avrupa Birliği sürecinde, Kıbrıs meselesinde bazı marjinaller 'Kıbrıs'ı peşkeş çekti, sattı' diyorlar. Kıbrıs gündeme geldiğinde dünya 'Türkler'e güven olmaz' derlerdi.

Fakat biz 2004 Ocak ayında BM Genel Sekreteri sayın Annan'a, 'Türkler masada sözünün eridir. Biz masada her zaman bir adım önde olacağız' dedik. Şimdi Davos'ta sayın Annan'a 'Kıbrıs'taki yeni açılımlarla 11 adım öndeyiz. Onlar aynı yerde duruyor' dedik. Sayın Annan da güldü.''Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'le de görüştüğünü, bu konudaki açılımları kendisine anlattığını dile getiren Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kıbrıs konusundaki açılımları sümenaltıedemeyeceğini söyledi.

Annan planına ''evet'' diyerek iki şey başardıklarını, bunlardan birinin verdikleri sözde durmak olduğunu, diğerinin de AB üyesi 15 ülkeye verilen sözün tutulması olduğunu ifade eden Erdoğan, ancak bu ülkelerin attıkları herhangi bir adımın bulunmadığını belirtti. Erdoğan, KKTC'ye siyasilerin ziyaretlere başladığını, İngiltere Dışişleri Başkanı Straw'ın KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ı ziyaret etmesinin Rumlar'ı çıldırttığını söyledi.
KKTC'de 8 otelin yapılmaya başlandığını, sanayi yatırımlarının da başladığını kaydeden Erdoğan, ''Bundan nasip alması gereken içeride desiyasetçilerimiz var. Bunlar diplomasi değil mi? Bu ülkenin başbakanı,dışişleri bakanı, bakanları, milletvekilleri gece gündüz hiç durmadan çalışıyor. Çok ciddi markaj politikalarıyla bunlar oluyor. Türkiye, dünyada artık gündemi belirlenen ülke değil, gündem belirleyen ülke haline geldi'' diye konuştu.

GENİŞLETİLMİŞ ORTADOĞU PROJESİ

Erdoğan, genişletilmiş Ortadoğu projesi içinde Türkiye'nin de yer aldığını, çünkü buradaki coğrafyanın Türkiye'nin komşularından oluştuğunu ifade ederek, bazılarının ''projede G-8'ler var, içinde ABDvar'' diye eleştiriler yönelttiğini hatırlattı. Başbakan Erdoğan, ''Biz dünyanın bütün ülkeleriyle masaya otururuz. Hiçbir ayrım yapmayız. Önemli olan, masada ne konuştuğumuz, neyi tartıştığımızdır''dedi.
Bundan önce kendi düşüncelerine ve kendilerine güvenleri olmayanların masadan kaçtıklarını belirten Erdoğan, ''Biz artık izleyen değil, aktör olacağız. Yeri gelecek senaryosunu yazacağız, yeri gelecek oynayacağız'' diye konuştu.
Erdoğan, dış politikadaki anlayışlarını özgüvene dayandırdıklarını, Kıbrıs'taki politikalarının da ''kazan kazan'' esasına dayandığını ifade ederek, ''Biz de kazanacağız onlar da...'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gül'den "Bu fırsatı kaçırmayın" mesajı
 Unakıtan'a yüklü fatura
 'Erdoğan'ın malvarlığını ne kadar hesaplasak noksan olur'
 'Salı günü açıklama yapacağım'
 'Ben bu ülkenin vatandaşıyım elbette Çankaya için konuşurum'
 Meclis'te 'ilahi komedya': İlahiler İslam dinine mi ait?
 Erdoğan'a Siirt şoku
MAHMUT ÖVÜR
AK Parti İstanbul kongrelerine ilginin sırrı ne?
Siyaset...
MUHARREM SARIKAYA
Dayatmanın yenilgisi...
"Nefesimden vergi almak...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Ankara'nın Hamas stratejisi
İsrail'de bir gazeteci...
YAVUZ DONAT
Kitap
Ülkemizde korku imalatçıları var... Bunlar...
Göbeklerdeki dövmenin sırrı
Manken Burcu Çağrı, Angelina Jolie'nin göbeğindeki dövmenin aynısını...
İmparator'a dolar yağdı
Cevahirler'in torunu Saruhan Bostanoğlu'nun nişanında sahne alan ünlü...
Başbakan: Dışarı çıkması gereken oradaki beylerdir
Başbakan: Dışarı çıkması gereken oradaki beylerdir
SABAH'ın manşetten duyurduğu "Cuma rezaleti"ne Başbakan Erdoğan sert...
Diyanet İşleri Başkanı: Erkek cemaat eğitilecek
Diyanet İşleri Başkanı: Erkek cemaat eğitilecek
'Cuma Rezaleti'ne Diyanet İşleri Başkanı da tepki gösterdi: Erkek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu