kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan:"2007 sonbaharında seçim yapacığız"
''Mal varlığımı açıklarım demedim"
Erdoğan:"2007 sonbaharında seçim yapacığız"
"Gündem belirleyen ülkeyiz"

Erdoğan:"2007 sonbaharında seçim yapacığız"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ana muhalefeti, yavrusu, mavrusu toplanıyorlar, işleri güçleri durmadan 'efendim bir an önce erken seçime gitmemiz lazım' diyorlar. Daha çok beklersin. 2007'nin sonbaharında seçimleri yapacağız'' dedi.

Erdoğan, Zübeydehanım Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti Kadıköy İlçe 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bu sabah HSBC Holdings Plc. Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticileriyle kahvaltıda bir araya
geldiğini belirterek, banka yöneticilerinin toplantıda, 150 şubeleri olduğunu,
Türkiye'deki gelişmelerden memnun olduklarını ve hedeflerinin de 5 yıl içinde şube sayısını 300'e çıkarmak olduğunu ifade ettiklerini söyledi.

Bunun, 3-4 bin nitelikli insanın istihdam edilmesi demek olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin yerinde durmadığını, ama bunun görülmediğini ifade etti.

Parti teşkilatına seslenen Başbakan Erdoğan, kapı kapı dolaşarak çalışmalarını devam ettirmelerini istedi. Erdoğan, ''Yazılı ve görsel medya bize destek verecek diye beklerseniz, kusura bakmayın. Onların destek politikaları farklıdır'' diye konuştu.

Medyanın, aslında kendisine zarar verdiğini savunan Erdoğan, şunları söyledi:''Çünkü Borsa'da biz oynamıyoruz, onlar oynuyor. Bu ülkede bu tip yalan yanlış haberlerle gerilim yaratıldığı zaman Borsa bir anda düşüyor, sizler kaybediyorsunuz. Bana göre bir şey yok. Göreve geldiğimizde 9 bin olan Borsa endeksi, bugün 46 bine dayandı. İnsaf, böyle bir ortam yakalıyorsunuz, hala geliyorsunuz bu hükümetle uğraşıyorsunuz. Güvene, istikrara destek vermeniz lazım. Türkiye bu güven ortamını milletimizle yakalamıştır. Şu anda bu istikrarı aynen devam ettiriyoruz.

İşte ana muhalefeti, yavrusu, mavrusu toplanıyorlar işleri güçleri durmadan 'efendim bir an önce erken seçime gitmemiz lazım' diyorlar. Neden erken seçime gitmemiz lazım? Sıkıntı mı var? 'Efendim Türkiye'nin geçmişinden bu yana 4 yılı aşan bir dönemi olmadı, şimdi de 4 yılı aşmaması lazım. Dolayısıyla 2006'da erken seçim olması lazım' diyorlar. Daha çok beklersin. Milletimiz bize hangi görevi, ne kadar zaman için verdiyse biz bu görevi ona layık olarak sürdüreceğiz. Bu yıl bizim kongre yılımız. İlçelerimiz kongrelerini yapıyorlar. Arkasından il kongreleri yapılacak.

Sonbaharda da büyük kongre yapacağız. Bu kongreleri yapmış yeni, canlı ekibimizle 2007'nin sonbaharında seçimleri yapacağız. Bu seçimlerde AK Parti ikinci dönem iktidarına çok daha güçlü bir şekilde gelecek.''

''KİŞİ BAŞINA 10 BİN DOLAR MİLLİ GELİR HEDEFİ''

Başbakan Erdoğan, ikinci dönemde hedeflerinin, Türkiye'de kişi başına milli geliri, 10 bin dolara çıkarmak olduğunu belirterek, ''10 bin dolar yakalandığında Türkiye'yi tutana aşkolsun'' dedi.Göreve geldiklerinde 180 milyar dolar olan milli geliri 350 milyar dolara çıkardıklarını belirten Erdoğan, ''Şimdi bize borçlanıyor diyorlar. Biz işimizi biliyoruz. Çok kazanıp, az borçlanıyoruz. Biz geldiğimizde milli gelire olan borç oranı yüzde 91,7 iken, şu anda yüzde 57,8'' dedi.

