|
|
Dereotlu kabak çorbası
Isıtılmış 2 çorba kaşığı yağda, soğan ve sarmısakları orta ateşte ve karıştırarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Kabakları ilave edin, bir kez karıştırın, üzerini bir tabak ile kapatıp, kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Piliç suyunu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve 10-15 dakika pişirin. Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Kalan yağı ısıtın, unu ilave edin, karıştırarak un sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Ateşten alın, yavaş yavaş ve karıştırmaya devam ederek püreyi katıp, kaynama noktasına kadar ısıtın. Dereotu, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Porsiyonluk kaselere paylaştırın. Üzerine krema gezdirip, yaprak dereotuyla süsleyerek servis yapın.
8 kişilik * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 kg. kabak (iri doğranmış) * 1,5 lt. piliç suyu (kaynar) * 1,5 çorba kaşığı un * 4 çorba kaşığı dereotu (ince doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 4 çorba kaşığı krema * 2 sap dereotu (yapraklanmış)
|