kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Egzotik Fas lezzetleri
Egzotik Fas lezzetleri
Kuzu etli, kayısılı tajin
Biberli kuskus (6 kişilik)
Gülsuyuyla puding(4 kişilik)

Egzotik Fas lezzetleri

Egzotik tatlardan oluşan Fas mutfağı, her yönüyle son derece renkli ve lezzetli. Baharatlarından kaplarına, kokusundan görüntüsüne kadar son derece özgün olan bu mutfak, damağa olduğu kadar göze de hitap ediyor. Avrupa'da büyük ilgi görmesine rağmen ülkemizde yeterince tanınmayan Fas mutfağı, kimi özellikleriyle bizim damak tadımıza yaklaşırken kimi özellikleriyle de tamamen farklılaşıyor. Kullanılan pek çok malzemeyi rahatlıkla bulabileceğiniz gibi bu yemekleri hazırlamanız da oldukça kolay. Zengin baharat, bakliyat ve meyvelerle tatlanan yemekleriyle bu mutfak denemeye değer
Nohutlu çorba (4-6 kişilik)
Zeytinyağını tencereye koyup ısıtın ve minik minik doğradığınız soğan ve sarmısakları içine atın. İyice yumuşayıp pembeleşene kadar 5-6 dakika kavurun. Arkasından kimyon, pul biber ve kişnişi atıp birkaç dakika daha çevirin. Daha sonra kekik, nohut ve suyu ekleyin, üzerini kapatıp orta ateşte 40 dakika pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda küp küp doğradığınız patates, havuç ve domatesler ile yine doğradığınız taze kişnişleri ekleyin ve tekrar 35- 40 dakika daha pişirmeye bırakın. Bu çorbayı, dilerseniz bu şekilde, dilerseniz de blendırdan geçirip püre halinde servis yapabilirsiniz.

Malzemesi:
* 3 su bardağı nohut (suda beklemiş)
* 1.5 litre su
* 1 patates
* 2 havuç
* 3 domates
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 küçük soğan ve 3 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
* 1 yemek kaşığı toz kişniş
* 2 çay kaşığı kimyon
* 2 dal taze kekik
* 3 yemek kaşığı taze kişniş
* Tuz ve karabiber
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Bu ne krizi bilemiyorum!
 Uzakdoğu'dan değişik tatlar
 Farklı mekanlar keşfedin
 Polanski, Dickens ile buluşursa
 Ailecek izlenebilecek bir film
 "34 FCP 14 vurdu kaçtı"
 32 yıldır hokus pokus diyor
 Dalmak en iyi terapi
 Hem eğlence hem spor
 Geleceğin mucitleri hayallerini anlattı
 Farklı mekanlar keşfedin
 İstanbul artık onların evi oldu
 Anadolu kültürleri ebruya benziyor
 Gelenekselden evrensele 'aşure'
 Cami duvarına sevgi boyası
 En büyük destek imam ve eşinden
 Beşiktaş'a zorunlu estetik operasyon
 İster uzak, ister yakın en cazip tatil seçenekleri
 Kapalı havuzlarda form tutabilirsiniz
    Yazarlar
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Her zevke göre film var
Bu hafta tam 7 yeni film...
Kiloları kaşıkla verip kepçeyle almaya son
Kiloları kaşıkla verip kepçeyle almaya son
Her rejim sonrası tekrar alınan kilolar tarih oluyor. İştah kontrol...
'Hızır'ın pili bitti!
'Hızır'ın pili bitti!
Kalp krizi geçiren Ertan Özkaya'yı taşıyan ambulanstaki elektroşok...
Başkan'ın 'su' şovu ters tepti, eşi bile hastanelik
CHP'li Nurettin Sözen, suyu kaynatmadan içtiğini anlatan Başkan...
5 gazeteciye dava
Ermeni konferansını durduran mahkeme kararına ilişkin yazıları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.