Erdoğan, muhalefetin bu iyiye gidişin halka yansımadığı görüşünde olduğunu da hatırlatarak, ''Eğer bu iktidar döneminde bugünkü asgari ücreti 3 yılın gerisine götürdüysek bizi desteklemeyin. Eğer ileriye götürdüysek bizden ayrılmayın'' diye konuştu.

Son dönemde bir medya organının yaptığı kamuoyu araştırmalarına da işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:
''Senin hayatında bir tane kamuoyu araştırmasını ben ayda 2 kez yaptırıyorum. Ismarlama da değil. Arkasından ekiplerime de kontrol ettiriyorum. Bu iş yanılma affetmiyor. Eğer yanılırsak, yanıltırız. Yanılmayacağız ki, tedbirlerimizi ona göre alalım. Biz AK Parti'nin durumunu çok iyi biliyoruz. Siz gidin diğerlerinin durumuna bakın.''Başbakan Erdoğan, buna rağmen örgütüne daha iyi olmaları gerektiğini söylediğini, çünkü geçmiş iktidarların durumuna gelmemek için daha güçlü olmaları gerektiğini kaydetti.

Partililerden, rehavete kapılmamalarını isteyen Erdoğan, işbaşına gelecek yeni ekibin durmadan çalışmasını, özellikle bu seçimde oy kullanacak 16 yaşındaki 4 milyon genç üzerinde partililerin çok ciddi çalışmalar yürütmelerini istedi.

''SONRA HEPTEN MUHALEFETSİZ KALMAYALIM''

Eğitim ve sağlık konusunda yapılan çalışmaları da anlatan Başbakan Erdoğan, sağlıkta bir devrim yaptıklarını, şimdi de sosyal güvenlik üzerinde çalıştıklarını, ancak CHP'nin bunu engellemeye çalıştığını söyledi.

Erdoğan, genel sağlık sigortasını getirmeye çalıştıklarını ve böylece her doğan çocuğun sağlık sigortasıyla doğmuş olacağını ifade ederek, CHP'nin engellemelerine rağmen bunu çıkaracaklarını bildirdi. Ana muhalefet partisinin tutumunu eleştiren Erdoğan, ''Beyaz beyazdır. Beyaza 'kara' diyemezsiniz. Bu muhalefet değildir.

Muhalefet, yeri geldiğinde beyaza 'beyaz' diyebilmelidir. Biz onlara yol gösteriyoruz. Sonra hepten muhalefetsiz kalmayalım'' diye konuştu.Erdoğan, konuşmasının ardından partililerle birlikte ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' şarkısının sözlerini okudu.
(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gül'den "Bu fırsatı kaçırmayın" mesajı
 Unakıtan'a yüklü fatura
 'Erdoğan'ın malvarlığını ne kadar hesaplasak noksan olur'
 'Salı günü açıklama yapacağım'
 'Ben bu ülkenin vatandaşıyım elbette Çankaya için konuşurum'
 Meclis'te 'ilahi komedya': İlahiler İslam dinine mi ait?
 Erdoğan'a Siirt şoku
MAHMUT ÖVÜR
AK Parti İstanbul kongrelerine ilginin sırrı ne?
Siyaset...
MUHARREM SARIKAYA
Dayatmanın yenilgisi...
"Nefesimden vergi almak...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Ankara'nın Hamas stratejisi
İsrail'de bir gazeteci...
YAVUZ DONAT
Kitap
Ülkemizde korku imalatçıları var... Bunlar...
Göbeklerdeki dövmenin sırrı
Manken Burcu Çağrı, Angelina Jolie'nin göbeğindeki dövmenin aynısını...
İmparator'a dolar yağdı
Cevahirler'in torunu Saruhan Bostanoğlu'nun nişanında sahne alan ünlü...
Başbakan: Dışarı çıkması gereken oradaki beylerdir
Başbakan: Dışarı çıkması gereken oradaki beylerdir
SABAH'ın manşetten duyurduğu "Cuma rezaleti"ne Başbakan Erdoğan sert...
Diyanet İşleri Başkanı: Erkek cemaat eğitilecek
Diyanet İşleri Başkanı: Erkek cemaat eğitilecek
'Cuma Rezaleti'ne Diyanet İşleri Başkanı da tepki gösterdi: Erkek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu