kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
O da ben de herkesin yapamadığını yaptık
O da ben de herkesin yapamadığını yaptık
'OKAN BENDEN BİR ŞEYLER ÖĞRENDİ'

O da ben de herkesin yapamadığını yaptık

Her yaptığı ve her söylediğiyle olay olan Hülya Avşar, yine dikkatleri üzerine çekecek bir projenin hazırlığı içinde. Henüz adı ve yönetmeni belli olmayan bir sinema filminde, genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın hayatını oynayacak olan Avşar, kendisini Manukyan'a çok benzettiğini söylüyor.

Ünlü sanatçı Hülya Avşar, yaklaşık iki yıllık bir rüyasını gerçekleştirmek için harekete geçti. Dört yıl önce 84 yaşındayken hayatını kaybeden ünlü genelev patroniçesi ve vergi rekortmeni olarak tanınan Matild Manukyan'ın hayatını oynamaya hazırlanan sanatçı; bu rol için neden bu kadar istekli ve hevesli olduğunu şu sözlerle açıkladı: "Çünkü ben Manukyan'a benziyorum. Bunun dışında kendisinin hayatını çok entresan buluyorum." Peki Avşar, genelev patroniçesini neden kendine benzetiyor?

BİLİNSİN İSTEMİYORDU
Yapımcılığını Ay Yapım adına Kerem Çatay'ın üstleneceği filmin henüz ne adı, ne senaristi, ne oyuncu kadrosu, ne de yönetmeni belli değil... Ancak filmin başrol oyuncusu Hülya Avşar'ın en büyük destekçilerinden biri Arda Uskan. Zira Uskan, Matild Manukyan hakkında bilgiler toplayıp bunları Hülya Avşar ile paylaşıyor. Henüz adı bile konmayan projenin bu kadar erken açıklanmasının nedeni ise, bir yemek sırasında Avşar'ın projeden söz etmesi... Avşar, projenin bu kadar erken konuşulmasını aslında istemediğini anlatıyor...

* Neden Matild Manukyan'a benzediğinizi düşünüyorsunuz? Manukyan'ın yaptığı işi yani genelev işletmeciliğini ayırın. Geri kalan özellikleri bana çok benziyor. Benim gibi defalarca vergi rekortmeni oldu, benim gibi başından birçok olay geçti, benim gibi çoğu kimsenin başaramadığını başardı. O da benim gibi ülkesini çok seviyordu. Bu yüzden de benim gibi o da hiç vergi kaçırmıyordu. Sonuç olarak o, insanların hayata farklı bir pencereden bakmasında rol oynadı.

'İKİMİZ DE ÇOK ÇALIŞKANIZ'

* Vergi rekortmenliğini dışarıda bırakacak olursak geri kalan özelliklerinin neden size benzediğini açabilir misiniz?
Matild Manukyan, bazı zamanlar 'tü kaka' oldu. İnsanlar tepki gösterdi, onu anlamadı veya yanlış anladı. Ne yapmak istediği zamanla anlaşıldı. Ben de zaman zaman 'tü kaka' oldum. Birçok düşünceme, birçok davranışıma tepki gösterildi. Şimdi görüyorum ki; geriye dönüp baktıklarında insanlar benim haklılığımı kabul ediyor. Adıma bir turnuva düzenlendi. Ben de insanların hayata farklı bir pencereden bakmalarında rol oynuyorum. Birçok insanın böyle düşündüğünü görüyorum. Matild Manukyan, Türkiye'nin gündeminde olan bir kadındı. Çok çalışkandı ve ben de çok çalışkanım.

* Çevresi kalabalık olmasına rağmen Manukyan yalnız bir kadındı. Siz de öyle misiniz? Görüştüğüm çok insan yoktur. Ailemin dışında en fazla dört kişiyle dostuk yapıyorum. Edindiğim bilgilere göre; Matild Manukyan da ailesinin dışında çok fazla insanla dost değilmiş.

* O halde siz yalnız bir kadınsınız? Yalnız bir kadınım ama bu benim tercihim. Bu şekilde yalnız olmayı ben istiyorum.

'ARDA USKAN BİLGİ VERİYOR'

* Neden yalnız kalmak istiyorsunuz?
Çünkü benim gün yapacak, günlere katılacak, yeni elbiseler giyip sokaklarda salınacak, öğle yemeğinde ne yiyeceğimi düşünecek vaktim yok. Geçen gün, yıllardır görüştüğüm iki arkadaşımı aradım ve artık kendileriyle görüşmek istemediğimi söyledim. Kafam "Daha neler yapabilirim" diye çalışırken "Bugün ne giyeyim, nereye gideyim?" diye düşünen insanlarla arkadaşlık yapamam. Benim telefonum gündüzleri sadece iş için açıktır. Ancak akşam 18.00'den sonra arkadaşlarımla konuşabilirim. Beni gündüzleri iş dışında arayanlar, ne giyeceğini ya da ne yiyeceğini düşünenler beni yorar. Ben de görüşmem.

* Matild Manukyan ile tanışmış mıydınız? Hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Hiç karşılaşmadım. Arda Uskan, Manukyan'ın hayatını araştırıyor. Kendisinden onun nasıl biri olduğu hakkında bilgi alıyorum.

* Projenin sahibi sizsiniz. Aklınızdaki erkek oyuncu ve yönetmen kim? Erkek oyuncu konusunda Ay Yapım görüşmelerini sürdürüyor. Asıl sorun yönetmen. Filmi hakkıyla çekecek bir yönetmen arıyoruz.

* Fiziksel olarak Matild Manukyan ile çok farklısınız. İzleyici yadırgamayacak mı? Hayır çünkü plastik makyajla ona benzeyeceğim. Gözlerime de kahve lens takacağım.

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Davet yarışı!
 Federasyon başkanı oldu
 İkinciye hamile
 Şimdilik arkadaşlar!
 Menajerliğe soyundu...
 2 milyon $'lık saat geliyor...
 Number One'dan 10 yıla özel gece
 'Tartuffe' için buluştular
 Kardelen Başkent'te açtı
Kaleyi içten fethet!
Kaleyi içten fethet!
Kızlar, gözünüze kestirdiğiniz yakışıklıyı elde etmek için önce...
Futbolun gölgesinde hastalıkla mücadele
Futbolun gölgesinde hastalıkla mücadele
Almanya'da yaşayan Türk yönetmen Buket Alakuş'un 'Başka Bir Lig'...
50 yıllık Türk Ticaret Kanunu değişiyor
1 Ocak 1957'de yürürlüge giren Türk Ticaret Kanunu, yaklaşık 50...
Türk Borçlar Kanunu Tasarısı
Alışverişten iş hayatına günlük ekonomik ilişkileri düzenleyen...
AB Komisyonu'nun 2005 yılı Türkiye İlerleme Raporu
AB Komisyonu, Türkiye-AB ilişkileri yanında politik ve ekonomik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.