kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AK Parti'li Fırat'tan şok suçlamalar
Başsavcı inceler tabii
Ekose kumaştaki bukalemun gibiler

AK Parti'li Fırat'tan şok suçlamalar

"Birileri gayrımeşru yollarla yönetimi ele geçirmek iddiası içinde. Faili meçhullerin failleri, bu fiillerinin gerekçelerini, devleti koruma adına kişisel servetlerinin hesabını verdikten sonra bize akıl vermelidirler".

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Şemdinli olayları ve AİHM'in türban kararıyla ilgili tartışmalarda, hükümeti eleştiren muhalefete iddialı yanıtlar verdi. Fırat, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de bir siyasi terör yaşandığını belirterek, şu mesajları verdi: "Son dönemde artış gösteren siyasi hareketler, temel kurumlar yıpratılarak, toplumun umutları karartılmaktadır. Bu çok ciddi terör olayıdır. 82 yıldır Türkiye Cumhuriyeti halkı, vatandaşı bunu içselleştirmiştir ve Türkiye'de bir cumhuriyet problemi yoktur. "Birileri, demokrasiyi kendilerinden menkul bir anlayış içerisinde, yine başka odaklardan medet umarak, onları imkan olduğu süre içerisinde gayrı meşru yollarla yönetimi ele geçirmek iddiası içerisinde olmaktadırlar. Laiklik din değildir. Devlet bunu bir devlet dini olarak fertlere empoze etme durumunda değildir ve bu söylenen şey de laiklik değildir.

BİZE PERENDE ATIYORDU
"Asgari ahlak kurallarını dahi hiçe sayarak ağız ishaline tutulmuş olan bazı siyasiler, maalesef bu temel kavramları saptırarak Türkiye'de sanki hiç güzel bir şey olmuyormuş gibi, basit polemikler etrafında Türkiye'yi meşgul etmektedirler. Siyasi ikballerine devam etmek için yüzlerine 3 yıl içerisinde 3 kez ayrı maske takanlar ve yine tanınmamak için başlarına peruk takanlar ve bu 3 yıl içerisinde 3 kez temel söylemlerini değiştirerek parti parti dolaşanlar bir gecede hidayete erdiklerini düşünüyorlar. 3 yıl öncesinde kendi siyasi partilerinden istifa ederek, orada siyasi ikbal görmedikleri için AK Parti'nin kapısında perende atanlar, burada ikbal kapısını bulup 2.5 yıl bu ikbalden istifade edip, 2.5 yıl sonra sanki hidayete ermişçesine, yeni söylemlerle, yeni yerlerde yer alıp yüzlerindeki maskelerini değiştirdiklerinin herkes farkındadır."

ASGARİ AHLAK DÜZEYİ
AK Parti'li Fırat, "Asgari ahlak ve namus anlayışına göre, kişiye verilmiş olan sırların gizlilik içerisinde kalması gerektiğini" ifade ederek, "hiçbir görevlinin, devlette almış olduğu görevin ve kanunen gizlilik içeren konuşmaların arkasına sığınarak politika yapma imkanına sahip olamayacağını ve bunun ahlaki olmadığını" da söyledi. Fırat, şöyle devam etti: "Devletin bir hukuki yapı olduğunu unutup, devletin hukuk dışı işlemlerini yönlendiren faili meçhullerin failleri, bu fiillerinin gerekçelerini TBMM'de bekleyen dosyalarına devlet sırrı korumasının ardına sığınmadan, devleti koruma adına kişisel servetlerinin hesabını verdikten sonra terör konusunda akıl vermelidirler. Yoksa AK Parti'nin bu şaibeler altında olan kişilerden terörle ilgili nasihat dinlemesine ihtiyacı yoktur ve dinlememektedir."

KORKU YÖNETİMİ DEĞİL
Başbakan'ın sağduyu çağrısı yaptığını hatırlatan bir gazeteciye "Biz toplumu itidale davet ederken toplumun umutlarının kırılmasına da karşıyız. Biz korkular üstünde yönetilen bir ülkenin mutluluklar üstünde yönetilmesini ortaya getirdik" diyen Fırat, "Birileri parlamento dışı güçleri, demokrasi dışı güçleri kullanarak iktidarı ele geçirmek istiyor, dediniz. Kim bunlar?" sorusuna da, "Öyle bir şey söylemedim. Ben yöntemden bahsettim" yanıtı verdi. Fırat, soruyu soran gazetecinin, yaptığı açıklamayı hatırlatması ve "Hangi odaklar bunlar" diye sorması üzerine ise, "Türkiye'de meydanlarda pankartlar taşındığını ve bazı güçlerin göreve çağrıldığını ben hatırlıyorum" dedi. Aynı gazetecinin, "Ordu Göreve" pankartlarını mı kasdettiği sorusunu da, "Onları biliyorsunuz. dolayısıyla Bana değil, onu taşıyanlara sormalısınız" dedi. Fırat, Türkiye'de demokrasinin tehlikede olduğunu kasdetmediğini de kaydetti.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 CHP'de Baykal'ın en rahat kurultayı
 Kendimi İsviçreli hissettim
 Kimin uçağı güzel?
 Deprem gömüsü 4 yıl sonra çıktı
 Trabzon kazasındaki sır perdesi aralanıyor
 Van Emniyeti de Rektör'ü fişlemiş
 'İdealist kadrolara ihtiyacımız var'
 AK Parti'ye ihtar için başvuru
 Meclis'te milli maç tartışması
 Tatlıses'in konserine güvenlik engeli
 Öğretmenim.. Görevim: Geçim
 2006 yılı ÖSS takvimi belirlendi
YILMAZ ÖZDİL
İsviçre dolmuşu...
Hani dolmuşa bindiği zaman, o kadar...
ALİ KIRCA
A..... yoksa!
Bugün aslında sıradan bir geziyi,...
FATİH ALTAYLI
Bu adamların görevi neydi Levent Bey!
Futboluyla...
ERDAL ŞAFAK
Sinirler bozulunca
Sakinliği ve soğukkanlılığıyla...
MEHMET ALTAN
Çelme...
Milli Takım Yardımcı Antrenörü Mehmet Özdilek,...
Irak'ta kanlı cuma hedef Şii camiler
Irak'ın Hanekin kentinde de Şii camileri hedef seçen intihar...
Türkiye ile işbirliği önemli
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye'nin AB üyeliğine en çok karşı...
Başımız belada
Başımız belada
Blatter'in çirkin açıklamaları her kesimden haklı tepkiyi gördü ama...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu